Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (15/65) > >>

emm:
Колега, използвай по голяма мощност. Примерно около 1500вата на загрял радиатор.
Има един магазин на бул. Любляна, който се намира от дясната страна като се движиш от банята на Овча купел към Околовръстен път, след 66 училище. Има едни нови кооперации, които започват с Банка и след нея е този магазин за отоплителни инсталации.
http://maps.google.bg/maps?q=42.671327,23.259483&num=1&sll=42.671014,23.259704&sspn=0.001806,0.003449&gl=bg&ie=UTF8&ll=42.671014,23.259704&spn=0.001806,0.003449&z=18
Успех...

Dan Milan:
http://sonray.eu/files/products/flexi%20desctiption.pdf

Значи съм подал грешна информация- поради незнание, за което се извинявам. Като се порових и погледнах спецификациите на тръбите, то моята излиза да е DN16 с 21.5 мм. външен диаметър. Когато я купувах, попитах магазинера дали имат 1/2 цола тръба и той ми показа една тънка. Аз го попитах за по голяма и той ми предложи следващия размер, като каза, че е 3/4 тръба. Аз замерих с шублера, външния диаметър беше около 21 мм, а вътрешния около 18. Като му казах, как ще е 3/4, като е 1/2 той постоянно ме убеждава че е 3/4-ти. Аз си купих 50см. Той пак постоянно ме питаше точно колко трябва да е дълга, защото със специален инструмент се монтирали накрайниците, който той имал ,и че аз сам няма да се справя и ще бера ядове. Значи се води 3/4 заради накрайниците , а самата тръба де факто е 1/2. Това е тръбата колега, не търси други. Аз много трудно я намерих, може би към месец търсене, защото ги има само по специализирани места, но ги има и като намериш мястото можеш да си купиш колкото искаш. Навити са топове като маркучите.

plaschoka:
Тази тръба Ф-21 няма да мине през нипелите на радиатора. Всички алуминиеви радиатори използват еднакви нипели. Иначе такива гофрета намерих Ф-16 и 20, но няма Ф-18. Ако си с алуминиев как я вкара тази Ф-20-21.

plaschoka:
Колега Dan, извинявам се. Забравих, че при теб нагревателя е външен.

v.donchev:
Здравейте на всички. Бих искал да попитам относно схемата, която ще приложа правилно ли е реализирана. Благодаря за отговорите.

За уточнение ще кажа, че всичко е схематично без размери. Те ще се уточняват в последствие.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия