Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (5/65) > >>

илко илиев:
значи този начин на отопление го зная от 1995год, но както е самия радиатор аз слагам отстрани една скелетна тръба, да по-висока от радиатора с около60-70см,това му е разширителя,и отдолу на тръбата се завива една капачка на която монтирам нагревателя който представлява обикновено желязо ф-20мм.Тая тръба се хваща към изводите на радиатора отдолу и отгоре,монтирам регулатор с осезателче и фазата е на нагревателя а нулата на корпус.Този нагревател е вечен и мога да го направя и 15квт ако искам. Едно от тия неща все още работи и е монтирано през97година.

TINI:
Здравейте.
 Илко, това което знаеш от 1995г и си го реализирал 1997г е много добре,защото сигурно ще споделиш наблюденията си за ефективноста на нагревателя.
 Колкото до мен,през есента на 2008г доста си поиграх да конструирам подобен на твоя нагревател, само че във функцията му на парогенератор.По време на опитите установих че при различни концентрации на електролита през нагревателя протичаха токове различни в пъти, при сравнително близки изходни данни на парата. Тоест, при по високи концентрации на електролита се получаваха токове на насищане.Следователно този нагревател е от нелинеен тип.
 При друга постановка на опита, отчетох, че токовете на насищане са във нелинейна функционална зависимост от температурата на електролита при константна концентрация.
  Извода е следния:Големината на тока в нагревателя е в пряка функционална зависимост от температурата и концентрацията на електролита.
  Следва продължение.

илко илиев:
значи този начин на отопление аз съм го правил с желязо ф-20мм.което го изолирам и го поставям в скелетна тръба, мисля че беше 52мм с тефлон, а нулата е на корпус, само че там слагам сода бикарбонат за да вдигна ампеража. Това нещо може да се направи и на трифазен ток, и съм го правил с три нагревателя, само че тока стана скъп и няма ефект.

emm:
Колеги ако не използвате неръждавейка, става кофти.
Не знам за какви мощности говорите ама нема смисъл да е по голяма от 1Кв.
Този радиатор е 500мм. с 15 ребра подържа 60градуса за 12 часа 3Кв.
За какъв скъп ток ми говорите бе. По 20ст. за 1Кв колко ли прави това А?
За каква сода и какъв електролит. Шпилка Ф6 тръба ф18. с чиста вода ,а вие ебати размерите правите.
А дали все още си мислите че един климатик е по добре А.
ХОРА Я ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО.

koce93:

--- Цитат ---Този радиатор е 500мм. с 15 ребра подържа 60градуса за 12 часа 3Кв.
За какъв скъп ток ми говорите бе. По 20ст. за 1Кв колко ли прави това А?
За каква сода и какъв електролит. Шпилка Ф6 тръба ф18. с чиста вода ,а вие ебати размерите правите.
А дали все още си мислите че един климатик е по добре А.
ХОРА Я ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО.
--- Край на цитат ---
За 3 кв по20 ст. са 60 ст. на час, за 24 часа са 14.40 лв, по 30 дена 432 лв. А ако имате 3 радиатора в къщи не ми се мисли.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия