Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (36/65) > >>

v.donchev:
Колеги върти ми се идея и ще я споделя.
Възможно ли е на бойлер със серпентина, да включим системата изстествана от emm за пара? Идеята е да се подава пара под не много голямо налягане, на изхода предпазен клапан да изспусне на определено налягане, кондензационен съд,  и парен магнет вентил със дозираща система.
Начин на действие при пускане на тока, определено количество вода кипва ( предварително настроено), парата минава през серпентината ( топлоотдава ) на изхода се кондензира и при нужда вентила отваря и дозиращата помпа пуска отново вода във АО за дозагряване на водата в бойлера. А ако бойлера е голям и на домашното парно.

plaschoka:
Много неща са възможни, но какъв ще е икономическия ефект-Ще трябва да пробваш. Аз за сега съм преустановил опитите, защото ми е много топло, но като дойде зимата пак започвам.

v.donchev:
Здравейте колеги, зимата идва :)
Имам въпрос как при тея устройства Галан не те удря тока. Като със такива електролитни котли загряват директно басейни. И не е ли възможно да си направим на този принцип проточен бойлер.

zkm:
През изминалия отоплителен сезон колежката ми се отопляваше с Галан. http://www.akvagalan.free.bg/5.html
На въпроса"как не удря ток" ...... трябва надеждно земно. В противен случай рискуваш да усетиш тока.
Средно пресметнатите сметки за сезона показват, че излиза малко по-скъпо от колкото с твърдо гориво(въглища). За сметка на това пък нямаш грижи с зареждане на котел, чистене на пепел, премъкване на въглища и т.н.
За проточен бойлер мисля че няма да е удачно, защото за да постигнеш необходимия ампераж е необходимо да добавиш във вода определено количество сол(електролит).

v.donchev:
Мерси за отговора.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия