Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Анодно отопление
donhuann:
Интересно, аз се топля с един радиатор с аноден нагревател, към 10-ти ще дам инфо колко ми е изгорил за 30 дена, но до сега е глътнал към 320 кв.
N9301S:
donhuann,
Би ли споделил каква площ ( кубатура ) отопляваш?
Моля!
emm:
Здравейте колеги, напреднах доста с парогенераторите и мисля да затворя цикъла на парогенератор в парно. НО ме притеснява факта, че радиаторите ще се нагреят на 100гр което не е добре за дъщеря ми.
Правих тестове с пара в радиатор и се получава доста добре, само да не го пипаш.
http://youtu.be/-5OyvxT6hOM
Това е аноден парогенератор със скачен съд и самоподдържане на налягането и тока според консумацията на пара.
Блага работа само да пресметна добре плюсовете и минусите м-у аноден нагревател за вода и аноден парогенератор. Интересното е че парно на пара може да работи и без налягане в системата за отопление.
Успех :)
пламгаз:
Поздравления за ентусиазма на колегата "emm". Интересува ме. би ли споделил по подробно системата със скачения съд и мислил ли си за "сухо отопление" с парогенератор???
GTV:
Здравейте, мислил съм как да се оползотворява оксиводорода при анодния отоплител. Решението се оказа лесно.
Ако единият електрод / нулата / е потопен в съд с проводима вода, а другия чрез поплавък едвам се допира до водната повърхност, се получава нещо като електродъгов разряд при което оксиводорода изгаря. Разстоянието между електродите определя и мощноста на отоплителя. Има вариант и двата електрода да контактуват с водната повърхност. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия