Автор Тема: Второй закон термодинамики и бестопливный генератор Тесла  (Прочетена 29987 пъти)

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 583
 • Пол: Мъж
Здравейте, издирих копие на списанието Century Magazine от 1900 г, в което според някои източници Тесла е коментирал генератор, извличащ енергия от околното пространство.

http://prometheus.al.ru/phisik/physgener.htm - статия на руски "Второй закон термодинамики и бестопливный генератор Тесла"
Цитат
В 1902 г., Тесла писал своему другу и издателю Robert Underwood Johnson, что он уже создал устройство для использования энергии окружающего пространства для производства электричества (Nichelson, 1993). В письме он утверждал, что принципы построения его нового генератора были раскрыты в его статье в журнале Century Magazine июня 1900 г. на стр. 200 "где достаточно подробно были упомянуты неизвестные ранее факты".

това е архива на списанието, http://www.archive.org/stream/centuryillustra04unwigoog#page/n196/mode/2up
някъде към стр. 200  става въпрос за нашето устройство:  http://www.archive.org/stream/centuryillustra04unwigoog#page/n222/mode/2up

P.S. Някой ако знае как може да се свали това нещо да помага, че в този си вид е много неудобно за четене?
Админ: отваря се в нов таб и се сваля самата снимка с десен клик върху нея, тя е в JPG. Прикачвам страница 200 на списанието.
« Последна редакция: Май 12, 2010, 07:39:27 pm от altium »

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 583
 • Пол: Мъж
Продължавам в същата насока. Ако земята е голям кондензатор и самата земя е отрицателната плоча на кондензатора, всичко на горе от земята е с положителен потенциал спрямо земята. Колкото по високо отиваме толкова потенциала расте. Знаем , че когато се приложи високо напрежение по проводник с изолация ( добре е да е дебела  и ако може да е от стъкло примерно или тефлон) той ще се "наелектризира" Т.е ще събере положителните йони от въздуха - озон. Тези положителни заряди натрупани между проводника и изолацията (това е електрет ако не се лъжа и заслугата за електрет ефекта е на българин) се явяват дупка в големия кондензатор Земя. Т.е много заряди с положителен заряд на много по ниско енергийно ниво от нормалното. При определени условия тези заряди ще се опитат да изравнят енергията си с околната , а на тяхно място ще бъдат привлечени други заряди -  ако там се постави консуматор тези заряди ще извършат работа създавайки ток. Така т.нар. гориво на такъв вид генератор ще бъдат положителните въздушни йони. Ако изравня мощността от з. на Ом т.е  P=U.I=I.R.I=I2.R=(Q2/t2).R ; ще може да се определи какво количество заряди ще е необходимо да протече за време t за да създаде мощност Р.
Трансформатора на Тесла с цената на малко мощност превръща тока в напрежение - точно за това става дума когато трябва да се засмучат заряди от въздуха. Остана да се сметне колко дълък и с колко дебела изолация проводник да се използва за натруване на заряди. Възможно е Капанадзе да използва нещо подобно и тъй като всички се опитваме да решим загатката на Капанадзе , чрез електромагнитни взаимодействия , все още никой не е разбрал какво е "горивото" на генератора му. Възможно е и за това да използва изолирани проводници за намотките по трафа си. Това за Капанадзе между другото.
Мисля , че по този начин може да се осъществи идеята на Тесла за извличане на енергия от околното пространство. Визирам ето тази схемичка от Century Magazine от 1900 стр 201, ето линк: http://www.archive.org/stream/centuryillustra04unwigoog#page/n196/mode/2up
« Последна редакция: Септември 27, 2010, 09:35:49 am от coke2k »

vitan

 • Гост
@coke2k Понякога се питам: що за форум е това? Всеки с лекота създава всякакви теории. Но тъй като твоята изобщо не спада към вопиющите глупости, ще кажа моето мнение.
Проф. Константин Мейл е създал и подплатил с доказателства най-добрата теория как работи тесла-трафа. Тя съвпада и с вижданията на самия Тесла. Тесла-трафа не засмуква заряди от въздуха. Поне това не му е главното „гориво”. Ако работеше само на засмукване, то човек до него би се чувствал много гадно. Дори би се разболявал вероятно. А фактите не са такива.

Колкото до електретите, до колкото знам за първи път света научава за тях от американското техническо разузнаване. Когато влизат в Япония, в „по-специалните места” откриват, че телефони се захранват от „електретни батерии”. Ако бъркам – да ме поправи някой.

Kapanadze за мен си е някакъв тесла-траф. Вижте метализираните стени на последните снимки - на мощната установка. Така капацитета спрямо околното пространство остава почти постоянен, дори и да мине човек. При мощна ускановка, ако мръдне капацитета би имало голямо влияние върху енергетиката на устройството....

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 583
 • Пол: Мъж
Не съм казвал, че трансформатора на Тесла засмуква заряди. Казах , че с цената на малко мощност превръща тока в напрежение. А напрежение трябва за натрупване на заряди.....  винаги бързате да засечете някого в незнание, по добре четете по бавничко :) А и Капанадзе го споменах между другото  - целта ми беше да обсъдим схемата от списанието в което е публикувал Тесла , ама както и да е.....
А след като направих справка  за електрета  - наистина не е българин откривателя на електрет ефекта. Българин е откривателя на  фотоелектретното състояние на веществото казва се Георги Наджаков http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8_%D0%9D%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2..... просто ми беше останало нещо в главата електрет - българин или нещо подобно.

мерси за вниманието  все пак
Поздрави
« Последна редакция: Септември 27, 2010, 04:25:23 pm от coke2k »

vitan

 • Гост
.... - целта ми беше да обсъдим схемата от списанието в което е публикувал Тесла , ама както и да е.....
Ако става дума за извличане на заряди от атмосферните "разлики", то задължително трябват разрядници. Така и Тесла го дава често. Обаче, не знам в един момент при гръмотевична буря дали ще издържат...

Трябват доста инвестиции за да се "смуче" от високата атмосфера, за да има смисъл упражнението. Може би след време някакви въглеродни въжета по нанотехнология.... знам ли.

За да има обаче смислено количество енергия, трябват големи габарити. Дори и от изказванията на Тесла се подразбира.


Обаче за промишлен добив, земляните рискуват да понижат общия заряд на йоносферата и да няма какво да я държи. Литва у космосо :) Едната гравитация за нея не е решаваща.

Бел. на модератора: Моля придържайте се към темата.
« Последна редакция: Септември 27, 2010, 06:17:01 pm от vlindos »

The Phantom

 • Гост
Който знае английски може да хвърли тук едно око. Като наблегне на частта "Energy Conversion"

http://www.teslatech.info/ttmagazine/v4n2/nichel.htm

Неактивен key5

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 71
Здравейте, издирих копие на списанието Century Magazine от 1900 г, в което според някои източници Тесла е коментирал генератор, извличащ енергия от околното пространство.
....
P.S. Някой ако знае как може да се свали това нещо да помага, че в този си вид е много неудобно за четене?

Ако още те интересува го свалих в "djvu" формат но е 65Мб. Ето ти линк: http://search.data.bg/ready/3e8ee9e339ad550e2350fe0eb12f16ab

wanderer

 • Гост
Пролетта четох някъде подобна идея на някакъв руснак, който със изчисления обясняваше, че всичко което е необходимо за да се извлече енергия от атмосферата е да се издигне Тесла бобина на височина. Ако правилно си спомням ставаше дума за напрегнатост на полето около 60V/m, и недостатъчна енергия на електрона, и за това пък беше нужен трансформатора на Тесла.
Някой попадал ли е на нещо подобно?

Както го написах звучи много шантаво. Но явно не е

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
За съжаление проблемите при добиване на енергия по този способ са сходни с тези при добиването на шистовия газ, тоест липсва пропускливост на средата. За да се увеличи пропускливостта е необходимо огромни маси атмосферен въздух да се йонизират по един или друг начин. Със съответните последствия за околната среда и за нас разбира се.
Все ми се струва, че последствията от добива на шистов газ биха били по лесно контролирани от това. Затова бих казал:
  Благодаря  не ме занимавайте с тези неща. съветвам и вас да не се занимавате, иначе добивът на енергия по този способ си е напълно реален. Наскоро работих на комина на "Аурубис" и там се сблъсках с него като неприятен страничен ефект.