Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти
Теория и експерименти на mi68
vitan:
--- Цитат на: mi68 в Ноември 18, 2009, 08:47:08 pm ---Колегата Ариел изказа мисълта,че трябва да се знае много добре материала от университета. Аз твърдя,че трябва отлично да се знае.
--- Край на цитат ---
Ами то и правописа от началното училище трябва да се знае :)
Науката, която най-много учи човека на вярно мислене и верни умозаключения от причинно-следствени връзки е математиката. Особено висшата. Това последното не съм го казал аз, но го приемам за 100% вярно.
Защо Altium няма да направи елитарен форум? Ами защото има изключения не само за правописа. Въпроса обаче е другаде. Като ги забъркваме/заджуркваме всякакви постановки, облечени в понятия и теории всякакви - вярваме ли си? Ако да, въпроса за мен е приключен.
mi68:
Праввописа трябва да се знае но забравям правилата и почвам да пиша с грешки.Нямам правописен речник и няма да си го купя,колкото и скандално да е,го смятам за ненужна вещ. Може би е хубаво да се качи във форума за справка.
По въпроса с математиката ще кажа,че геометрията е по-важна.Първа производна е допирателна т.е. скорост или ток.Втора производна е ускорение или интензитет-силата,напрежението,ако се знае индуктивността и ускорението на заряда се намира напрежението. Ако нещо не можем да го обясниме то правиме скица-геометрия. Проблема е,че няма философия.За мен философията е много опасна наука може да заблуди много хора или да изведе много хора-изберете сами.
RUS:
vitan къде в стандартния курс на обучение в университет има теория и лабораторни изследвания върху намотката и трансформатора на Тесла?Ако има докажи го тук.Ако няма ,отговори - защо липсва тази част от човешкия опит и познание.Нима в университети с техническа насоченост не трябва да има достъп до всичко това?В допълнение само ще добавя че в 100 % от случаите колеги електромеханици с голям опит и познания,завършили университет НЕ ЗНАЯТ кой е изобретил трифазните генератори,вериги и респективно двигатели.В 90 % от университетите по света се изучава материя на ниво познания от 50- те години на миналия век.Това се смята за достатъчно.Нататък е забранената земя.Ако си обективен - няма как да не се съгласиш с това.
vitan:
RUS, явно и ти не разбираш какво се опитвам да кажа.
Начина на мислене от рода: слагаме всякакви понятия, теории, теореми, истини, полуиистини, пълни глупости и пр. и ги заджуркваме на максимално висока скорост и после пускаме да се точи в Мрежата - не води до никъде.
По-добре е да се даде 1 смислен линк по въпроса, отколкото 1 том писания.
Колкото до правописния речник: аз от форума намерих информация как да си инсталирам правописен речник на Mozilla-та и съм много доволен. При бързо писане винаги се греши.
mi68:
Разговарях с един пенсионер енергетик и той твърди,че навремето безпроводниковото предаване на ток на Тесла е било секретно и той е имал литература. Явно с интернет информацията е достъпна но трябва да се филтрират глупостите,защото в двата случея съзнанието блокира-няма информация-има много информация. Истината се постига
-по пътя на размишления(медитация)
-по пътя на отрицателният опит-страданието/страхът отстъпва на реалноста/
-комбинирано
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия