Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти
Теория и експерименти на mi68
mi68:
Така е ефекта е повтаряем. В центъра се получава охлаждане и имам пациент които твърди че му е изчезнал артрита. Но от единичен случей не трябва да се правят генерални линий и обобщения.
Някой мисли на глас. При резонанс имаме активно съпротивление т.е. нямаме дефазиране между тока и напрежението. Според мен не може да се прилоложи правилото за разпределени параметри т.е. дълги линий. Тъй като нямаме фазова разлика то скороста на реакция на вакума излиза ,че е безкрайно голяма. Безкрайности няма то тази скорост е огромна спрямо скоростта на светлината. Ако се измести резоната честота се получава фазова разлика и в единият случей имаме капацитет в другия индуктивност.
Възниква един практичен въпрос:как влияе постоянната съставка на колекторният ток и дали е възможна паралелна схема на захранване на колектора? Постепенно ще намерим отговора.
mi68:
Днес си играх и оптимизирах смемата. Кондензатора 4,7нФ между емитер и колектор замених с 390пФ. Кондензатор 150нФ замених с 680нФ. Получих при 12в 249кХц при 24в 260кХц. Честотата се доближава до 330кХц но автогенератора според мен не може да я постигне заради инертността на транзистора,инпеданса при триточкова схема трябва да има индуктивен характер,при резонанс инпеданса има активен характер,затова автогенератора има честота по ниска от резонансната. Пътят за увеличаване на честотата и доближаване до резонансната на кръга е намаляване на стойноста на капацитивният делител-при транзистори стойността на границата е доста висока. Използването на съставни транзистори не води до желаният резултат. Тези стойности на елементите са близки до оптималните. Ще видя да ползвам полеви транзистор и какви резултати ще постигна.
mi68:
Направих някой опити и констатирах нелинейност в конусните и палачинковите бобини. За сега твърдо съм
наблюдавал само честотно преобразуване и по слабо амплитудно. Просто човек не знае откъде ще изкочи заека.
Това явление ме навежда на мисли за електродвигателя на Тесла в електромобила на Тесла, там дискусията се водеше за ламповата схема, а не от къде влиза енергията. В тоя ред на мисли прегледах ферорезонанса разгледан в ТОЕ.
Намерех свежи идей за разработка.
mi68:
Расъждавах кога два електромагнита или кондензатори ще се привличат/инплозия/ ако се пусне променлив ток с подходяща честота. За да се привличат максимално трябва да са в противофаза на 180 градуса. При синфазност 0 градуса имаме отблъскване. При повишаване на честотата имаме дефазиране/заради нееднородност/ и започва слабо привличане до максималното възможно 180градуса . Правя заключение, че гравитацията е слабо променливо поле и може да се пребори с постоянно или противофаза.Този ефект се постига при бифилярка тип Тесла НК-НК. Следващо е да се ползва нееднородност, различна геометрия и различни метали,с цел понижаване на честотата,увеличаване на амплитудата и доближаване до постоянен ток. Вече работя бифилярка мед и стомана , която я лови постоянен магнит. Идеята е да се усили магнитното поле индуцирано от медния проводник и собствиният ток по стоманата ,имаме променлив ток, самоиндукцията да се увеличи и да получим по-високо напрежение т.е. да се получи параметричен усилвател.
mi68:
Днес получих експериментални данни за биметална бифилярка тип Тесла/бобината е направена от стоманен проводник и меден.
генератор; резонансна честота ;непермер
-10дВ 458кХц -44дв
0дВ 459кХц -34дВ
+10дВ 479кХц -21дВ
От направените измервания се забелязва нелинейност между напрежението(амплитудата) и повишаване на резонансната честота-обратна зависимост спрямо статдартен трептящ кръг.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия