Автор Тема: Филм: "Разкриване на тайната на живота" - опровергаване на теорията на Дарвин  (Прочетена 120886 пъти)

Неактивен svetlio760

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 373
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Атос, поразгледах документите тера и май не съм готов още! Ако нас са ни създали извънземните, се чудя тях кой ги е създал!

Неактивен kall

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 129
Атос, поразгледах документите тера и май не съм готов още! Ако нас са ни създали извънземните, се чудя тях кой ги е създал!
Правилно мислиш. А филмът е просто поредния креационистки бълвоч

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 290
 • Мисля, следователно...мисля!
Атос, поразгледах документите тера и май не съм готов още! Ако нас са ни създали извънземните, се чудя тях кой ги е създал!
Какво мисля аз ли те интересува?
Мога само да допускам, разбира се...
Според маститите ни учени, Нашата Вселена е на около 15-16 милиарда години. Това, въпреки, че е ужасно много като (наше разбиране за) време - 16 хиляди милиона, не е задължително да е точно така, може да е много повече или по-малко, просто мерим с "нашите си мерки".
Пак според нашите учени, Земята се е формирала преди 4 милиарда години.
1. Никой не може да гарантира, че времето (поне това, което ние разбираме под време) е "текло" по същия начин, както сега.
2. Никой не може да твърди със сигурност, че времето "тече" и еднакво за всички области на Вселената ни, това се допуска по подразбиране като аксиома и всички досегашни теории и модели са изградени на тази база.
3. Самият израз "някога времето може да е текло по различен начин (или да го е нямало)" звучи абсурдно, но друг е непосилно да създадем или осмислим.

Дори да отхвърлим горните съмнения, пак времето, за което една цивилизация се появява и развива е повече от достатъчно.
Смята се, че нашата (последната) "цивилизация" е започнала да възниква преди около 50-60 хиляди години, това е като един миг, сравнено с "възрастта" на вселената ни.
Също и нямаме гаранции, че вселената ни е единствена или съществува само в познатото ни 3D. Възможно е и да има различни вселени в многомерността на пространството и напреднали цивилизации да владеят способи за преходите между тях.
Наивно, глупаво и арогантно е да мислим, че сме единствените разумни същества, преди нас не е имало други и вселената съществува само заради нас ;D Пък се е и "сетила" да ни предостави (единствено и само на нас) такива условия за съществуване и то чак след 15 милиарда години, нали...
Моето мнение е, че съществува под някаква форма ВИСШЕ съзнание и то е в такава "форма", че е много далеч от всякакви човешки представи за подобно нещо. В религиите се говори за "божествена искра", това е пак твърде далечно от всичките ни мисловни понятия.
Напълно възможно е другопланетни форми на живот да са се развили според еволюционни принципи. Дарвин може би е прав за доста неща, въпреки, че теорията му е не съвсем състоятелна (приложена къмто нас).
Само си представи - ако на друга планета, където е възникнал живот, радиационният фон е...100 пъти по-силен?
Значи генетичните мутации ще са в пъти по-чести и по-големи, а ще оцеляват само приспособимите (естествен подбор), в резултат на което оцелелите ще са изградили защита, а еволюционният процес ще е на "бързи обороти".
Въпреки всичко, възможно е да има контрол от много по-висше СЪЗНАНИЕ, което е отвъд нашите предели на разбиране и не е задължително ТО да "обитава" материална (в нашето си разбиране за нея)същност!
Самият въпрос КОЙ ГО Е СЪЗДАЛ ПЪК НЕГО е продукт на нашето мислене, според което все нещо трябва да предхожда друго нещо, все търсим верижна "последователност" от събития и първото нещо!
Просто по друг начин не можем да мислим (освен в хронология).
Ние не можем да разберем, че нещо просто може да Е, без да е нужно това нещо да е създавано от някого, такава трактовка би побъркала доста мозъци (ако я приемат на сериозно, де).
Ако си играл "Емпайър Еарт", навярно знаеш, че пълното развитие на цивилизацията (12-14 нива, не помня вече) отнема от 3-4 до 8-9 часа, но за теб! А за "човечетата" в нея са цели епохи. Те си имат своите закони, по които "живеят", свой софтуер на мини-програмки и не биха повярвали, ако някой им каже, че са пионки в игра на по-висш разум.
За стадо "бълхи", кучето им е тяхната планета, те знаят, че има и други планети, но няма как да им обясниш, че тяхната планета някога е била ембрион, например (ако можеха да мислят).
Или да им обясниш, че има Космос! Дори да се опиташ, всичко ще е на базата - ВЕРВАЙТЕ МИ ;D

Неизвестните за нас са много, хипотезите - също, но те са подчинени на мисловните ни ограничения!
В тази си форма на съществуване, никога не бихме разбрали отговорите на тези въпроси, дори и да ги узнаем!
Една груба аналогия - ТИ - екран  - герой в игра, когото управляваш- той трупа опит в играта и чрез него - ти...
                          Висш АЗ  -материалният ни свят - човек - инкарнация в тук и сега - връзка  с висшия Аз (предимно на подсъзнателно ниво или сън) - Висшият АЗ трупа опитности.


Защо и кому е нужно това, дори да ни се обясни, ще го разберем толкова, колкото и човечето от екрана би разбрало защо си седнал на компа да играеш ;D ;D ;D

П.П.Самата необходимост "на някого нещо да е нужно", пак е ограничено човешко разбиране...
« Последна редакция: Октомври 14, 2018, 03:45:59 pm от atos »

Неактивен MTM

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 420
Ако дадем правилен отговор, ще се доближим, откъде сме произлязли. А въпросът е: кое е първото. Яйцето или кокошката...

Неактивен svetlio760

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 373
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Вселената е голяма, но я намерете такава планета като нашата- с толкова вода и суша, с такива размери, температури, защитена от радиация и накрая вместо всички да търсят доказателства за еволюция, защо не намерите доказателктва за ИНволюция- ще забележите, че ще ви е далеч по- лесно, предвид на това, че са изчезнали стотици, ако не и хиляди видове последните 300-400 години, а ние сме станали свръх кекави и мързеливи! Вземете под внимание само езиците, които говорим сега и ги сравнете с древните мъртви вече езици- ще забележите сложната граматика на мъртвите езици и съответно простата сега! Какво ни е еволюиралото- да променим и осерем околната среда, за да ни е удобно! Това ли му викаме еволюция? Бих казал, че индианците от племето з`ое са далеч по- напред от нас: https://www.vbox7.com/play:967bd1c525

montanar

 • Гост
Цитат
Вселената е голяма, но я намерете такава планета като нашата- с толкова вода и суша, с такива размери, температури, защитена от радиация и накрая вместо всички да търсят доказателства за еволюция,
Явно не си наясно с мащабите и размерите на тая вселена и възможностите на човечеството на тоя етап за да искаш доказателства.

Относно еволюцията смятам че тя има място но и допускам и идеята за панспермия - вероятно истината е някъде по средата .... знамли ....

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 290
 • Мисля, следователно...мисля!
Светльо, не изпадай в заблуда!
Не бъркай еволюция и развитие на цивилизация с морал и духовност!
Никой не може да гарантира, че по-напреднала от нас цивилизация, ще е по-нравствена от нас!
Математиците вече доказаха емпирично, че само в нашата галактика има поне 10 000 такива планети като Земята - годни за живот и то живот от нашата форма! Да не говорим, че за почти всички извънземни, от които имаме сведения, азотната ни атмосфера е почти отровна!
Колкото до изчезващите видове...за последните няколко милиона години са изчезнали не 400, а минимум 400 000.

То е все едно да се самообвиним за "глобалното затопляне", което в същност е просто края на ледниковия период, за който погрешно се смята, че е завършил преди 10-11 000 години!
Как ще е завършил, като не са се доразтопили още полярните шапки?
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Zashto-lednikovi-periodi-nastapvat-na-vseki-100-000-godini_61379.html
Наистина, човекът се е взел много насериозно, смятайки, че като пълзи и пърди по Майката Земя (от около няколко десетки хиляди години-смешно малко), обгазява и трови всичко живо и е толкова значим, че е в състояние да промени планетарната цикличност?
За сведение - само Хавайските вулкани бълват ежедневно (във водата и въздуха) толкова вредни емисии, колкото цялата ни "цивилизация", без да говорим за по-големите, изригващи тук-там през година-две...там нещата са страшни просто...
По-добре си довърши четивото :D

П.П.
Ако дадем правилен отговор, ще се доближим, откъде сме произлязли. А въпросът е: кое е първото. Яйцето или кокошката...
Според Дарвин, съмнения няма - яйцето!
В целият еволюционен преход от влечуги към птици, не е спирало да има яйца! А някъде по средата на пътя се е появила кокошката... :D

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 270
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
От езотерична гледна точка живите организми(с биологична основа, иначе има и живот/съществуване извън органиката) са се сформирали от вибрационно (външно) групиране/организиране на вещества/елементи. (Някой го е групирал - "Берешит Бара Елохим" - "В началото Богове създадоха...") Така че, не яйцето или кокошката, а "В начало бе Словото"...

Неактивен svetlio760

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 373
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
"В началото Божеството създаде небесата" ако търсим най- коректен превод!
 Атос, я ми обясни отде се е пръкнал моралът и духовността от чисто еволюционна гледна точка?
 А мнението на математиците се променя с времето и цифрата спада драстично предвид новостите! И да- аз бях по- скромен от теб за изчезващите видове, но ето ти- изчезват животни без да се появяват нови! И накрая да постна нещо дето вероятно съм поствал и друг път и ми е интересно ако не го отхвърлите още с първите кадри и не го обявите за измислица, как ще го обясните!? https://www.youtube.com/watch?v=bF6FwP9cTbM Нека първо отбележа, че на мен много повече ми прилича, не на град, а на електронна платка, а електронната платка отде се е взела и кой я е изобретил- все още нямам сведения!

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 270
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
В иврит "ИМ" е наставка за множествено число. Човека/Света/Слънчевата Система са създадени/управлявани с участието на висши ангелски йерархии, които имат друга еволюция, предхождаща човеческата.

Морала може да се разгледа като живот в съответствие на Космическите/Духовните закони, а не просто някакви социални регулации за намаляване на престъпността, включително и така наречените "десет Божи заповеди"
http://bdn-steiner.ru/modules.php?name=Steiner&go=page&pid=10702

Неактивен tobo1

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 585
...
Морала може да се разгледа като живот в съответствие на Космическите/Духовните закони, а не просто някакви социални регулации за намаляване на престъпността, включително и така наречените "десет Божи заповеди"

Моралът може да се разгледа по много различни начини, но никога не е бил "просто някакви социални регулации за намаляване на престъпността, включително и така наречените "десет Божи заповеди" "
Правиш странни компилации.
Освен това демонстрираш религиозна убеденост в нещо, а ти пречат религиозните убедености - странно си е, нали.
« Последна редакция: Октомври 16, 2018, 11:34:23 pm от tobo1 »

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 270
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
  "просто някакви социални регулации 

За някои хора - с материалистични/атеистични убеждения, може да е бил точно това.
Нещо,  което определено не поддържам.

Никакви "религиозни убедености" нямам предвид. Езотеричната/окултната наука е базирана на директни наблюдения във Висшите Светове, Мъдрост. За дълбоки резултати в тази област е нужно Посвещение и развитие на висшите способности, нещо, за което за сега не всеки човек е подготвен. Съответно може да се ползват изследванията на Посветените/Учителите, ако човек няма възможности и развити центрове за собствени изследвания.
В бъдеще  ще е масово духовното виждане, и процеса вече е започнал.
Дано така да е по-ясно.


Неактивен svetlio760

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 373
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
"Елохим" в случая. Законите на староеврейската граматика в остатъка на изречението посочват Едно Божество с идея за множественост- нещо като следващо ниво на организация като атоми- слънчеви системи. В духовния свят това са ангели- Божество. Божеството е съвкупност от ангели както един индивид е съвкупност от клетки. Защо в цялата Библия Бог изисква да се обичаме едни други и да създадем общество на тая база? Защото сме Нему подобни- връзката между ангелите съставлява божеството, тази връзка е любовта- има 5 вида любов в Библията, както 5 вида любов, която поддържа съвкупността от ангелите като еквивалент на нервна система, кръвоносни съдове, лимфа, кости.... тук всичко е като оттатък, но неясно като в старовремско огледало- прецакано и развалено- добре, че след смъртта всичко се възстановява! Той очаква да се обичаме едни други както е в самия Него- така Исус е само една клетка от Него- размножителна клетка!
 Космосът е загадка- до сега почти няма случай при който науката да не е сгафила с хипотезите когато опитва да ги прави на база недостатъчни данни! Аз ще повярвам в милиардите светлинни години и милиардите години еволюция, когато преодолеем скоростта на светлината и изпратим апарати отвъд слънчевата система да заснемат и дадат анализа на това какво има там. Всичко друго са хипотези на евреина Айнщайн, оня на стола с единия пръст и съзвездия мастити астрофизици! Дори определението за скорост на Нютон и Айнщайн си противоречат и аз съм го дискутирал тук в друга тема!

Неактивен tobo1

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 585
GreenHulk, Ако ти отговоря подробно ще задълбаем в дълбок спор, а мястото му едва ли е тук.
Накратко - "Учители" и "Посветени" обикновено е синоним на масонски проповедници (отявлен пример Дънов, колкото и да не се харесва на последователите му).
Основен цел на масонството е борбата срещу религиите и най-вече християнството, а основен принцип е лъжата, както и смесването на истина и лъжа (ефекта на лъжичката катран в кацата с мед, но на висше ниво).
Атос говореше в други теми за проекции от други измерения в нашия свят, ако се задълбочим се разбира, че другите измерения са и ще бъдат непонятни за нас. Същото е и на духовно ниво - никога няма да можем да различим добро и зло ако идват от по-високо ниво, просто  защото и двете са "висши" за нашето ниво. Затова "директни наблюдения" водят в повечето случаи до пълни заблуди.
Изобщо, основата на която стъпваш е изключитехно хлъзгава, ако изобщо я има.
Иначе и на мен ми се иска процесът на духовното виждане, за който говориш да е започнал (но не и да ми го преподават псевдоавторитети).

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 270
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Може да е синоним за тези, които не са запознати с някои неща. На Изток (и на Запад) е имало (и има?) Посветени и Учители, които не са масони или даже нямат  по default каквато и да е връзка със Западни тайни общества от масонски тип.

Масоните преди време са били строители на християнски готически катедрали със съществено значение за развитието на хората - строяли са го по специални езотерични правила, така че влизащия/пребиваващия да изпитва/развива определено духовно преживяване, включително с ефект и за следващи прераждания. Много малко е  останало от истинското масонство от тогава, а сега дали не се подразбира групи хора с икономически и политически интереси към власт.

Също така както за масоните, така  и за други езотерични общества се разпространяват съзнателно целенасочени дезинформационни материали с определна цел. Примерно - враг на масоните са били йезуитите - но от това йезуитите  не стават по-положителни герои. Важно е да се гледа цялостно на нещата, важно е да има човек достоверна информация, а не винаги това може да е гарантирано в тази област, при условие, че се правят и целенасочени опити за дезинформация.
Например - така наречените "протоколи на сионските мъдреци" е йезуитски фалшификат.

относно другите измерения/светове - може да бъдат непознати за нас, ако не знаем законите им и нямаме развити органи/центрове за тяхното възприятие - за това има методологии (езотерично обучение).
Ако се следва правилно и систематично обучение - резултати може да има - в една или друга степен - кой каквото му е "писано".

Не съм сигурен, че е ясно на каква основа стъпвам,  не е и тука мястото :). Процеса е започнал и ще се развива. Това е установено от Посветен, който е имал възможността да го прави - Рудолф Щайнер. Споделил го е и може да го ползваме като информация. А дори човек ако е наблюдателен, може да забележи за все повече хора, които вече не само "вярват", а имат и опитности, някои доста директни, и при това без да търсят масова популярност или медийно присъствие.