Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Tesla Turbine
epwpixieq-1:
--- Цитат на: montanar в Март 18, 2020, 08:24:49 pm ---дай да се не джанкаме за глупости - тука пределно ясно е написано......
--- Край на цитат ---
Моля ви да не замърсявате темата с цитати, които не са директно от Тесла. Защото всичко останало са ИНТЕРПРЕТАЦИИ. Вземете прочетете нещата които Тесла лично е писал и ги осмислете. Хайде, оставете моите заключения (въпреки че съм се придържал към Тесла през цялото време, и където имам свой интерпретации съм го казвал точно), може да си мислите че знаете всичко но, да си мислите че Тесла е бил глупак, а вие сте много по умен от него е направо смешно ако не и обидно. Замислете се върху това.
В допълнение, щом като ви показвам къде ви е грешката ( точно както в предишния коментар), и в последващия ви коментар вие слагате съвсем различен цитат, от не знам и къде си, като даже не посочвате източника, това не е логически водене на дискусия, а просто дърпане на горе и на долу. Започнете нещо и го довършете до логичен край, вместо да скачате от една идея на друга такава.
montanar:
epwpixieq-1 критичен съм, не се имам за умен - даже точно обратното .....
Но определено не съм поклонник - а вие кеф ви четете Тесла в оригинал кеф четете и библията в "оригинал" ефекта е сходен ....
Нещата са горедолу същите. Тесла никой не му оспорва постиженията но е и добре известно че е бил и шоумен и некой от писаниците му са били откровенни надувки с определени известни цели.....
Относно скачането между идейте - скачам защото вие подминавате моите тези или ги окачествявате като несъстоятелни .....
Да ги изредя ли отново подминатите но останали висящи аспекти от критиката ми?
Е ще го направя.....
КПД - не обяснихте поради какви причини е над 90% в тесла "оригинал"
Топлинния проблем - остатъчната енергия от триенето която повилча камара негативни ефекти.
Относно конденза и хидроударът пък хептем нищо не се каза.
.......
epwpixieq-1:
--- Цитат на: montanar в Март 19, 2020, 08:15:45 am ---КПД - не обяснихте поради какви причини е над 90% в тесла "оригинал"
Топлинния проблем - остатъчната енергия от триенето която повилча камара негативни ефекти.
Относно конденза и хидроударът пък хептем нищо не се каза.
--- Край на цитат ---
Всички тези неща са обяснени доста надълго и нашироко в коментарите ми. И по отношение на %, и по отношение на триенето та даже и по отношение на конденза (спомням си че и това беше затъпено в коментарите). Това сме го дискредитирали в темата, надълго и на широко, монго преди вие да започнете да пишете ожесточено във форума, ако ви интересува прочетете (или си мислите че сега само за вас ще се повтарят отново нещата). Аз лично съм отделил много време за да обясня нещата логично и подредено (а да не говорим че Тесла е отедли 10 години от живота си за твоа), а вие даже нямате време да ги прочетете. Щом като нямате това време здраве да е, не се занимавайте с неща които не ви интересуват до такава степен че да отделите време за тях (това важи за всяко нещо във живота). Щом не можете да четете в оригинал (което аз винаги препоръчвам) и не искате да се задълбочите в коментарите то тогава или вярвате на това което някой друг пише (независимо дали е в учебници и сте го заучили или нета) или не вярвате това си е ваше лично виждане.
dmitarp:
epwpixieq-1, направи нещо такова, напиши входни изходни параметри, няма нужда от думи в думите ти сам се оплиташ, не случайно е казано : език мой враг мой
montanar:
И ко ти пречи елементарно да копи/пейст и да се приключи тая болка :)
щото усещаш че номера няма да мине както и последния път когато опита да го направиш
dmitarp забрави за принципна схема - на нея се виждат глупостите и няма как да се сучат нещата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия