Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla

Tesla Power Antena / radiant energy receiver

<< < (13/18) > >>

Радeв:
Сигурен съм че Тесла е използвал Шумановата кухина, която резонира с около 8Hz. Но по-късно е разбрал че технологията е твърде опасна. Т.е. може да се използва като оръжие, да предизвиква ужасни катаклизми, влияе на всички живи организми на земята, да изпепява със силата на стотици атомни бомби и т.н. И можеби за това Тесла е потулил нещата. Той определено е знаел как да предизвиква сензации в медиите.
Т.е. огромните Тесла трансформатори и пренасянето на енергия през йоносферата е технология от която се отказва той самия.
Всъщност не виждам нищо аномално в това при приемната станция да се сваля повече енергия при тези условия, без учаситието на "радиантна" енергия, ОД, скаларни вълни и т.н.
За жалост умело са прикрити по-късните му разработки, който за мен представляват най-голям интерес. Не мога да преценя, колко сериозно трябва да се гледа на ескпериментите "Дъга", "Филаделфия", "Феникс" и "Монтоук". На техния фон, добиването на някаква си СЕ е фасулска работа..... явно Тесла е знаел как. И между другото /в обедната почивка/ решава да си направи електромобил на СЕ.... ;)

gotiniq7:
Има и още една огромна заблуда която ни се натрапва, че напрежението било 400 киловолта. Та тук в Бг големите далекопроводи са на 400кв, по света има и по 900кв. На колко метра са от земята и няма разряди. От 12 километра да пробие дъга не знам колко стотици милиона волта са нужни, милиарди може би. Просто не можем да мерим коректно тази стойност, понеже уредите с които мерим се намират в полето на кондензатора. Но енергията си я има в огромни количества, постоянните мълнии са доказателството, и мисля трябва да подкараме вече нещо. Срамна работа е

Петър:

--- Цитат на: gotiniq7 в Юни 19, 2012, 11:53:42 pm ---От 12 километра да пробие дъга не знам колко стотици милиона волта са нужни, милиарди може би. Просто не можем да мерим коректно тази стойност, понеже уредите с които мерим се намират в полето на кондензатора. Но енергията си я има в огромни количества, постоянните мълнии са доказателството, и мисля трябва да подкараме вече нещо. Срамна работа е

--- Край на цитат ---

Хайде да посмятаме малко, колко волта ще трябват за да пробие от 12 км. Приемаме 1000 В/мм. Следва 12 км х 1000 м х 1000 мм х 1000 В/мм = 12000000000 В = 12 милиарда волта.  :o

Seeker:

--- Цитат на: Петър в Юни 20, 2012, 01:41:55 pm ---Хайде да посмятаме малко, колко волта ще трябват за да пробие от 12 км. Приемаме 1000 В/мм. Следва 12 км х 1000 м х 1000 мм х 1000 В/мм = 12000000000 В = 12 милиарда волта.  :o

--- Край на цитат ---
Коефицент 1000В/мм  е в сила само за сух въздух, в закрито помещение. На открито йонизиращите лъчения и влагата го свалят с един порядък. Но 1,2 х10^9 В  също е множко.  Напреженията на големите мълнии са около 200х10^6 В и ток 100000А. Има регистрирани  супер мълнии между облаци и на височини над 8000м , за които се твърди че напрежението достига два милиарда волта и ток милион ампера. Но това е статика натрупана от триене на въздушните потоци.
Ако на 12 км височина има някакъв постоянен потенциал, то той би се разрежадал през връх Еверест (висок близо 9км), само някакви 3 км до началото на стратосферата. Но такива ефекти не се забелязват.

gotiniq7:
Само че и земята е заредена различно в различните райони, върховете на високите планини са заредени като облаците.

Да погледнем реално на нещата, кондензатора запазва заряда си статично, дори да сме го заредили с нормално електричество през диод. И като го разредиш в намотка започват затихващи трептения, близки до синусоидата. Значи ето го начина по който се преобразува енергията от статика в нормална и обратно. Целта е да заредим намотка за момент статично, който заряд ще привлече още от атмосферата, и да го разредим с импулс в бобина, след която ще имаме синусоида. Заряда дали ще дойде от атмосферата или от земята не знам, мисля че и 2та начина ще са възможни.Вероятно напреженията трябва да са големи, но не толкова че да получим обратния ефект - да загубим заряд навън, целта ни е да натрупаме повече отколкото имаме в момента. И колкото по-често го правим този процес, толкова повече енергия ще вадим. За това и Тесла е гонел висока честота на разряда.

"Линейната мълния има средна дължина около 2,5 km. Някои от тях обаче достигат до 20 km. В същото време ширината е от порядъка на 2 - 3 cm. Скоростта на разпространение може да достигне 220 000 km/h (61 km/s). Температурата която се развива в мълнията е около 30 000 °C. Токът който протича през нея достига 300 kA при положителните мълнии, а зарядът от който се създава е до 1 GV. Те излъчват силна бяла до жълтеникава светлина. На ден падат около 8 млн. мълнии по света."   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия