Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Автотермия

Не пълна автотермия....

<< < (4/6) > >>

billy:

--- Цитат на: lelemale в Февруари 20, 2008, 09:09:02 am ---Благодаря ви за доверието и всички добри думи но мога да ви кажа че сляпата вяра е нещо много лошо. Вчера като ми свърши газта изтрезнях набързо, защото минах едва 37 км с 9 литра газ , и взех да си отговарям на по горните резултати защо са се появили,всичко е било защото изпарителя е нещо много чудно , нали се регулира от вакума който създава двигателя а поставяйки катализатора се създава доста повече вакум от нормалното и мембраната за второто стъпалао седи по натисната , богата смес , като подам газ става още по богата смес ... а като съм махал катализатора вакума става доста по малък и мембраната не изтегля клапана който пуска газта и става преобедняване, за това не е работила без катализатора...

моля да се свали темата по надолу или направо да се затрие, защото някой да не се върже да купи 12кг олово че после кофти ...

Но няма да се откажа така лесно ,просто тази система не е подходяща за газови изпарители които не са проектирани да работят на по високо подналягане, преполагам че успеха на гого се дължи именно на това и на водата... ще пробвам с изпаряване на вода и последващото и прегряване (ГЕЕТ) и ще пускам тема едва когато имам наистина ДОКАЗАН РЕЗУЛТАТ...

--- Край на цитат ---

Нещо не можах да те разбера.Какво имаш впредвид: Системата въобще няма ефект или системата не става на кола с газова или пропорцията на магнити и олово в катализатора е грешна или..........
Ако можеш да обясниш по-подробно проблема.

lelemale:
ефект предвит резултата е трудно да се каже какъв е ... просто от изпарителя при наличието на повече вакум на входа не може да се обедни сместа , поне до такъв извод стигнах като ми даде разход близо 30 на сто.. а дали работи катализатора трябва по прецисзна система с добро регулиране на пропорциите на сместа за да се хване дали катализатора наистина дава положителен резултат..
 Въобще бях се заслепил от привидно идентичните признаци с автотермията и натворих куп поразии :'(

Петър:
Не се отчайвай. Както се казва всичко стана прекалено хубаво и бързо за да е вярно. Намери начин да ограничиш газта постъпваща в цилиндрите. Нали си специалист по газовите уредби. Успех!

billy:
ако превключиш да работи само на бензин мисля че ще ти е по-лесно с опитите и анализите

lelemale:
Колата е пасат-2 моно-инжекция и там или е включено или не ... предполагам може нещо да се лъже ..
За сега за да обедня сместа на газ с конвенционален изпарител ще трябва да се намали входното съпротивление на колектори маркучи филтри и тн .. от там на там ще пробвам първо  да изпарявам вода и след това да се прегрява и промяна на напрежението на свещите .. за което ми трябва схемка ако някой разполага моля да услужи ;D ...преди бащата беше направил тиристорно запалване на което идеята беше да се зарежда кондензатор до 400 волта и този импулс се пуска на бобината резултата е доооста голяма искра... но както попрочетох че трябва самия кондензатор да се разрежда през свеща .. малко ми е чудна схемата...

Като за начало мисля да сложа два въздушни филтъра за да сеувеличи площа и евентуално едно малко изпарителче за вода да видя какъв ще е резултата заедно с гаста

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия