Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Анодно отопление
BONETI:
Ще сложа цифров терморегулатор. Даже ще повторя същата постановка...Пълно е на работа с неръждавейка и ще е срамота да не се ползва ;)
emm:
Целта е обикновен нагревател с 500вата и аноден с 500вата, 1л. вода за колко време ще се нагрее до определена температура.
При обикновените нагреватели се нагрява реотана, а при анодният нагряваме директно водата като караме молекулите да се трият, с променливо напрежение.
По въпроса с земята, има електронни шалтери които следят за пробив в "О'-та
Тони:
Колега емм, никога не може да ти пробие в топлообменника електролита и да навлезе в бойлера. Налягането в горещата вода на бойлера е доста по голямо от налягането в отоплителната инсталация. Радиатора ти е 700Вт отдаваща отоплителна мощност но при 80 градуса. Консумацията на нагревател е активен товар, а на аноден отоплител е реактивен товар. Новите електромери отчитат това и консумираната мощност се калкулира по друг начин. За сега най-ефективното отопление което се предлага е чилъра вода вода. Аз съм монтирал такъв на сграда 450м.кв. и консумацията му е 2.8кВт, в което влиза и топлата вода. Топли се цялата сграда, коридори, бани, тоалетни.
emm:
Клеги на теория е така, но на практика има много места по България където налягането на водата се променя и дори я няма. Това дава възможност за пробив на охладителна течност в питейната вода!!!
Радиатора който е на снимката с 15 ребра му дават отделяна топлина мощност 1000вата на ребро, да при 80градуса. Консумираната мощност от мрежата е 700вата докато не изключи термо датчика на определената температура.
Естествено че има и по ефективни начини за отопление, НО на каква цена.
За сондите се бях интересувал преди време и цената ми се видя доста голяма, като евентуално има и вариант за доплащане за сондажните дейности.
Всичко е свързано с пари!!! >:( >:( >:(
Ако разглеждаме нещата потакъв начин, имамного изобретения които са направени и може да си ги купите, ако платите солена цена.
nasko_4wd:
Здравей емм може ли да се направи котел с аноден нагревател
Искам да направя нещо такова за вкъщи че ми писна имахме:
маслени радиатори
панелни радиатори с кварцов пясак
подово - което още стои но не се ползва
печка с водна риза
накрая сложих два климатика има да се сложи още един в третата стая
от печката с водната риза ми стоят радиаторите и искам да ги вкарам в употреба че ако ги махна ще трябва да мажа дупкоте
Всичко това което сме правили е защото съм на 4 етаж и един магазин стаите са високи 3 метра и окачени тавани сам сложил трудно се качват дърва до 5 етаж като няма асансъор видяло се е че ще се топля на ток а скоро видях Пловдивска фирма която прави такива котли 9кв 3500лв но ми се струва малко много
Може ли да ми направиш такъв нагревател
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия