Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (56/65) > >>

leon:
Здравейте. Имам проблем с парогенератора. Направих го от стоманена тръба ф 42 -1м и елекрод от стоманена шпилка ф 12- 42 см, който е позициониран от долу, като водата го покрива 2/3 см. Студен черпи 6 амп., след като
загрее и стигне 8 бара консумира 18 амп. Сложил съм пресостат, който изключва на 8 и включва на 6 бара.
Монтирах го в тръба ф 89 за топлообменник, но повече от 40 гр. и 1.5 бара не вдига.Смених топлообменника с ф 60
който събира около 1.5 л вода, но вдигна само 2 гр. повече от другия. Отоплявам къща 140 кв. с котел на дърва и въглища , като на етажа имам 2 спални и хол с ал. радиатори 3 бр. с по 20 ребра, всекидневна заедно с кухня с 3 чугунени радиатора с 40 ребра, и 1 лира в банята. Имам 2 тавански стаи с по 1 панелен радиатор с дължина 1.6 м. Котела ми се намира в мазата, като тръба ф 60 отива до тавана, където имам разпределителен съд, и от там се захранват всички стаи. Системата ми е отворена, имам разширителен съд на тавана.
Някой ако може да помогне, ще съм много благодарен!

N9301S:
До колкото се разбира от казаното по-горе парогенератора е монтиран в ОХЛАДИТЕЛ.
 Шансът да образува пара в тази ситуация е просто   Нула

Сори!

leon:
Благодаря за отговора, но ако може и някакъв съвет.

N9301S:
Не съм чел темата в подробности - частта за парогенераторите - но мисля, че трябва да опростиш нещата.
 Един отделен топлообменник с аноден нагревател и терморегулатор свързан към системата. Някъде, където искаш да е най-топло. Обаче така като гледам ще ти трябват поне 14 КВ. отопляема мощност, ако не и повече. Вероятно ще излезе скъпичко.
 Ще трябва да се експериментира.
  Не забравяй да се консултираш с грамотен ел.техник за свързването. Нямаш право на грешки!
  ПП.Прощавай - не бях догледал нещо. Значи - вкарваш нагревателя - в тръба Ф100 или повече, за да си по-далеч от стените и с два нипела (горе и долу) я присъединяваш веднага след котела. За разнообразие можеш да я термоизолираш с вата примерно.

leon:
Тръбата за топлообменника съм я присъединил към системата с нипели, холендри и сферични кранове, и съм я
изолирал. При запален котел и температура на водата в топлообменника 70 гр. включвам парогенератора, без
включена помпа, но не вдига налягане повече от 1.5 бара, и постепенно температурата пада до 40 гр. без да
има прекъсване на захранването. При затваряне на единия кран, водата в топлообменника завира, но налягането
се вдига само до 4 бара и щом отворя крана веднага пада.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия