Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Tesla Turbine

<< < (9/104) > >>

sorrry:
Това последното НЕ Е ТТ. Това е кавитационен парогенератор. Принципа му е с глухи отвори по ротора. Подобен, но доста по-стар използват в санаториума в Наречен. Вярно има високо КПД.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: sorrry в Февруари 21, 2018, 08:48:13 am ---Това последното НЕ Е ТТ. Това е кавитационен парогенератор. Принципа му е с глухи отвори по ротора. Подобен, но доста по-стар използват в санаториума в Наречен. Вярно има високо КПД.

--- Край на цитат ---

sorrry, благодаря за поправката, това е грешка от моя страна. Последните два линка са за парогенератори, и е груба грешка да ги асоциирам с ТТ. Формата на кавитационния генератор, или по сокоро неговата тънкост ме заблуди. Виждал съм подобно устройство на барабана беше щирок обшто взето колкото диаметъра. Отново, благодаря за корекцията.

Robinzon:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Февруари 22, 2018, 03:29:57 am --- беше щирок обшто взето

--- Край на цитат ---
epwpixieq-1, моите почитания, но се пише ОБЩО, а не обшто както си го написал!
Уважавам хората с нюх и история, но когато почнат да пишат на криво - става кофти.  ;)

sorrry:
epwpixieq-1 Не смятам, че са нужни извинения. Не правя забележка, а просто наблюдавам и видях доста познато устройство. Друг ми е въпроса. Интересува ме само с пара ли има ефективност ТТ, или работи добре и с гориво. Има ли значение вида гориво. Дали бавно изгарящите фосилни горива са подходящи, или е по-добре бързо горящо гориво, което след разширяване има и значителна имплозия. Някъде в страната ( София) Има ли готова работеща ТТ, или ще се наложи сам да си конструирам. Надявам се на съвместна работа и експерименти. Май не ми е само един въпроса. Относно горивото и ТТ сигурно има литература бол, но честно, питайки теб се надявам да спестя време. Само ако нямаш против. Предполагам не е неудобно да се обръщам на "ти".
  Поздрави

GreenHulk:
Тесла Турбината работи с флуид - течност или газ - ако въртиш дисковете - помпи, ако пускаш флуид под налягане - върти.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия