Автор Тема: Физикът и изобретател Стефан Маринов набеден за болен от неграмотни журналисти  (Прочетена 53433 пъти)

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 029
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   Повод да взема думата по този въпрос ми дава Миролюба Бен-атова и нейното предаване по "Pro Bg" тази вечер. Както обикновено в подобни предавания се акцентира върху определени действия на психично болни хора, а не върху причините за тяхното състояние и безпомощността на обществото да се справи разумно с подобни проблеми. В предаването се наблегна на това, че едва ли не с лекарства, "гълтани редовно" всичко се постига. Аз не мисля да се спирам подробно на журналистическото нахалство, "езоповския" език и правата на "нормалните" хора.
    Искам да ви обърна внимание на това, че Българската психиатрия още не се е извинила за тормоза върху българския учен Стефан Маринов в миналото и за тормоза на неговите последователи и в наши дни. И едва ли ще го направи скоро. Тези дни Сашо Диков по "bTV" в две поредни предавания задава въпрос откъде "шефът на лудницата" има милиони в банковите си сметки - засега няма отговор. Сигурно е спестявал от закуски?!
    На мен поне не ми е ясно с какво точно се занимава и т. нар. "Център за психологически изследвания". Но вижте какво пише Стефан Маринов:
    "Ай друго има още по-важно. Тука всичко и от ляво и от дясно ме подо­зира, че съм кадесешки агент. Вярно, викат, мъчиха се в България луд да те направят, ама не те направиха, тровиха те с билки и лекарства, ама не те отровиха, правиха ти разни магии белким очумееш, ама не очумя. После, вярно, биха те в Чехия, ама не те пребиха. А сега в софийския вилает си ходиш, никой не те закача.    ...   И цъкат с езици: „Брей, туй пусто КДС много ще да е серт, щом първия български дисидент е и КДС-ешки агент.“
    Както виждате някакви хора се опитват да направят луд един български учен. И след двадесет години "демон-крация" още няма разследване на тези убийци на българската духовност. Нещо повече, в "Наръчник по разузнаване" чета за нови методи за манипулиране и тормоз на "непослушни" хора. Миролюба Бен-атова казва, че параноиците си били внушавали, че били облъчвани, тровени с лекарства и че чували гласове. А в гореспоменатия наръчник четем, че неудобните хора биват облъчвани с електромагнитни вълни (радари, лазери), биват упойвани чрез вещества в храната и питиетата, дрогирани с наркотици и най-новото (или най-древното) торсионно въздействие, което не можело да се екранира по никакъв начин. Нахалството на "богоизбраните" стига до там да експериментират новите си "научни" методи върху нищо неподозиращи хора, някои от които попадат и в психиатрии за "доизследване". Обърнете внимание на следните думи на Стефан Маринов: "правиха ти разни магии белким очумееш, ама не очумя." По мое мнение магия = торсионно въздействие. Магията има много общо с хипнозата и е своеобразно въздействие върху финните енергии у човека (жизнената сила, аурата, мисълта и т. н.). Но в крайна сметка всички тези методи се оказват безпомощни да смачкат свободната воля на хората. Всеки се съпротивлява срещу агресията към него по различни методи. По-ниско интелигентния пребива или даже убива агресора, а по образования може и язвителна статия да напише. И в крайна сметка се стига до информационна война - от една страна са подкупните журналисти с поръчкови предавания за обработване на общественото мнение в полза на старите технологии и икономически монополи, а от друга страна са свободните граждани със собствена позиция и право и те да си кажат думата. А че ни тровят с храните, то си е ясно и за децата - един сладолед да си купят, ще изядат с него един куп Е-та (консерванти, оцветители, стабилизатори, подобрители, овкусители и "върхът на сладоледа" антислепващ агент в солта). Така че агентурата ни дебне отвсякъде !  А после ние сме били параноици като Стефан Маринов.
   Завършвам с думи на Стефан Маринов пред психо-комисията и негово стихотворение.

Когато през 77-ма бях задържан в Психиатрията, поисках от лекуващия ме лекар д-р Каменов да ми обясни защо. Д-р Каменов каза: „Защото си тръгнал да организираш научен конгрес“. Отговорих му, че гражданите на НРБ имат правото да организират не само науч­ни, но и политически конгреси, тъй като свободата на словото, мисълта, манифестациите и демонстрациите са гарантирани от Димитровската конституция . „Ха, рече д-р Каменов, ето ти доказателство, че си луд: у нас всяко дете знае, че конституцията е парче хартия и че ние живеем според други закони, а ти си тръгнал да живееш според конституцията.“ „Д-р Каменов, отговорих му, отивате твърде далече. Няма да минат и няколко дена и Вие пред доста хора, изправен, ще кажете след мое настояване следното: Върховен закон в България е Димитровската конституция и този, който се мъчи да живее според нея не може да бъде окачествен като луд.“ И наистина, още два-три дни след задържането ми, КДС-то разбра, че трябва да прави компромис с мене, и когато се бяхме събрали около 20 души, представители на КДС-то, Академията и Психиатрията, начело с проф. Темков, за да об­съждаме положението, обърнах се към д-р Каменов: „Докторе, а сега изправете ми се тука и кажете, луд ли е този, който твърди, че в България конституцията се спазва.“ Д-р Ка­менов се изправи и изпя исканата песен като ученик пред черна дъска. - После станахме с Каменов приятели и когато напусках болницата, той ме хвана под ръка и ми прошепна: „Луд е, Стефане, луд е този, който е тръгнал в България да живее според конституцията.“ С тоя мой д-р Каменов и с неговата парче-хартийна конституция след това по толкова за­падни вестници и радиостанции джумбуш си правих, че накрая вече ми беше омръзнал. - Каменов, Каменов, луд е не този, който живее според конституцията в България, а този, който живее в България.

Стефан Маринов

Хонорар, хонорар,
дайте хонорар,
и за млад и за стар
трябва хонорар.
Ако искаш да ядеш,
трябва да крадеш -
аз от теб, ти от мен
ще крадем без свен,
че с заплата, я кажи,
днеска кой блажи,
и с мадама в ресторант
кой се пише франт.
В каса бърка касиер,
дама под жартер,
всеки сталинистик бивш
в пенсийка-бакшиш.
Командир в командировка
прави сделка ловка,
всяко нещо, скъпо, родно,
носи где угодно,
та по пладне и след пладне,
де където падне,
тука марка, там стотарка
ловко да открадне.
Склададжия стар и млад
бърка в своя склад,
че Темида със везната
сляпа е горката,
от паланки и селца
грабят неуморно
отговорните лица
най-безотговорно.
Царят бърка във хазна
със ръка една,
и понеже си и прос
с друга в своя нос. -
Кой от тук, кой от там
смело и без срам,
глав и пом, зав и зам
всеки прави „ам“.
А пък българский учен,
дето е роден
с честно праведно сърце
и с леви две ръце,
с тях, кажи ми, от къде
може да краде,
а и той кат всеки друг
мрази праз и лук,
и затуй с перо в ръката,
с нос във книга чужда,
пише, миже и печата
с нужда и без нужда,
зер тревица не пасе
родний Галилей
и с перце ще окраде
Хегел и Релей.
Хонорар, хонорар
трябва хонорар,
и Берон за хонорар
писал е буквар -
по шосета и пътеки
муфта търси всеки,
тъй жените стават леки
и креслата меки.
А за бъбреща уста
трябва катинар,
че нали за туй властта
има си стражар.
Катинар, катинар
вместо хонорар -
и за млад и за стар
трябва ка-ти-нар.
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 07:37:42 pm от Иван Димов »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 029
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
 По повод съвременните възможности за психовъздействие вижте с какви отвратителни дейности се занимават възрастни екземпляри от вида "хомо-сапиенс"!
  http://www.liveinternet.ru//tags/%EF%F1%E8%F5%EE%F2%F0%EE%ED%ED%EE%E5%2B%EE%F0%F3%E6%E8%E5/

http://rutube.ru/tracks/701823.html?v=0899cfc6f6a6308ecd8baccf34922abe 
    психотронно оръжие

   Аз ще добавя само, че свободната воля е божествен дар и всеки, който се опитва да "промива" мозъци е сатанински служител !  Не случайно една от книгите на Стефан Маринов ("Изь!ди сатана" ) е с такова име. Аз доста се чудих, когато я четох през 1992 г. защо книга с есета и половината с научни статии има такова заглавие. Сега вече знам, че сатанинските слуги доста се "трудят" за да лежат на труда на трудещите се. Повторението е умишлено - така искам да подчертая, че те ненавиждат както труда, така и трудещите се и тяхното основно занимание е кражбата, лесните пари, убийствата, лесните пари, коварството и интригите и пак за лесни пари. Много трудна задача са си поставили - интелигентен и трезвомислещ човек могат само да го "ожилят" като Георги Марков, да го облъчат, разболеят, убият, но така само ще направят още по-силна реклама на идеите му. Идеите са по-силни от хората! Исус го няма, но християни много - Стефан Маринов го няма, но перпетуум мобилета под път и над път в скоро време ще има.
 

това е извадка от горния от двата споменати сайта, вторият е видео :

Хронология открытия «мозгового радио»

В 1853 году знаменитый химик Александр Бутлеров впервые в мире создал научную гипотезу для объяснения проявляющегося в гипнозе феномена мысленного внушения между гипнотизером и пациентом. Бутлеров предложил рассматривать в качестве источника излучений мозг и нервную систему человека, предположив, что движение «нервных токов организма» идентично взаимодействию электрических токов в проводниках. Именно электроиндукционный эффект объясняет, по мнению Бутлерова, физическую природу сигналов от мозга одного человека к мозгу другого.

С гипотезой Бутлерова согласился физиолог Иван Сеченов, обратив внимание на тот факт, что эмоции и близкие родственные отношения, особенно между близнецами, значительно усиливают эффект мысленного силового взаимодействия.

Наибольшую известность получила серия работ по электромагнитному обоснованию механизмов мысленного внушения в опытах на животных и людях, выполненных в конце ХIХ и начале ХХ века академиком Владимиром Бехтеревым, создавшим первый в мире Институт по изучению мозга и психической деятельности.

В 1919 году инженером, кандидатом физико-математических наук Бернардом Кажинским была начата серия работ по теоретическому и экспериментальному обоснованию электромагнитной природы «мозгового радио».
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 07:34:29 pm от Иван Димов »

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 423
Здравей Иване,
" От кал да си ама Иван да си" казва народната мъдрост. Благодаря за статията."Писмата" на Стефан са ми станали нещо като наръчник в трудните моменти далече от родината. Не мога да намеря "Изьiди сатана".Много ще се радвам ако ми помогнеш. Още един велик българин, Кирил Чуканов страда, неразбран в USA.За съжаление майка България (по точно мафиотите,които управляват държавата) не хае.
С приятелски поздрав,
Иван

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 029
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
  Ако някой иска, мога да му пратя "Изыди ..."-то в електронен вид. Стотина файла са.
Прикачвам файла на корицата. Книгата вече може да си я изтеглите от библиотеката на форума: http://mazeto.net/index.php/topic,1946.0.html
« Последна редакция: Април 13, 2011, 02:04:01 pm от Иван Димов »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 029
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Искам да ви покажа чувството за хумор на Стефан Маринов. Прилагам два файла. Единият е 3-та стр. от списанието му "Deutsche physik" - бр.21, където той е написал шега по мой адрес.

Другият файл е от книгата му "Изыди сатана!", където може да разберете как Стефан Маринов се е опитвал да популяризира "Тестатика" в България и как може да ви подарят една такава машинка ако се организирате в комуна. Има и няколко реда за дисидентството му. Жалко е, че такива качествени хора като него са малко - иначе отдавна да сме се освободили от енергийното и политическо робство.

   Книгата на Стефан Маринов "Изыди сатана!", освен есета на български, съдържа и научна част на руски и английски език. Вече може да си я изтеглите в електронен вид от библиотеката на форума. Търсете я тук: http://mazeto.net/index.php/topic,1946.0.html
« Последна редакция: Април 13, 2011, 01:52:10 pm от Иван Димов »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 029
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
  Ако някой иска, мога да му пратя "Изыди ..."-то в електронен вид. Стотина файла са.
Прикачвам файла на корицата. Книгата вече може да си я изтеглите от библиотеката на форума:
Промяна - книгата вече може да си я изтеглите от тук http://mazeto.net/sm/
« Последна редакция: Януари 31, 2013, 04:20:24 pm от Иван Димов »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 483
...........може да разберете как Стефан Маринов се е опитвал да популяризира "Тестатика" в България и как може да ви подарят една такава машинка ако се организирате в комуна.

    Колега, а Стефан Маринов освен опит за популяризация на "Тестатика", има ли и някакъв опит да представи, да разбули тайната на "Тестатика"? Като например технология за направа на малък тестатик-генератор?
    Аналогия ще направя с Илия Вълков  /Юл Браун/. Той дава такава безплатна технология на народа. Книгата му за генератора я преведе на български VITAN /един изгонен, незнайно и неразбираемо защо от форума/.

    Зная, че Стефан Маринов много знае формулите, но на практика са по-необходими практическите решения, каквито аз не съм видял.
    Колега, като близък и съратник на Стефан Маринов, би ли материализирал суперлативите по негов адрес, като дадеш негови практични решения за Тестаттика.

Щот, аман от теории през тези години.
« Последна редакция: Януари 31, 2013, 06:06:10 pm от Maistora52 »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 029
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
  Стефан Маринов е бил член на комуната Метернита (с. Линден - Швейцария) и лично е разглеждал няколко варианта на "Тестатика", но не е бил запознат с принципа на действието и`. Според мен тайната е в Тесла-технологията, т. е. в наслагването на съпосочни токове в двете бобини на Тесла-трансформатора. Аз даже мисля, че може двете бобини да се заменят с една и да имаме паралелно свързани голям кондензатор С, бобина L и малък кондензатор с. Енергията за поддържането на резонанса се подава откъм малкия кондензатор с като така при големия С се получават големи токове и високо напрежение. Аз доста съм напреднал с тази моя схема и до на лято сигурно ще съм готов - логиката е с малки токове и ниско напрежение да направя големи токове и високо напрежение, а свалянето на енергията е стандартно трансформаторно или от големия кондензатор.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 483
В крайна сметка, щом не е знаел принципа на Тестатика, как  е направил такъв генератор? Въобще правил ли го е?

Ако не е знаел принципа-теорията и ако не я е доказал на практика, то кое е това нещо, което го свързва със СЕ?

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 669
Принципа на Тестатика и на генератора на Капанадзе, както и на други подобни устройства е еднакъв. Процеса е вълнови, но не може да се говори за резонанс, а по скоро за автогенерации, които се поддържат, чрез вливане на енергия от средата или ефира.  Контура започва да генерира енергия на собствената си честота, без значение от честотата на импулсите с който се възбужда, или с други думи, съвсем принципно, работи, като барабан, независимо с каква честота блъскаш по него, а той издава звуци на собствената си честота. И в това е заключена цялата тайна, как да изтеглим енергия от ефира, за да се поддържат автогенерациите. Един от начините да се възмути ефира или да се извади от равновесие е, чрез кратки мощни високоволтови импулси. И в тестатика и при Капанадзе има високо напрежение, така че..... Поздрави!
« Последна редакция: Януари 31, 2013, 09:41:14 pm от Maistora52 »

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 283
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Не можеш да черпиш от ефира, но от Земята можеш. Масата на електронните устройства по принцип е минуса и се заземява.
Електроните се движат от минуса към плюса, значи ОТ ЗЕМЯТА. Никое устройство за свободна енергия, няма да работи без заземяване, като изключим генераторът на Кеше, който е модел на планетата Земя.
Принципът на Тестатика и подобни е ЗАЗЕМЕНА ЕЛЕКТРОННА ПОМПА.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 774
Здравейте,
Според мен заземлението не е задължително но в земни условия помага. Получава се векторно и скаларно напрежение. Векторното напрежение динамично но скаларното е статично. При скаларното напрежение имаме две вълни движещи се в противоположни посоки, казано по друг начин стояща вълна.
« Последна редакция: Февруари 01, 2013, 03:47:13 pm от Maistora52 »

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 669
 edin, Трифазния генератор на Капанадзе работи без заземление, така че енергията не идва от Земята. Къде ги видяхте тези електрони, протони и подобни глупости, такива частици не съществуват в природата, а в проводника се движат съвсем други частици. Ефира е океан от енергия в, които плуваме ние, Земята, планетите и всичко в космоса. Прочети книжката на Лидскалнин и ще разбереш, какво е ток и какво и как се движи в проводниците. А това, което се пише в дебелите книги, няма нищо общо с истината.
« Последна редакция: Февруари 01, 2013, 03:48:57 pm от Maistora52 »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 483
Колеги, отвличате се от темата! Тук се обсъжда харизмата на Стефан Маринов, а не какво е СЕ.

Зададох директен и резонен въпрос към създателя на темата, но незнайно защо той не ми отговаря. Аз по принцип не зная кое е това нещо, което Стефан Маринов е направил на практика, че да опровергае някакво статукво в науката. В книгите му виждам някакви формули, които не знам дали са допринесли за реални практични приложения или си остават само една теория.

Моля, колегата Иван Димов да ми прости за незнанието и ако греша, да ми покаже и докаже онова, което цели с отворената от него тема.

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 029
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   Стефан Маринов е бил в БАН освен, че е завършил и военноморското. Чел е също много оригинални стари трудове в областта на електромагнетизма. Провел е много експерименти с цел да уточни формулата за прецизно пресмятане, което е цел въобще на точните науки. Един негов експеримент е например този със съкращението RAF, при който има нарушение на законите на запазването. Интересен е и този, при който доказва, че токът на преместването в диелектрик не създава магнитно поле. Преди време писах за това във форума. Доказал е теоретически, че законът на Нютон е невалиден за отворени електрически вериги (съдържащи кондензатор). Правил е Сегнер-турбината, множество опити с магнити, повтарял е Николаев, а последното преди да го "само-убият" беше опит за придвижване на транспортни средства с центробежни сили (бях сложил статията във форума, но altium я изтри). И въобще, ако се интересувате - четете книгите му. Много ще научите, но едва ли чрез тях ще успеете да направите СЕ. Аз съм стигнал до извода, че човек възприема само това, което е близко до собствения му опит. Когато лично сметнах някои неща чак тогава забелязах, че в мрежата има подобни устройства още от 20-те години на миналия век. Така че и подробна схема да видите, ако не разберете принципа, едва ли ще имате успех. За мен принципът е този: Имаме моя CLc-резонанс. Ако бобината е с ток 10А, енергията е пропорционална на числото 100. Ако през малкия кондензатор токът е 1А, енергията става 11 на квадрат = 121. Значи имаме прираст 121-100=21. Обаче, ако повишим качествения фактор Q, откъм големия кондензатор може токът да е 100А. Тогава енергията ще е пропорционална на числото 10 000. И ако токът откъм малкия кондензатор отново е 1А, в бобината ще имаме ток 101А, а енергията ще е 101 на квадрат = 10201 и прирастът на енергия ще е 10201-10000=201. Обобщено, ако прибавим 1 Ампер към бобина с ток 10А ще получим прираст на енергия само 21, но ако токът в нея е 100А, прирастът на енергия ще е 201, което е значително повече. Значи правим резонанс с голям ток и към него наслагваме съпосочно малък ток и така с малки разходи ще имаме големи приходи. И няма никакви фантасмагории, нулеви точки, заземления и тем подобни. Просто магнитното поле се усилва, а енергията е квадратична. До на лято мисля да го докажа с експеримент.