Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Енергия от биомаса

Инсталация за производство на газ МЕТАН

(1/3) > >>

klarinet:
Не зная даил това е най - подходящото място за тази тема ако нее - моля модераторите да я преместят
 По National Geographic Chanel "Еко механиците" правиха такава инсталация на един английски фермер но за жалост не можех д агледам това предаване а странно защо ли, точно този епизод няма да го повторят ( поне според програмата им ) повтарят други серий но не и тази.  ако някой е срещал подобна информация :)

oniatam:
Те тия сложиха тор от кравите в една цистерна, но сипаха и някаква "култура" която незнам дали може и без нея. Културата са бактериии някакви, но мисля процеса ще е много по-бавен без тях.

mzk:
По- скоро давайте по един казан да инсталираме в двора и по 1 тон етанол да произвеждаме... :)

Не знам каква точно е процедурата и как се произвежда. Знам, че 1 тон не е непостижимо, особено ако си имате някое китно селце и няколко декара, а тук вече другите ще се намесят да обяснят какво как се прави и без захар...

RUS:
Това отдавна е реалност в Холандия.Кръга земя--->фураж--->добитък---->тор--->боиореактор + анаеробни бактерии(нямащи нужда от кислорд за жизнения си цикъл)----> метан---->двигател( бутален,газова турбина) + ел.генратор е отдавна измислен.Фермерите там даже освен че си покриват енергийните нужди(както домакински така и за оранжерии) успяват да реализират и излишък на енергия който държавата им изкупува.
 Интерес заслужват по скоро други проекти свързани с намаляването на емисийте въглероден двуокис(диоксид както е модерно да се казва вече) в атмосферата.В Норвегия са започнали строеж на пробна инсталация.Всичко това не е случайно - света се задъхва,кислорода намалява.

oniatam:
@RUS - Твоето предложение какво е, че нещо неразбрах??

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия