Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (132/145) > >>

piton2012:
caduceus, би ли коментирал тези резултати на какво се дължат. Защо се променя според теб водородния показател?

mi68:
Здравейте,
С магнити могат да се създадат зони в медната тръба където свободните електрони се въртят и създават силно спиното поле, подобно на екрана в ЕН антените. Електроните забавят топлинното движение, зоната се охлажда. 
Ако тръбата е ф6 то с четири или повече стоманени шайби ф6 и магнити може се направи този трик, Вземат се две шайби ф6 с по-голям диаметър и се редят магнити така, че едната шайба е N другата S, получава се кръгъл магнит подобен от високоговорител. Изработваме два или повече такива магнити. Нанизват се на медната тръба с едноименните полюси един към друг. Разстоянието между магнитите е колкото е дълъг магнита. При три магнита имаме конфигурация SN-NS-SN. Може се ползват стандартни електромагнити за газов/бензинов клапан на 12В. Нанизват се на медната тръба и се захранва с напрежение 12В от бордната инсталация на автомобила. Ако се привличат електромагнитите разменя се посоката на тока т.е. + и - на напрежението. Това е проста идея. Най-добре е да се монтира в багажника, прилагам опита на колегата Caduceus.

elektros:
Идеята е прекрасна, само ако може да обясниш на потребителите на форума как пускаш ток 12волта....Хайде сега си отвори учебниците от 4 клас, там пише кое е ток и кое напрежение! ;D

az_skeleta:
Ток, напрежение, работата е ясна. Аз обаче имам малко по друг въпрос: Беше писал че в магнита между магнитните полюси се образува торсионно поле.  При така направения магнит от шайби, то в отвора ли се образува? Защото до колкото разбрах то всъщност влияе на горивото.

mi68:
Здравейте,
Виноват, говоря гражданки, тук имам възможност ще поправя изречението.
Идеята е, че между два едноименни полюса на два срещуположни магнита се образува тънка област с въртящи се електрони, подобно на пръстените на Сатурн, подобна област на Лаплас се образува в Слънчевата система и планетите си обикалят "вечно". Топлинното движение става въртеливо и се излъчва спиново поле. Ако се разполага с магнити тип пръстен, директно се нанизват на тръбата, другото отпада. С цел да не стареят магнитите бързо може се ползват електромагнити. По магазини авто части се продават бобини като резервна част за автогазов/бензинов клапан. Не съм пробвал тръба Ф6 може ли да влезе в електромагнита? Захранващо напрежение е 12В, непрекъснат режим. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия