Автор Тема: Българска батерия произвежда електричество от солена вода  (Прочетена 4561 пъти)

administrator

  • Гост
Български специалисти показаха топизобретения
Двигател с водород пести половин резервоар
Батерия произвежда електричество от солена вода

Български учени изобретиха водородна инсталация за автомобилен двигател, която води до 50 на сто икономии на гориво. Родните специалисти демонстрираха и батерия, която произвежда електричество от солена морска вода. Това стана ясно при посещението на премиера Сергей Станишев в Института за електрохимия и енергийни системи.
"До една година започваме практическите изпитания на изобретената в България инсталация за бензинови двигатели, която чрез впръскване на водород намалява разхода на гориво до 45 на сто, а вредните емисии между 50 и 85 процента." Това заяви вчера пред "Монитор" проф. Здравко Стойнов, директор на Института за електрохимия и енергийни системи. Той добави, че инсталацията е голяма колкото кутия за обувки, а цената й ще бъде около 1000 евро. Тя работи, като впръсква в бензиновата смес водород, който се съхранява в специален резервоар. Икономиите на вредни  газове са между 50 и 85 на сто, показват първите тестове в градска среда. Засега инсталацията е монтирана на стара лада, която се движи в Шумен. Партньори по проекта са Институтът по автомобилна техника в Шумен, Институтът по енергетика, Техническият университет в Русе и Софийският университет.

Неактивен mzk

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 1 621
  • Пол: Мъж
  • http://analogov.com
    • analogov.com
Моите уважения към тези хора на науката, професори и научни сътрудници.

Но 1000 евро за една водородна инсталация е меко казано излагация.

Електролизерните клетки, на които са дадени схемите и за които информацията в интернет свободно се разпространява, отдавна са доказали ефективността си и подобряването на екохарактеристиките.

Ако някой е обърнал внимание, в подписа ми съм сложил линк към книга за "Вода и водород в ДВГ" - написана на Български, дадени достатъчно точни характеристики на подобренията чрез използване на тези системи.

Не общи приказки, а точни замервания.

Според мен всеки човек е в състояние сам да си направи подобна клетка- произвеждаща достатъчно водород за подобрение на горивния процес. В повечето случаи икономията е до 20%.

Тук трябва да се споменат редица особености, касаещи икономията:

- водород;
- вода (водна пара или инжектори);
- озонатори;
- плазмено запалване;
- промяна по компютрите и/или датчиците по двигателя.

Всичко това се прави с цел да се редуцира бензинът в горивната смес- т.е. обедняване и предотвратяване на детонациите и по- пълно изгаряне чрез гореизброените.

Със сигурност съм пропуснал някои от системите, но впечатлението ми е, че на запад за икономия на гориво се използват съчетани тези практики.