Автор Тема: Филм: "Разкриване на тайната на живота" - опровергаване на теорията на Дарвин  (Прочетена 119750 пъти)

vitan

 • Гост
http://www.jucaa.com/video/41017/razkrivanie-na-tainata-na-zhivota - филм "Разкриване на тайната на живота". Български превод.
Цитат
Истинската наука представлява наблюдения на фактите.
Нов поглед върху остарялата теория на еволюцията на Дарвин. Няколко водещи съвременни учени, всеки специалист в областта си (биохимия, биология, генетика, математика и т.н.), опровергават общоприетото до този момент схващане, че възникването на живота е станало на случаен принцип.

Стига се до окончателният логически и научен извод, че естественият подбор не е причината за възникването на живота на планетата, а само негово следствие. Както и че създаването на първата жива клетка в никакъв случай не е могло да стане чрез случаен химичен синтез, а чрез много сложно организирана и обемна предварителна информация, съдържаща се в ДНК, тоест - намеса на интелект.

Въпреки, че съм се срещал и други гледни точки, това е „най-инженерното” научно изследване на въпроса. Съдържа теми за възникване и строеж на клетките, начин на сглобяване на 20-те вида аминокиселини в различни протеинови вериги, генетични инструкции за сглобяването, ДНК и бинарен код, елекричество, бактериален флагелумен микродвигател, КПД и много др. уникални неща. :)
« Последна редакция: Май 19, 2010, 11:04:33 pm от altium »

vitan

 • Гост
Филма по-горе казва нещо подобно на:

„…Нека  слезем  на  молекулярно  ниво:  една  обикновена  човешка  чернодробна  клетка  се състои от 53 милиарда сложни протеинови молекули. Ако се умножи това по общия брой на клетките,  изграждащи  организма,  се  получава  космическа  цифра  от  белтъчни  молекули, която  човешкият  разум  не  може  да  побере.  Съставните  части  на  молекулата  и  самите молекули  трябва  да  са  подредени  в  строго  определен  ред,  за  да  могат  да  изпълняват функцията, за която са предназначени. Тази подредба се определя от кодираната във всяка клетка  генетична  информация.  Учените  изчисляват  количеството  на  биологичната информация, съдържаща се в генетичния материал на една клетка, с писмена информация, която може да се побере в 1000 книги от по 600 страници с по 500 думи на страница. Но това не е всичко! Генетичният код в клетката е написан на "азбука", състояща се само от четири букви, а трябва да бъде преведен на азбука, състояща се от 20 букви (протеиновите молекули са  изградени  от  20  аминокиселини).
Генетичната  информация  трябва  да  бъде  преведена, безпогрешно  транспортирана и предадена  в  подходящ момент и  с  подходяща  скорост,  за което  е  необходима  и  съответната  енергия.  Всички  тези  процеси  трябва  да  протекат  в абсолютна хармония, за да се получи съответната специфична белтъчна молекула.
Тази  съвършеност  и  изключителна  сложност  в  устройството  и  функциите  на
биологичните структури е дала основание на редица съвременни учени да създадат т.нар. "Теория за интелигентния дизайн". Но един интелигентен дизайн задължително предполага съществуването на свръхинтелигентен дизайнер!....”

Прикачам като файл още цитати от книгата на Проф. д-р Д. Свиленов:
„ЕВОЛЮЦИЯ ИЛИ СЪТВОРЕНИЕ. Какво казва науката”
.

Няма да качвам цялата книга, защото не съм съгласен на 100% с нея, особено в позоваването на „гения” Айнщайн (отдавна опроверган от Никола Тесла и от кого ли не). Но тя дава в пъти повече за оборването на Дарвин и компания.

Приятно четене на уникалните факти, които "официалната" наука упорито крие :)
« Последна редакция: Юни 16, 2010, 08:20:56 pm от vitan »

Dex

 • Гост
В процесът на творческото си съзряване, ясно осъзнах, че е неправилно, даже престъпно, ИСТИНАТА, да се даде наготово на хората. Това е все едно да дадеш на дете кибрит и туба с бензин. Истината изисква, високо ниво на осъзнатост на индивида, която осъзнатост, трябва да го кара да се чувства част от едно голямо цяло, Вселената, Бог. Всички официални теории ще претърпят крах. Това е неизбежно. Досегашните теории са направени, като такива с оглед на нивото на колективното съзнание на хората. При малък процент високо осъзнати индивиди, няма как да се дадат истински теории, които да разкрият истинската същност на нещата. Представте си истината, като една сочна, сладка, красива ябълка. Бихте ли я дали на прасетата?

kiliev

 • Гост
Преди 3-4 години мисля, четох много интересен материал за изследване върху ДНК от някакъв грузински или арменски математик, който няма познания по биология и генетеика, а се съсредоточава върху кода на ДНК.
Учените винаги са смятали че 90% от ДНК е "инертен материал", т.е. който не синтезира протеини и според офоциалите научни схващания е остатък от еволюцията на видовете и човека в т.ч., макар и в него да се виждат еднакви сегменти с останалите активни 10%, които на друго място в ДНК са активни.
Благодарение на това, че е гледал нещата като математик, след доста усилия нашия човек достига до шокиращ извод - неактивните зони (около 90% от самата ДНК) винаги започват и свършват с един и същ сегмент, което ,ако имате дори малки познания по някой език за програмиране, HTML, PHP, или нещо такова, веднага води до аналогията със затварянето на иначе годен код от знак за коментар, който не изтрива кода, а просто блокира изпълнението му.
Веднага изниква въпроса какво ще стане, ако "коментарчетата" в кода се махнат и целия код на ДНК стане активен?
Нека да припомня накрая и, че според редица източници, събитията които ни очакват в следващите десетилетия ще доведът до такава среда, която ще предизвика постепенни генетични промени и може би ще стане така, че цялата ДНК ще "заработи" на 100%?!
« Последна редакция: Юни 24, 2010, 10:50:13 am от altium »

Неактивен vlindos

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 192
 • In the chaos I order
Като се знам какъв съм програмист, по-добре да не се "отключват" коментарите :D

vitan

 • Гост
Процесите по обработката на ДНК-то са на принципа на конвейерната линия. Нали за „автоматизацията” на процеса трябва за начало и край някакъв репер. Може би затова началото и края на ДНК са еднакви. Кой знае...

Иначе човечеството си деградира целенасочено и упорито, въпреки технологиите. Във всякакъв план последнато статистически. Освен войни и финансови катастрофи (2012-та) друго няма да се случи скоро.

Seeker

 • Гост
........Веднага изниква въпроса какво ще стане, ако "коментарчетата" в кода се махнат и целия код на ДНК стане активен?...........

Ами много просто ! Ще се раждат хора с опашки, хриле , или през  каквото е минала еволюцията. Но най-вероятно те няма да са живи, защото има такива кодове които си противоречат един на друг. Целта на живота е не да се създават какви да са индивиди, а само оцеляващи и даващи здраво и способно на оцеляване поколение при съответните условия на живот! Затова еволюцията крета бавно, но сигурно. Един елементарен код в гените на хората се променя и утвърждава за около 10 хил години(или 500 поколения). Революционни скокове просто няма. Динозаврите са се учили да летят цели 50 млн.години.  Всъщност еволюцията и революцията е едно и също явление , но с различна скорост на протичане.  Нещо като горенето на дърва и барут - разликата е само в скороста!
При еволюцията обаче нищо старо не се отрича, само не се използва. А при революцията всичко старо се унищожава, за да се повтори след време пак..... :)

giunal

 • Гост
 Какво би станало ако допуснем следното(имагинерно разбира се)? Че, все пак нашата планета Земя е едно живо същество( което освен Материя има и Съзнание ). Съзнание много по-голямо и всеобхватно каквото ние не можем да осъзнаем и да си представим.(поради енергийните ни ограничения). Може би тогава ще намерим смислени отговори на два важни въпроса.
1. Какво е  Бог? - може би това е съзнанието на нашата планета. С което имаме досег всеки ден и в моменти на просветление.
2. Как е възникнал живота на Земята в цялото това многообразие. - може би именно съзнанието на нашата планета сътворява и регулира живота като го подържа в цялата му сложност и великолепие. Така както ние осъзнаваме някои процеси протичащи в нашите тела и около нас. Така и нашата планета осъзнава и регулира процесите в земната природа и ги направлява бавно но сигурно като следва собствените си закони за равновесието.

vitan

 • Гост
Прикачам като файл още цитати от книгата на Проф. д-р Д. Свиленов:
„ЕВОЛЮЦИЯ ИЛИ СЪТВОРЕНИЕ. Какво казва науката”
.

Няма да качвам цялата книга, защото не съм съгласен на 100% с нея, особено в позоваването на „гения” Айнщайн (отдавна опроверган от Никола Тесла и от кого ли не). Но тя дава в пъти повече за оборването на Дарвин и компания.

Приятно четене на уникалните факти, които "официалната" наука упорито крие :)
Книгата е прикачена по-горе. Много моля, преди да преповтаряте това, което налива МАТРИЦАТА на всички, вземете да опровергаете нещичко от гориния файл. Няма да можете!

Затова ли съм я започнал тая тема?!? Мога да исипя още много инфо, ама явно някой трябва да чете и да мисли! Колко видове до сега са загинали? И идея нямате повечето. Колко от тях са 100% маймуни, вземани за "междинни звена"? Има ли ИЗОБЩО науката верен инструментариум за периоди над 8000 години?!?!

Опровергайте моля частица, па после цитирайте матрица.....

Dex

 • Гост
Преди 3-4 години мисля, четох много интересен материал за изследване върху ДНК от някакъв грузински или арменски математик, .......
И аз го четох, но преди повечко време. Мен ме впечатли, че ДНК, реагира на особен спектър от ултравиолетовата светлина и задейства спящи свои части. Това ми беше достатъно да разбера, как се управлява еволюцията. " И нека бъде светлина"....каква? UV...? От центъра на галактиката излиза фотонен лъч, който я обикаля, за 26 000 години. Земята ще навлезе в този лъч през 2012г. Изводите си ги правете сами. Да се напъваме да променим хода на нещата е направо смешно. Всичко се дирижира от центъра на Млечния път. Моят асендант в хороскопа ми е точно в центъра на Млечния път. Това указва от къде е дошла душата, за да се инкарнира във физическата Вселена. Лично аз очаквам след 2012, да се активират спящите части на ДНК и хората да се променят коренно. Това ще е промяната, а не някакви катаклизми. Не катастрофа, а ново съзнание. Разбира се матрицата бълва филми с черни сюжети да всява страх, т.е. това, което я захранва сега, но не задълго......

Seeker

 • Гост
Не ми се ще да започвам дискусия от вида : "Колко дяволи могат да се съберат на върха на една игла" или уникални ли са фактите, които науката крие, затова ще коментирам само увода на горепосочената книга. Разликата между Еволюционното и Библейското учение е в това, че Еволюционното търси постоянно доказателства за съществуването си, а Библейското приема написаното  в Стария завет за чиста монета и се осланя единствено и само на него. Ако науката не подлагаше на съмнение всяка хипотеза, към днешна дата Земята щеше да е плоска, Слънцето да обикаля около Земята с всички произтичащи от това последици за астронавтиката :), възраста на най-старите изкопаеми животни щеше да е около 8000 хиляди години, да не говорим че най-дълбоките сондажи  трябваше отдавна да са пробили тавана на Ада.
Ако приемем съществуването на Матрицата , то равновероятно е  кое от двете учения стои в и извън нея.
Самата книга, а и подобните на нея отразяват мненията и въжделенията на различни хора, без реални доказателства и повторяеми експерименти. Желателно е човек да прочете основния документ ( Стария завет) и сам да си състави мнение по въпроса. Още в глава Битие читателя се сблъсква с парадокса на Божественото знание. 
1:1 В начало Бог създаде небето и земята.
1:2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.
1:3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина.
1:4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината.
Преди да направи светлината, Бог не знае дали е добро или не. Значи Бог е емпирист. Проба-Грешка. Вариация-разделяне. Мутация-Подбор.  Ето това вече е Еволюцията. И естествено фактора ВРЕМЕ. Даже Бог не може да повдигне завесата на времето за да прозре какви са резултатите от собствените действия, иначе защо ще прави хората, а после да ги трепе с потоп? Пак имаме оцеляване само на най-добрия човек.
Някой може да ме анатемоса за тези мои мисли, но те са породени от самата свещенна книга, или може би от Матрицата....
Кой знае как би се подредила историята, ако Мойсей не беше открит от египетската принцеса? Никой нямаше да чуе за еврейското племе. И дали това е Божествената промисъл? Или е случайно съвпадение на фактори?
 Задаването на въпроси е в основата на човешкото познание и всяка забрана да се разсъждава по теми от Библията е чиста проба догматизъм.
Липсата на познания в определени области не означава, че трябва да се обърнем към мистицизма! Най-лесно е да се каже - Това е така, защото е така! Или някой свише е решил така и толкова!
А започването на тема е за да се дискутира, а не само да се съгласяваме и кимаме с глава!

Ей, пак се увлякох в мисленето, но трудно се казва на бялото-черно и обратно. Хайде със здраве!
« Последна редакция: Юни 25, 2010, 03:40:20 pm от Seeker »

Dex

 • Гост
Препоръчвам книгата "Програмирания Исус". Чест е за мен, че българин я е написал - Иво Лозенски.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 704
 • Z - Оркестър Вагнер
Прикачвам един страхотен филм за "Тайната на ведите" - http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=838617

Много факти за живота, трудно опровержими. Накрая живия пример за реинкарнация. Нека всеки за себе си прецени, ако има интерес!

Прикачен торент-файл:

Неактивен svetlio760

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 373
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Е, аз да отговоря на горния коментар. Описаното в библията като сътворение според моята теория е една малка част от една огромна картина, която ако опиша в детайли извлечени от цялата библия ще предизвикам не научен, а теологичен спор. "И видя Бог, че беше добро" е изява в линията на времето- тоест следва нещо след друго нещо, а Бог е вечен абсолют и обитава извън времето. Написано е така, защото доброто влиза в линията на времето, което познаваме, след сътвореното нещо. Това е така, защото преди сътворението имаме бунтът на Луцифер. Адам и Ева и плода са друга една картина- Бог установява с, да го наречем условно, усилие на Волята Си, че всичко е добро и изисква това да остане абсолют, защото бунтът на Луцифер е зло и няма място в Божия идеален свят, но има една врата- дървото за познаването на доброто и злото! Става така, че Бог си налага Сам на Себе Си да вижда и познава доброто, но Адам и Ева решават да не правят като Него, а освен доброто искат да познаят и злото! С други думи да предизвикат Божия авторитет, както е направил Луцифер. После виждаме, че Бог ги гони от Едем, отнемайки им равенството със Себе Си, което отново възвръща чрез програмирания в гените ни Исус, който се ражда 4 000 години по- късно и възстановява оня абсолют и идеал! С други думи Бог отново влиза в линията на времето по доста по- различен начин, но както казах това вече е теология!

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 290
 • Мисля, следователно...мисля!
Светльо, вземи да прочетеш вече "Документите Терра", порасъл си достатъчно - крайно време ти е ;D