Автор Тема: Устройство зарежда батерии с ZPE енергия  (Прочетена 6220 пъти)

akafazov

 • Гост
Здравейте, наскоро попаднах на много интересна новина и затова я поствам и тук:

Дейвид Боулинг е създал устройство, което може да зарежда непрекъснато батерии като енергията която произвежда е с пъти по-голяма от тази необходима за работата му. Дейвид е използвал устройството за да захранва ел. мотор, малки електроуреди и батерии. Той казва че с увеличаване на товара върху мотора се увеличава и енергията на изхода.

Според някои предположения, устройството използва енергията на нулевата точка (или лъчиста енергия) подобно на известният откривател Никола Тесла.

Дейвид все още не е разкрил схематичните планове тъй като е подал заявка за патент, но казва че ще се опита в най-скоро време да разпространи информация в Интернет, която ще помогне на всеки да сглоби подобно устройство в дома си. Той казва че изобретението съдържа единствено батерии, мотор, жици и превключватели. Частите за малък демонстрационен модел струват под $10, а за по-големият 12-волтов вариант по $200.

Дейвид е направил редица тестове през последните две седмици и смята че устройството извлича много повече енергия отколкото е необходима за работата му (КПД>1). Използвайки само 3 батерии (2 задвижват мотора, 1 на изхода) той постигнал общо 60 часа работа, като в същото време е включил дрелка, ел. крушка и др. уреди, докато всяка от батериите се изчерпва напълно след 5 часа. Той твърди че е възможно устройството да работи непрекъснато чрез зареждане на изтощените батерии със заредените.

Повече инфо тук: http://greentech-bg.net/?p=574

Очаква се до няколко седмици откривателят да публикува схемите. По негови думи е изключително евтино и просто за правене.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 621
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Устройство зарежда батерии с ZPE енергия
« Отговор #1 -: Май 03, 2008, 12:59:13 am »
http://peswiki.com/index.php/Directory:David_Bowling%27s_Continuous_Charging_Device
http://www.overunity.com/index.php/topic,4612.new.html
Едва ли до няколко седмици ще се публикуват чертежите.
Stefan Hartman го обяснява по следния начин: използват се 2 батерии и правотоков мотор с графитни четки. Едната батерия се разрежда през моторчето, от което се получава механична мощност, а искренето от четките (при което графита намалява, цитирам: "The sparking motor will produce enough RF (radio fequency) bursts from the the "burning" of the graphite") дава енергия за зареждане на другата батерия.
Остава да чакаме...

Т.е. използва графита като гориво?!

akafazov

 • Гост
Re: Устройство зарежда батерии с ZPE енергия
« Отговор #2 -: Май 03, 2008, 03:59:35 pm »
Да, доколкото разбрах аз това устройство конвертира маса към енергия. Звучи обещаващо и авторът очевидно наистина има намерение да сподели принципа на работа.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 711
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Устройство зарежда батерии с ZPE енергия
« Отговор #3 -: Май 04, 2008, 08:32:28 pm »
Здравейте!
Изобщо несмятам че графита е някакъв вид гориво  ,превръщащо се в енергия. Това което се използва в случая е променливата съставка в тока и напрежението при прекъсването на контакта на четките с медните дъговидни пластини свързани с намотките на ротора. Нужно е да се увеличи растоянието между отделните контактни пластини с които контактуват четките и да се използва енергията на автоиндукцията за да се зарежда втори акумулатор. не съм запознат напълно с това което е направил автора на изобретението но основната идея е използването на проманливата съставка при прехода на четките от една медна пластинап на друга. Потенциално може да се свърже и последователно трансформатор на линията между акумулатора и мотора или да се използва друг вариант...