Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (117/145) > >>

EDM electronics:
Моят магнитен оптимизатор дава мн. добри резултати. Все как бих искал колегата caduceus , ако може да ми направи по снимките долу едно замерване с махалото, да разбера колко е заряда по 10-степенната скала!

Аз ползам неодимови магнити, наредени по правилният начин.

caduceus:
Здрасти,
пробвах и ми излезе около 9,73/10 което е доста добре. Измервам блока на първата снимка
Поздрави

DJmorpheus:
Здравейте,
От последната схема не получавах никакви резолтати, затова точно преди месец понеже ме мързеше, наредих още 3 магнита.
Значи общо 8 на газта и 8 на въздуха. И кво се случи  ::)  :o
Обикновено колата ми харчи 10 - 12.5 извънградско зависи от напъването и от климатика.
Тръгнах от София с пълна бутилка спрях във Велико Търново среден разход 9.7 , викам си интересно. Слядваща спирка Варна среден разход 8.4 вече не ми се вярваше
Тръгнах на връщане спирам в Стара Загора, разход 9.4, а съм карал бавно.
Интересното е, колкото по бързо карам толкова по голяма икономия ми дава, може би е свързано с охлаждането на магнитите????
Мислех за изолация но ми се стръва нелогично, газта след изпъритела тече с температура 80 градуса.
Ще пробвам с магнити отдолу на течната фаза по схемата която за момента дава ефект при мен.
Все пак въпрос до знаещите. Защо от 3 допълнителни мъгнита осетих разлика в разхода, ако добава още на топлата фаза по досегашната схема няма ли да повиша пак икономията.

caduceus:
DJmorpheus
Уцелил си по случайност някой позитивен източен полюс при допълнителните магнити на горивото и общия плюс ти е превишил общия минус :) Т.е. имаш натрупване на + оргон в тръбата и съответно по-добро изгаряне на газта. При бързо каране имаш ежекция /изсмукване/ на въздуха в моторния отсек от преминаващия край автомобила и съответно по-добро охлаждане. Най-добре сложи всичко под колата, за да е със сигурност на студено и да не се влияе от негативни полета при форсиране на мотора. 
Поздрави

DJmorpheus:
Тоест това което е в двигателния отсег да го махна, така ли?
А магнитите които са при въздушния филтър оказват ли някакво влияние.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия