Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Tesla Turbine

<< < (80/104) > >>

Bat_Vanko:
Технократееее, добре че беше Радико за да ти "подскаже" в прав текст, иначе никога нямаше да се сетиш. Нивото ти на интелект и първосигналност е точно колкото на бик от испанската корида - види червено и подскача ;D

--- Цитат на: технократ в Август 15, 2020, 09:09:35 pm ---Радико, никой не може да изчисли точно при тези условия на разлика в плътност, маса, обем и т.н както и специфичната топлоемкост. Но в общи линии съм прав, нали  :)

--- Край на цитат ---
Напротив може да се изчисли, естествено при поне минимален умствен капацитет за формиране на задание.

ndm:
Радико, аз съм един от тези дето не могат да различат една система каква е, а по-конкретно електрическата. Задавам такъв въпрос в темата за тесла турбината не за друго, но смятам да куплирам към нея едно генераторче. Надявам се за помощ.

Радико:

--- Цитат на: ndm в Август 15, 2020, 09:51:38 pm ---Радико, аз съм един от тези дето не могат да различат една система каква е, а по-конкретно електрическата. Задавам такъв въпрос в темата за тесла турбината не за друго, но смятам да куплирам към нея едно генераторче. Надявам се за помощ.

--- Край на цитат ---
Ансолютно всички електрически системи, изключая тия състоящи се от свръхпроводници са от отворен тип. Отворени защото при функционирането си изхвърлят енергия в пространството под формата на топлина. Тази загуба трябва да се компенсира от нещо.
Относно помощта нямаш проблеми. Тук сме се събрали точно за това. Просто бъди по конкретен.

epwpixieq-1:
Надявам се темата да продължи, както овновно я потдържам през времето, с коментари основно концентрирани към термодинамиката на ТТ, а не с лични напатки или друг тип по генерални разяснения.

технократ:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Август 15, 2020, 09:47:03 pm ---Технократееее, добре че беше Радико за да ти "подскаже" в прав текст, иначе никога нямаше да се сетиш. Нивото ти на интелект и първосигналност е точно колкото на бик от испанската корида - види червено и подскача ;DНапротив може да се изчисли, естествено при поне минимален умствен капацитет за формиране на задание.

--- Край на цитат ---

Бай Бай Бай, си, трол, трол, трол, тролче бабино ;D

--- Цитат ---Напротив може да се изчисли, естествено при поне минимален умствен капацитет за формиране на задание.
--- Край на цитат ---

Като може, изчисли каква ще е температурата на воден басейн със 100 000 кубически метра вода, и температура на водата 10 градуса по целзий, като тази вода циркулира през парното на апартамент 100 квадрата, със температура на въздуха и стените 20 градуса. Какви ще станат температурите на басейна и апартамента. Хайде да те видим що за умник си бабиното ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия