Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Анодно отопление
emm:
Здравейте на всички, искам да подчертая с дебели букви ВНИМАНИЕ ПАРА!!!!!!
ВНИМАВАЙТЕ МНОГО С ПАРАТА
Парата е по-опасна и от сгъстените газове. При високи налягания има и високи температури.
Аз вече пострадах, но ми се размина без фатален край с 60 атм.
http://www.youtube.com/watch?v=trqvIwYlB5g&feature=plcp
Тука се вижда злощасният паро генератор в работа.
След него направих три фазен и стигнах налягане до 120атм.
Всички матеряли и обслужващи системи трябва да са много качествени или специално за пара.
Паро генераторите са ужасни бомби, могат да стигнат невероятни налягания и да подложат на жесток тест матерялите от които са направени.
МОЛЯ НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА БЕЗ ВЗЕТИ МЕРКИ И ЗНАНИЯ !!!!!
Радико:
Интересно.
И при каква точно температура постигаш тези гигантски стойности ?
Брадатия:
Може ли снимка на манометъра при такова налягане, че имам съмнение в порядъка? Съдовете за високо налягане са с полусферични дъна и специални заварки, както и всички тръби са безшевни. Да не е запетайката един-два знака наляво?
Радико:
Мисля, че китайското кранче под манометъра на третата снимка дава ясна представа за възможните дименсий
emm:
Ако има мераклии за един клип съм винаги готов. Мераклията да носи часовник за високо налягане и памперс. Температурата е около 500градуса над 100атм. Тръбата е дебелостенна 15мм безшевна. Първиат парогенератор на снимката.
Налягането се вдига много бързо и тръбата в началото почти не се нагрява.
Ама моляви се, какво се вайкате бе, колко било високо налягането. Ми че за дюзите на дизелите стенда е с часовник за 400атм.
И все пак НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА САМИ БЕЗ ДА РАЗБИРАТЕ КАКВО ПРАВИТЕ!!!!!
Успех... :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия