Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone
Над 100 успешни репликации на GEET в цял свят!
alan:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 20, 2018, 11:22:02 am --- Пикнята като загрее, много мирише и си губи ефективността.
--- Край на цитат ---
Тя дето мирише остави, първите два часа гори превъзходно с три пъти по-дълъг пламък и топи всичко, но после задръства клетката и остават едни жълти налепи които губят ефективността, сяра ли е какво е не знам.
Вдигането на тока малко удължава живота, но това само ако имаш спешна работа да свършиш, иначе КПД-то остава супер мизерно.
Предлагам на Entalpii да съчини една такава установка, да извика бай Теньо да пикне вътре и да разбере за какво става въпрос. ;D
Аtos:
Аааа, от Теню не трябва да се брои за обективно, там по презумпция октанът ще е висок :D
бай Теню:
Що изобщо си губите времето да дискутирате тая хуйня ГЕЕТ Пантон. Защо се заблуждавате, че е някаква панацея и ще сте на далавера. Единствения високоефективен двигател е ножичният за който може и да не сте чували дори. Просто е подходящ за стационарен ДВГ и не е популярен. А и вече е време за нещо по чисто и ЕКО дори без батерии
бай Теню:
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80 https://www.otoplenie.eu/detander-dve-v-edno-v-energetikata/ Та къде е тоя Детандер в ГЕЕТ Пантон, че не го виждам.Основният проблем при ДВГ е малкото рамо на КММ 20 до 50мм това е защото дигателя трябва да е компактен, а при стационарен двигател това изискане отпада при ножичния дигател. Няма да го откриеш в гугъла. Аз съм срещал само веднъж преди 40г да се споменава за него. Цял живот поправям двигатели и съм наясно с тях. Ама много.....
--- Цитат ---Като енергийно ННО пречи, но гони въздуха от картера и скрежа от цилиндъра.
--- Край на цитат ---
Какъв въздух в картера като там има само картерни газое проникнали м/у сигментите и маслена мъгла, а скреж в цилиндрите след толкова огън не се сещам, освен сутрин при минусови температури да кондензира влажен въздух останал там, но това е утопично.....
MTM:
бай Теню напълно си прав.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия