Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Tesla Turbine

<< < (75/104) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: montanar в Август 10, 2020, 11:49:37 pm ---И що аджиба толко осложняваш нещата - релативни мрелативни скорости - не може ли да напишеш просто температура ами трябва да ни връзваш мозъците на възел ..... .

--- Край на цитат ---
всъщност не, много по-лесно е да се каже, и което е по-важното, човек да си представи явението на (по-високи/ниски) "релативни скорости" отколкото да се каже температура, който термин изтрива цялата динамична картина. Понеже точно думичката "температрура" прикрива неосъзнаването на процесите които се проявяват. Порцесите трябва да се изразяват колкото се може по-конкретно, та даже и с думи, защо в противен случай ги структурираме във формули например като тази: δΧ/dx + δY/dy + δZ/dz = 0

--- Цитат на: ndm в Август 11, 2020, 12:00:19 am ---Преподавателю отскочи и в другата стая дегизиран като робот, ще те посрещнат като Дядо Мраз/Коледа разяснявайки им тайните на позициониране в пространството на Хъбъл за следене на звезди на емнайсе милиарда светлинни години в продължение на часове, чрез грубо завъртане с газови двигатели, а фино чрез маховици.

--- Край на цитат ---
ndm, както в повечето ви коментари интелектуалната ви мисъл е безкрайно ценна за, и вливаща уникална нотка в, дискусията.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: montanar в Август 10, 2020, 11:49:37 pm ---Добре де - нали до преди малко се самоорганизираха послойно?!

--- Край на цитат ---
грешка при изписането не "развихряне" а "завихряне". Явно е че не може да има самоорганизация при обратния процес на завихряне.

montanar:
ndm не усещаш ли че нито си интересен нито забвен а за полезен да не говорим.....
Всъщност не знам защо изобщо си тук .....  не че изобщо ми дреме де ....   :)
Такива дребни провокатори и сейрджии какъвто се явяваш освен да спамят това място файда друга ТЦ.

ndm:

--- Цитат на: montanar в Август 11, 2020, 01:43:23 am ---не знам защо изобщо си тук

--- Край на цитат ---
Е за талкова време не можа ли да разбереш - за третото(тИ) пришествие.

Иван Димов:
   epwpixieq-1, коментара ти от 10-ти август ми хареса. Вортекс тръбата наистина е много интересна. Интересното  е, че в тръбата частиците влизат с почти еднаква скорост (енергия, температура), а после обменят енергия помежду си като едните частици намаляват енергията си докато другите я увеличават. И най-важното е, че това става автоматично без външни сили, а само поради центробежните сили вътре в тръбата. Аз и друг път съм казвал, че когато две частици с еднакви скорости обменят импулс помежду си така, че едната да се забавя докато ускорява другата, това води до увеличаване на общата им енергия. С други думи, ако началната енергия на двете частици е единица, то след обмена на импулс помежду им, общата енергия на двете частици ще е повече от единица, т. е. ще се получи свободна енергия (СЕ). Във вортекс тръбата става точно това - частици с първоначално еднаква скорост обменят импулс като едните частици увеличават скоростта си докато другите я намаляват. При това общата енергия расте и СЕ-то е налице.
   Благодаря за този пример, аз не бях се сетил за него. По принцип много рядко се случва по-бавните частици докато се забавят да отдават енергия на по-бързите. И то това да става в затворена система без външна намеса (без вкарване на енергия от вън).
п. п. Ако някой се интересува от математическото доказване на СЕ-то в този случай, нека се поразрови в предишните ми коментари като щракне на името ми (Иван Димов) и после цъкне на "покажи участието" - там ще се отворят всичките ми публикации във форума и ще падне голямо четене.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия