Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Новини за електромобили

<< < (13/45) > >>

x_name41:
изразявам се в качеството на такъв който посочва факти, а фактите сочат именно това което съм описал във постовете си, че е налице някакво мракобесие, което обхваща масите.
Да всеки може да изразява своето мнение без да го налага на останалите но в случая условието не се спазва, тъй-като то е подчинено на зависимоста от симпатиите на масите изпаднали в мракобесие, които всъщност избират страната на този който хвърли най много пепел и жупел (така да се каже) върху опонента си. Така всеки всъщност или почти всеки изразява своето мнение като го налага защото целта е именно такава и това е очевидно, немога да си затворя очите тук. По въпроса за превозното средство надявам се да е в рамките на шегата но всъщност иначе ако не цялото а поне част от консуматорското общество "прогледне" така да се каже и види онова описаното във последните няколко реда на предишния ми пост, то ще трябва да се присъедини и подкрепи една друга възможна алтернатива за превозно средство, при което липсват подобни финансови безумия, усложнения, уязвимости и т. н. които са налични при първия вариант. Не беше ли всъщност идеята на консуматорското общество такава "защо да бъде просто след като може да бъде сложно?", ето това се случва в момента с цената на много ресурси, кому е нужно всичко това се питам, от гледна точка на баланса и равновесието

Аtos:
Много словесност - малко казано (поне за мен)!

--- Цитат на: x_name41 в Ноември 09, 2016, 05:21:52 pm ---... кой нормален ще тръгне да купува електромобил за когото му трябва специализирана инфраструктура, която ще струва много много пари да не говорим за уязвимоста, покритието и ред такива неща.

--- Край на цитат ---
Аз разглеждам нещата далеч по-просто...
Съвременните автомобили се движат по асфалт, пътят трябва да е (И Е) такъв на 99%.
Как ще е оборудван този път вече - крайният потребител наистина не го интересува, стига да му върши работа!
Линеен метър магистрала струва около 3000-4000 ЕВРО!!!
На нормален, междуселски път - минимум 500 ЕВРО! На тази база, самият път би се оскъпил с не повече от 15-20% средно.
Нищо не пречи по-главните пътища да се оборудват наистина с такива "зареждачки", все пак става дума за ЗАРЕЖДАНЕ, а не за тролей, който ще спре, излизайки от пътя, нали?

Все едно прадядо ми (лека му пръст) да каже: "Ми кой нормален, ще да си купува автомобил, на който му трябва специално направен път, а не си кара каруцата с коня?"

tobo1:
Xname, дебилизъм е все още да се произвеждат двигатели с вътрешно горене по технология отпреди 100 години и заради тази архаична технология да се задържа всеки опит за развитие. Електромобила се нуждае само от зарядни станции и нищо друго специално, но ще секне или поне ще се намали голямото лапане на петролните магнати, те затова и всячески задържат прогреса. До вчера нямаше бензиностанции по новите отсечки на магистралите но вече има, проблем ли е да има и зарядни с ток ? Къде е проблема?
В поста на Локо малко по нагоре има информация за вечна батерия, мракобесие е когато подобни неща се скриват и изчезват, а не даването на път на прогреса. Да не говорим че има бои които произвеждат ток като фотоволтаичните панели и всякакви други технологии, но всичко се крие и покрива за по-нататък, че да има кой да пазарува петрола.
Точно електромобила е простото решение, една пейка, 4 капли, батерия и електромотор (грубо казано), а не това което ти караш.

x_name41:
именно това имам предвид tobo1, проблема е там, че вместо да се търсят разумни и приемливи алтернативи се върви към излишно усложняване и оскъпяване със изграждане на необходимата инфраструктура, подръжка и т. н., но защо да се прави това след като е прекрасно ясно че е напълно възможно да се мине пълноценно и без това, а за прадядо ти атос е бил почти прав с тази разлика, че аз нямам предвид каруцата с коня, а нещо далеч по съвременно, авангардно и напредничаво, близко е до акъла.

EDM electronics:
Ай, ай, ай, някой тук за нищо се е развихрил!
В по-горния си пост въобще не съм изразявал лично мнение, а само съм препредал тенденциите в автомобилостроенето. Нямам нищо общо с това какво става в Германия и Китай. Впрочем те нещата с живота на ДВГ са решени и законодателно в ЕС. Приета е европейска директива, според която след 2030 г. в ЕС няма да се произвеждат ДВГ. Специално за Германия казват, това щяло да стане около 10 г. по-рано - така се говорело там. После, по много немски телевизии дават често разработването на товарно-транспортни технологии с електричество, това са тирове, които са с ел. двигатели и от време на време се зареждат по магистралата, като тролеите. Да не говорим, че бъдещето ще е за автомобили без шофьори.

Та искам да предупредя всички параноици и истерици, че това не съм си го измислил аз, а съм го чул от "вятъра на промяната" на група Скорпионс от Германия.

Не е тук мястото да се водят спорове на личностна основа. А

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия