Форум > Филми, видео лекции
Филм: "Разкриване на тайната на живота" - опровергаване на теорията на Дарвин
montanar:
--- Цитат ---Вселената е голяма, но я намерете такава планета като нашата- с толкова вода и суша, с такива размери, температури, защитена от радиация и накрая вместо всички да търсят доказателства за еволюция,
--- Край на цитат ---
Явно не си наясно с мащабите и размерите на тая вселена и възможностите на човечеството на тоя етап за да искаш доказателства.
Относно еволюцията смятам че тя има място но и допускам и идеята за панспермия - вероятно истината е някъде по средата .... знамли ....
Аtos:
Светльо, не изпадай в заблуда!
Не бъркай еволюция и развитие на цивилизация с морал и духовност!
Никой не може да гарантира, че по-напреднала от нас цивилизация, ще е по-нравствена от нас!
Математиците вече доказаха емпирично, че само в нашата галактика има поне 10 000 такива планети като Земята - годни за живот и то живот от нашата форма! Да не говорим, че за почти всички извънземни, от които имаме сведения, азотната ни атмосфера е почти отровна!
Колкото до изчезващите видове...за последните няколко милиона години са изчезнали не 400, а минимум 400 000.
То е все едно да се самообвиним за "глобалното затопляне", което в същност е просто края на ледниковия период, за който погрешно се смята, че е завършил преди 10-11 000 години!
Как ще е завършил, като не са се доразтопили още полярните шапки?
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Zashto-lednikovi-periodi-nastapvat-na-vseki-100-000-godini_61379.html
Наистина, човекът се е взел много насериозно, смятайки, че като пълзи и пърди по Майката Земя (от около няколко десетки хиляди години-смешно малко), обгазява и трови всичко живо и е толкова значим, че е в състояние да промени планетарната цикличност?
За сведение - само Хавайските вулкани бълват ежедневно (във водата и въздуха) толкова вредни емисии, колкото цялата ни "цивилизация", без да говорим за по-големите, изригващи тук-там през година-две...там нещата са страшни просто...
По-добре си довърши четивото :D
П.П.
--- Цитат на: MTM в Октомври 14, 2018, 10:01:18 pm ---Ако дадем правилен отговор, ще се доближим, откъде сме произлязли. А въпросът е: кое е първото. Яйцето или кокошката...
--- Край на цитат ---
Според Дарвин, съмнения няма - яйцето!
В целият еволюционен преход от влечуги към птици, не е спирало да има яйца! А някъде по средата на пътя се е появила кокошката... :D
GreenHulk:
От езотерична гледна точка живите организми(с биологична основа, иначе има и живот/съществуване извън органиката) са се сформирали от вибрационно (външно) групиране/организиране на вещества/елементи. (Някой го е групирал - "Берешит Бара Елохим" - "В началото Богове създадоха...") Така че, не яйцето или кокошката, а "В начало бе Словото"...
svetlio760:
"В началото Божеството създаде небесата" ако търсим най- коректен превод!
Атос, я ми обясни отде се е пръкнал моралът и духовността от чисто еволюционна гледна точка?
А мнението на математиците се променя с времето и цифрата спада драстично предвид новостите! И да- аз бях по- скромен от теб за изчезващите видове, но ето ти- изчезват животни без да се появяват нови! И накрая да постна нещо дето вероятно съм поствал и друг път и ми е интересно ако не го отхвърлите още с първите кадри и не го обявите за измислица, как ще го обясните!? https://www.youtube.com/watch?v=bF6FwP9cTbM Нека първо отбележа, че на мен много повече ми прилича, не на град, а на електронна платка, а електронната платка отде се е взела и кой я е изобретил- все още нямам сведения!
GreenHulk:
В иврит "ИМ" е наставка за множествено число. Човека/Света/Слънчевата Система са създадени/управлявани с участието на висши ангелски йерархии, които имат друга еволюция, предхождаща човеческата.
Морала може да се разгледа като живот в съответствие на Космическите/Духовните закони, а не просто някакви социални регулации за намаляване на престъпността, включително и така наречените "десет Божи заповеди"
http://bdn-steiner.ru/modules.php?name=Steiner&go=page&pid=10702
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия