Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone
Има ли желаещи да направим едно такова нещо? (GEET)
lazy:
Вероятно трябва да потърсим при картинг-пистите. Там ползват такива, но нямам лични контакти.Ще видя от понеделник нататък какво може да се направи.
Вярно е, че всеки иска веднага да сложи нещо на колата и да я подкара безплатно, но мисля, че трябва да се види как стои въпроса първо със студения старт, подгряване, бързото достигане на работна температура, начина на оптимизация на горивната смес. По възможност от паленето до нормалната работа нещата да станат автоматично - с една дума има изключително много работа след като се направи реактора и тръгне мотора.
Моля, ентусиазма да остане устойчив на прдължителния и упорит труд, който ще предстои ако направим такава кооперация. Възможно е финансово да не ни натовари значително, но ще отнеме доста "свободно" време. Нека си дадем сметка и за това и как ще се отрази на останалите ни ангажименти.
Вероятно ще е добре да се обсъди на една среща.
mzk:
За мен всяко място в София не е проблем за среща. Кажете как ви е удобно и веднага ще организираме нещо. Дори днес- неделя- е удачен ден, защото от утре започват ангажименти..?
Иначе Бояна, Драгалевци, Иван Вазов, Симеоново, Лозенец, НДК, центъра, Студентски град (в това число около Цариградско- Плиска, Парк хотел Москва, Младост). Все места, където минавам постоянно.
lazy:
--- Цитат на: nivkin в Юни 02, 2007, 12:48:33 pm ---Някой постигнал ли е някакъв успех с реактора на Пантон,защото аз монтирах един реактор на двигател около 200кубика,четиритактов и?-не успях.Двигателя работи докато има бензин.На нафта не пали въобще.
--- Край на цитат ---
nivkin обаче е от Ловеч, доколкото разбирам и незнам дали ще го намерим за да купим от него мотора.
ceko26:
Имам четири тактов от водна помпа мисля, че около 200 куб.см. На мен ми се иска направо на голям двг.
tomash:
--- Цитат ---Из цяла София търсих ДВГ до 300 кубика 4-тактов, но не намерих. Пратиха ме в Дупница, но натам нямам път.
--- Край на цитат ---
Разгледай този сайт. Двигателите са китайски, но доколкото разбирам няма проблеми с тях.
http://argo-market.com/Browse.aspx?category_id=6
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия