Здравей колега Радев,
За да намалиш ефекта на противодействието трябва кондензатор, който се зарежда през диод. В режим на пауза, нелинейният елемент пробива, кондензатора се разрежда през товара. Може да докараш някъкви резултати но ако така беше лесно да имаме генератор. Имам цяла теоретична тема за генератора на Капанадзе. Най-вероятно да си от групата на неразбиращите, какво пиша. Колегата teofilios правилно е схванал проблема.
На кратко засягам проблема какво е честота и дължина на вълната?
Дължина на вълната е един оборот на въртящото се неутрино. Дължината на вълната е променлива величина и зависи от средата, в която са движи неутриното. В електротехниката лесно, чрез закъснителни линии може да се измени фазата. След един период или едно завъртане (оборот) на неутриното, имаме същата фаза както в предаващата бобина. Двата тока са съпосочни, получава се усилване.
Задавам следния въпрос: В твойта схема как е решен този въпрос? Това е единия път.
Другият път е въртящото неутрино да са спре в безиндуктивна бифилярка. Енергията на въртенето се превръща в поляризация (потенциал). Имане отблъскване подобно на едноименни заряди т.е увеличение на общия заряд. Аз съм привърженик на втория метод за развитие с бифилярката, виждам предимства:
-по-лесно се постига резонанса
-ползва са външното завъртане на неутриното от Слънцето. Това е.