Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
caduceus:
Колеги,
ако някой още помни какво съм писал и направил на практика, както и ако му е интересно как са се развили нещата, след като спрях да пиша в този форум /не по моя вина/ - да погледне за информация моя личен такъв www.garaja.net Името, естествено е придружено с лека закачка ;D
Наложи се да го направя, за да не ми заключват, както и трият теми и постове по чуждите форуми, както и да мога свободно да си казвам мнението и практиката по въпроси от глобален интерес и значение. Във форума ми няма регистриран потребител, който да не е направил или прави в момента нещо със собствените си ръце, желание и умения. Малко засега, но достатъчно образовани, работещи и експериментиращи хора. Вероятно ще ви е интересно :)
Поздрави
schrack:
Аз пиша за втори път от доста години, вчера се зачетох отначало на темата и се връщах-връщах няколко пъти да прочитам пак и пак и чак сега разбрах за какво иде реч, не че нямам магнити на 13кг. на привличане правоъгълни от Прамиз 6 бр. 4-ри за въздуха и два за изпарената газ. Теста беше отдавна, когато темата беше в началото, въртях магнитите върху стиропор във вода и стената (широката) на магнита, която покажеше нашият юг, който го знаят всички, го слагам на въздуха и изпарената газ. Тогава колата беше с обикновена АГУ. Всичките изброени фактори бяха налице - високите обороти, мек двигател, разхода беше с литър надолу още в началото, като не съм се занимавал с разстояние на свещи и аванси (ТАП- тайминг аванс процесор). Сега разбирам, че се търси и + и - на магнита, пробвах с халката ми нищо, с друго пак нищо, сетих се за майка ми че може да провери полюсите с нейното махало. След тестовете се установи, че моите магнити същите като на caduceus + се намаля и става минус на около 10см, аз във нея вярвам и видях махалото и минахме през всичките магнити. Днес ги монтирах на форда на ръб на + и редица през интервал на въздуха 4-ри на изпареният газ два като на caduceus. Гледах отдавна, че за автотермията се иска магнитни свещи и големи магнити до тях, на електрониката не се виждаше тъй като беше в кашонена кутия и само свещта беше навън, видеото беше със коронен заряд и сменяха с автотермия при второто се палеше въздуха от време на време. Това е от мен.
caduceus:
Здрасти колега,
понеже цитираш мои изказвания от далечното начало на дейността ми по въпросната тема, искам да ти кажа някои особености за да имаш по-голям ефект.
1. Премести монтажа от тръбата с изпарена газ на течната фаза. Обработката на течност е по-добра от тази на газ, а и флуида преминава по-бавно през полето и се зарежда повече.
2. Няма смисъл от магнити на въздуха, защото минава много бързо - премести ги на газта.
3. Ако ги ползваш в редица а не срещуположно /там вече е друга бира/, направи разстоянието помежду им двойно на дължината на магнита.
4. За чат-пат добър заряд при редица ти трябват поне шест бр. 13 кг-мови прамизки магнити.
Нареждай ги по-далеч от мотора - най-добре ако имаш място на тръбата в багажника след бутилката или в тази област под колата. Не за да не се загряват, а за да се ползва медната тръба до мотора като един вид кондензатор. Тя се зарежда от обработеното гориво и отдава оргон от своя страна на течната газ. Трябва ти поне 2 м. участък след магнитите, за да работи така.
5. Ако си с обикновена газова уредба и всичко ти е наред с нареждането на магнитната редица, след 30-40 км трябва да усетиш повече мощност, която след стотина км да преобразуваш в икономия чрез регулиране от кранчето на газта. Газовите инжекциони си го правят автоматично чрез връзката на компа с бензиновата ламбда - ако си с такъв, просто не пипай нищо и засичай след примерно една бутилка резултата.
Всичко което ти казвам е от практиката ми, така че ако някой ти разсъждава книжно или теоретизира, тегли му една и си гледай резултатите - фактите не лъжат. За повече информация виж сайта ми www.caduceusbg.com или форума ми www.garaja.net
В сайта в раздел "Указания" има доста подробности за процеса на обработка, а в темата във форума и различни допълнителни данни. Може за сверка да видиш и затворената тема тук:
http://mazeto.net/index.php/topic,6079.0.html
Успех!
Vector:
caduceus,специално за теб качвам този линк : https://www.youtube.com/watch?v=5Xv-req4U8U
Това нареждане на магнитите ,има ли нещо общо с твоите методики ?
caduceus:
Доколкото видях и разбрах от обясненията - не.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия