Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Tesla switch
gotiniq7:
Здравейте.Отдеве демонстрирах switcha на един уж интелигентен елтехник, може и инжинер да беше незнам точно. И той, като започна да ми разяснява как кондензаторите усилвали тока та чак смешно ми стана.Попитах го как пасивни елементи усилват тоя ток,а той-закона за запазване на енергията.Ха ха,ето го де казвам му аз запазва я,даже я увеличава,но само с определена честота на релето.Защо така,нали си даскал?И той,опита да се измъкне със следното: Гледал клипс на Теофил,и му било ясно че при продължително време на работа,крушките започват да светят с еднаква сила....Направо нямам думи...Ще помоля някой с по големи познания,за тороида какъв да ползвам.Мисля тоя дето си е в момента да навия 10 навивки за 2рична,и да вържа греца
vlindos:
--- Цитат на: gotiniq7 в Декември 19, 2008, 07:16:37 pm ---Здравейте.Отдеве демонстрирах switcha на един уж интелигентен елтехник, може и инжинер да беше незнам точно. И той, като започна да ми разяснява как кондензаторите усилвали тока та чак смешно ми стана.Попитах го как пасивни елементи усилват тоя ток,а той-закона за запазване на енергията.Ха ха,ето го де казвам му аз запазва я,даже я увеличава,но само с определена честота на релето.Защо така,нали си даскал?И той,опита да се измъкне със следното: Гледал клипс на Теофил,и му било ясно че при продължително време на работа,крушките започват да светят с еднаква сила....Направо нямам думи...Ще помоля някой с по големи познания,за тороида какъв да ползвам.Мисля тоя дето си е в момента да навия 10 навивки за 2рична,и да вържа греца
--- Край на цитат ---
Здравейте,
ще опитам пак да изкажа мое мнение. Не че съм правил конструкцията, но я виждах и на живо и я изследвах доста дни. Според мен схемата генерира високи пикове на напрежение (за сметка на тока), които се усещат на втората крушка. Тоест просто не успява да истине веднага втората крушка (или един вид свети по ефективно). На по-висока честота сигурнно би престанала да мига засметка на по големия ток който ще тегли - незнам нямам възможност все още да пробвам.
Друго обаче е важно в тази конструкция, а именно че тока в нея не се пилее (чисто и просто разреждане на кондензатор в маса) ами се преизползва. Това е заложено доколкото разбрах и двигателя на Kerce (бях писал за един бразилски учен) и а мисля и е причината Бедини да е карал толкова време скутера си със подобна конструкция.
Като цяла обаче имаме достатъчно голям и действителен плюс.
gotiniq7:
Има и нещо повече,като намаля честотата и първата крушка гасне напълно,докато втората свети доста добре
emm:
Ето ви поле за действие.
sheki:
--- Цитат на: altium в Декември 19, 2008, 11:33:42 am ---sheki, ти не можеш ли да пробваш с някакъв трансформатор?
Тук няма да иам загуби от много голямо DTC, просто накарай този ток да мине през първичната на траф вместо през лампа. И после лампата във вторичната след греца. Може да реши да извади повечко мощност..знае ли човек.
--- Край на цитат ---
Пробвал съм с обикновен траф 220-12 и няма никакъв ефект. А относно самата схема с лампите може да се направи и друг опит , вместо лампи да се сложат мощни резистори и да се провери кой колко се загрява и дали има разлика в общата консумирана енергия от самата батерия.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия