Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (13/65) > >>

Dan Milan:
http://www.youtube.com/watch?v=zwbfsQTHEeo&feature=player_embedded

http://teplo.sevweb.ru/

Това е сайта от който краднах идеите преди 2г. Самата изработка на дифернциалните анодни нагревателите ми струва 100-на лева. Радиатори имах. Но и който няма дори да си купи за един отоплителен сезон си избива парите. Тук нагревателя е диференциален, т.е. вертикален и казват, че е от специлна спав - дрън...дрън. Е по тъп е от моя, но има малко по купешък вид, като го гледам е по неикономичен и струва около 240 лв. само нагревателя.

plaschoka:
Дай малко информация за нагревателя. Моя както съм го описал и снимал го докарах до консумация при 20 гр.-450w. Радиатор 500мм с 8 ребра и температура 38-44гр. ми консумира за едно денонощие 7kw. Ако можеш снимай нещо. Твоя радиатор е 2,5 пъти по-голям, а е със същата консумация. Светни ме как го правиш? При по-висока температура не се получава икономически ефект.

TINI:
Ако стаята ти е 18-20кв. м. и температурата в нея е 24-25градуса, си СУПЕР.
 Оптималния вариант за аноден отплител, при температура 55гр. и радиатор с всочина 60см. е:
  1.Максимален ток 0.8-1 А на ребро.
  2.Работен интервал- 1мин. и 40сек.
  3.Почиващ интервал- 4мин. и 30сек.

emm:
Здравейте, както съм писал в по горните ми постове и това което е написал ДАН е , че анодният нагревател е доста ефективен. По въпроса за диференциалният нагревател, няма нужда да се слагат външни тръби.
А за тези които питат и не четат предишните постове, моля научете се да четете......!!!!
Термо датчика, трябва да е в горният край на радиатора, като по този начин се получава разлика в температурата. Топлата вода от нагревателя се качва по първото и второто ребро, като преминава хоризонтално до последното. Студената вода се спуска на долу, като отива в нагревателя който се превръща в помпа.
На пипане, радиатора трябва да има голяма температурна разлика м-у горният и долният край.
Ето и чертеж... ;D
Успех

plaschoka:
Моя термодатчик беше посредата, но сега ще го преместя и ще видя резултата. Благодаря за тази информация! Ако има още подробности, моля споделете ги!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия