Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Tesla Turbine

<< < (48/104) > >>

caduceus:
Браво на колегата, така се прави! Не с голи приказки и разтягане на локуми  :)
Ако свърже частично изходящите газове с входа /подобно на ЕГР клапан, но + ежекция на околен въздух от струята/ ще има допълнителен бонус в механичното усилие на вала. Не само заради подобрен термодинамичен цикъл, а и заради още нещо, което излиза от центъра на турбината заедно с газовете и на Тесла му е било ясно като бял ден - а на тукашните "специалисти" не е  ;D
Поздрави!

epwpixieq-1:
Попаднах на интересна информация която има отношение към дискусията връзка с предишни коментари:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Октомври 19, 2018, 07:08:32 am ---Предполагам концентрацията на водните молекули,и тяхното взаимодействие с метала, свойствата на този флуид при високи скорости и капилярният ефект между дисковете, и евентуално електрическия потенциал на водните молекули в парата. Отчасти съм споменал за това тук: http://mazeto.net/index.php/topic,369.msg96288.html#msg96288

--- Край на цитат ---
на повод въпроса зададен от Радико:

--- Цитат на: Радико в Октомври 18, 2018, 08:12:14 pm ---И кое точно е това качество на водната пара което я прави толкова незаменима.

--- Край на цитат ---

Някои може би са чували за EZ-water и нейните "електрични" свойства, обяснявани от Професор Полак от Вашингтонския Университет в Сиатъл ( https://www.pollacklab.org/)

https://www.youtube.com/watch?v=hqHWueBp23c

Оказва се, интересно е че не се бях замислял до толкова за да направя целенасочено проучване, че парата има позитивна концентрация на водни йони. Тоест тя е повече наситена с протони, по-киселинна, от водата от която се изпарява. Това дава представа за допълнителни сили които действат при динамиката компресираните спирали от пара между дисковете на турбината. Разбира подобно съждение е сравнително лесно да се провери даже и в домашни условия, така че взех две лакмусови хартиики и проведох един груб експеримент, в които ясно се видя как лакмусовата хартийка от парата показва повече протона наситеност ( по-висока киселинност ), отколкото лакмусовата хартийка от същата вода, само преди да е станала на пара.

В допълнение, се сетих за една особеност по отношение на така наречените двеизмерни  "компресирани спирали", на парата между дисковете. В природата никъде не може да видим такива компресирани ( на база на инерционната сила ) спирали както аз ги представях в досегашните си коментари. Спиралите в природата са винаги в три измерения ( при липса на ограничения разбира се ) и се проявяват като вортекс ( еквивалентно на водовъртеж, но не само във вода а във всяка една флуидна среда ). Тоест, за да сме по-точни в реалната динамика на процеса, компресията на спиралите не е само в посока на центробежната сила, а и в посока перпендикулярна на нея, успоредна на ротационната ос. Тоест компресия има, при така представените двеизмерни спирали, които се опитват да се разширят в третото измерение, както при пружина, като тази компресионна сила се явява ортогонална на два съседни диска.

Така виждаме, както Тесла безапелационно е забелязал в неговите експерименти, че в динамиката на турбината се се явяват допълнителни сили, които се проявяват само когато опитите се извършват с пара и метални дискове като работна повърхност на ротора.

ndm:
Най-доброто време за направата на тесловата турбина е есента. Всякакви отклонения от този времеви отРЯЗък, водят до непредвидими последици за които не мога да гарантирам. За оргонно съжаление току що стеклите СЕ астрономически показатели не предвещават скорошно настъпване на правилния наклон на земната ос спрямо слънцето. А, и ако нямате захранване от голям дрон, но без литиеви батерии, пропуснете още няколко наклона, - правете си другите проекти, така или иначе ще стигнете до нея.

--- Цитат на: caduceus в Февруари 23, 2018, 05:05:44 pm ---ОК. Явно ще трябва да я направя аз. Слагам го в плана за есента, дотогава има няколко други проекта. Така или иначе щях да стигна до нея, защото ми трябва захранване за нов модел голям дрон, а литиевите батерии не ме устройват напълно.

--- Край на цитат ---

ndm, за човек, не споделил нито един свой проект или теория в този форум (дотолкова, че никой не може да се хване да те иронизира, понеже няма за какво), имаш доста изтънчено чувство за хумор :D
Нека това обаче да не е повод за заяждания!/А/

caduceus:
Хич не е изтънчено, човекът си е един прост трол. Не му е мястото тук, защото коментарите му пречат, а не помагат за споделяне на реални неща от работещи хора.
Кой по дяволите ще иска да говори с такива провокативни елементи? Точно затова форумът е на това дередже, поради поносимостта към подобни инфекции - т.е. изкуствено поддържаната  му ниска имунна система. Защо - поне за мен не е ясно.

А Тесла турбината работи с водна пара и поради други причини. Това съм го изследвал достатъчно добре при ДВГ с експериментални оргонни катализаторни устройства. Справка - клетка на Джо /водно-оргонен кондензатор/. 

epwpixieq-1:
Задвижване на моторен прототип с ТТ:
https://www.youtube.com/watch?v=MTeXWSFqAUA

Разбира се, директно предаване към ходовата част с ТТ не е ефективно, но след това човека се е постарал, и то на ниво професилнално оборудване, да направи прототип задвижван от ТТ въртейки ел. генераторче, което всъщност е оптималния вариант за задвижване:

https://www.youtube.com/watch?v=xTrbtdKseak

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия