Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Теория и експерименти на mi68

<< < (3/36) > >>

mi68:
1. Катушка для электрического аппарата, состоит из витков, которые образуют часть цепи и между которыми существует разность потенциалов, достаточная для обеспечения ёмкости в катушке способной нейтрализовать самоиндукцию, как было описано.
       2. Катушка, состоящая их изолированных проводников, соединённых последовательно имеет такую разность потенциалов, чтобы создать в целой катушке достаточную ёмкость для нейтрализации её самоиндукции.
1.Бобина за електрически апарати,състояща се от навивки,които образуват част от верига и между които съществува потенциална разлика(напрежение/б.пр.)достатъчен за създаване на капацитет способен да неотрализира самаиндукцията,както е описано.
2.Бобина,състояща се от изолирани проводници,съединени последователно има такава потенциална разлика,че създава в цялата бобина достатъчен капацитет за неотрализация на нейната самоиндукция.
  Виждам,че темата почва да се разбира.Неотрализирането на самоиндукцията с капацитет води до резонанс.Забележете регулирането става енергетично,което ни трябва безплатен ток,а честотата се настройва автоматично,може и 50Хц,но този резонанс е стабилен при натоварване,просто обратна задача.Вече имам 4 бобини евентуално още една ще ми трябва почвам свързване и експерименти.
До сега какво правехме направим резонанс и го натоварим намалим качествения фактор и ни избяга резонанса и се вайкаме,а сега регулираме качественият фактор и резонанса сам се намира,отлично.Според мен това е нов етап в развитието на свободната енергия,първият е пулсиращият с много лошо КПД заради голямата честотна разлика.

mi68:
От схмета се вижда важна подробност.Токът се движи центростремително,а не цетробежно,което води до намаляване на съпротивлението и със скок се връща към центъра по втория проводник.Това движение засмуква неотрино(не се разбягва),това е магнетизъм т.е. ток това ни трябва на работа.

mi68:
Правих опити с теслова бифилярка:като включих микроампер(галванометър).За целта използвах мултимер DT830 B на обхват 200мкА(постоянно токов,липсва променливотоков) плоска бобина диаметър 50см и един подковообразен магнит.При движение на магнита,радиално или аксиално отчитах ток.Превключих уреда на постоянно напрежение на  0,2В и отчитах напрежение.Същото се получава и при конусна намотка тип Тесла.Същите бобини свързах в стандартно бифилярно свързване уреда показва 0 само сменяше минус на дисплея.Свързах две конусни намотки тип Тесла(магнитни) и между тях плоска бифилярна(немагнитна)бобина.Омичното съпротивление на бобините е 4,2ома.Навит е проводник ф0,6 изолация ПВЦ за 660В.Конусите правеха пясъчен часовник.Свързах затворена серийна верига и с магнита се опитах да пусна генератора;опита е неуспешен.Конусите са навити на дясно и бифилярката също(съпосочно) поглед от горе на долу.Други конфигураций например конусите да сочат само нагоре не съм правил или обратно навиване(имам навит обратно конус,средната само се обръща,огледална проекция).Решавам да вкарам енергия със зареден кондензатор.
Изравних енергия на идеална бобина и кондензатор и се получа закона на Ом но вместо омичното съпротивление се използва вълновото съпротивление(Ро):U=Po*I;U=(Po+R)*I където R е омичното съпротивление, за реална бобина.Идеята е,че основата на всяко движение е потенциалната разлика,НО кръговратно,затова използвам немагнитни и магнитни бобини,другите комбинаций са не плодотворни(магнитни към магнитни,немагнитни към немагнитни бобини).
П.П.Честотата на енергетичният резонанс не съвпада с електромагнитния резонанс(изравняване/нулиране/ на реактивните съпротивления) и получаване на познатата формула на Томпсън(за идиален трептящ кръг) точно така се извежда.В зависимост от омичното съпротивление честотата се изменя надолу и става затихващ процес до апериодичен(честотата е нула).В електротехниките е разгледана теорията,а във физиките за механична система.За изравняване на енергийте няма и йота ще умувам по въпроса.Сещам се ,че честотата се дига в октава(два пъти по-висока от резонансната за електромагнитна вълна).Това е само предположение повтарям ще го мисля.От закона на Фарадей за електромагнитна идукция следва при качване на честотата се увеличава напрежението(тока),потокът е константен.В бифилярната намотка честотата е два пъти е по-висока,при прекъсване на токът се образува електромагнитна вълна с два пъти по-висока честота и получаваме параметричен резонанс,интуицията не ме лъже,експеримента е опасен и ще го провеждам на открито.
-трябва нелинеен елемент
-капацитета да отговаря на усвовията за затихващи трептения
-източник(батерия) за заряд на капацитета.

mi68:
На практика работят три бифилярки в триединство
-работи като капацитет(два успоредни проводника,няма галванична връзка)-конична
-палачинкова бифилярка(неиндуктивна)-палачинкова
-работи като индуктивност(индуктивна,тип Тесла)-конична
Енергетичният(параметричният)резонанс неотрализира противоположностите и става 0.Вакумът има положително вълново съпротивление(1/30 ома) и навлиза енергия.Възможно е да се получи взрив и опита е крайно опасен.
П.П.Най-добре е противоположният край на кондензаторната бифилярка да се оформи като искрище при прескачане на искра да се сринат генерацийте и опита е безопасен.

ppankov:

--- Цитат на: mi68 в Ноември 01, 2009, 03:16:38 am ---Енергетичният(параметричният)резонанс неотрализира противоположностите и става 0.Вакумът има положително вълново съпротивление(1/30 ома) и навлиза енергия.Възможно е да се получи взрив и опита е крайно опасен.
П.П.Най-добре е противоположният край на кондензаторната бифилярка да се оформи като искрище при прескачане на искра да се сринат генерацийте и опита е безопасен.

--- Край на цитат ---

Поздрави за тестовете.
Дотук, следвайки описаните действия и ефект, от теб, стигам условно до следното
хипотетично заключение:
- все си мисля, че ако честотата на насищане е по висока, примерно над 120 Кхц, няма да е толкова опасно заради  скин ефекта, който ще се получи;
- радиалното разпределение на енергията, по повърхността на коничната и палачинковата намотка ще е с по висока скорост;
- насищането ще стане по бързо заради самата честота;
- при наличие на следяща обратна връзка, ще може да се следи вълновото съпротивление
на вакуума и по този начин, е възможно да бъде контролиран, доколкото е възможно.

П.П.
Знам, търпя критика, защото се изказвам хипотетично, без да експериментирам.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия