Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Размисли за електрона

<< < (3/4) > >>

mi68:
Аз от това се стремя да се избавя фотона(гама лъчи-лъчева болест). Разработките са насочени към получаване на ел.ток и управление на гравитацията. Получаване на светлина е страничен ефект и не съм човека, който ти трябва.

Иван Димов:
   Декстър,
 Имаме две успоредни жици. Ако по едната пуснем ток наляво плавно от нула до 10 А и го задържим постоянен, то в другата жица ще тръгне ток надясно и после ще спре. За мен са важни посоките. Как така ускоряването на електроните в единия кабел в една посока, води до ускоряване на електроните в другия в противоположна посока? И това става на разстояние (дори във вакуум). Ако ефирът е посредник при индукцията, то механизмът на електронното задвижване би трябвало да се крие в собственото въртене на електрона. По този повод на мен ми е интересно дали ще се движи праволинейно следната опитна постановка: Полусфера е потопена във вода. В нея е развъртян около вертикална ос метален диск (жироскоп). Ако тази своеобразна лодка се бутне в определена посока, дали ще се движи праволинейно?

Seeker:

--- Цитат на: Иван Димов в Август 22, 2010, 06:46:22 pm ---  ...По този повод на мен ми е интересно дали ще се движи праволинейно следната опитна постановка: Полусфера е потопена във вода. В нея е развъртян около вертикална ос метален диск (жироскоп). Ако тази своеобразна лодка се бутне в определена посока, дали ще се движи праволинейно?

--- Край на цитат ---

Полусферата ще запази посоката на движение без да се отклонява. Но ако я оставим за по-дълго, то ще се получи наклон поради прецесията, породена от въртенето на земята и полусферата ще пийне вода.

kaneto:

--- Цитат на: Иван Димов в Август 22, 2010, 06:46:22 pm ---  ...... По този повод на мен ми е интересно дали ще се движи праволинейно следната опитна постановка: Полусфера е потопена във вода. В нея е развъртян около вертикална ос метален диск (жироскоп). Ако тази своеобразна лодка се бутне в определена посока, дали ще се движи праволинейно?

--- Край на цитат ---
В случая жироскопа няма да има никакво значение, освен да намалява клатушкането на лодката.

Dex:

--- Цитат ---Как така ускоряването на електроните в единия кабел в една посока, води до ускоряване на електроните в другия в противоположна посока?
--- Край на цитат ---
Значи има нещо, което взаимодейства с електроните, но не е електрон и се движи в противоположната посока. Е, какво е това ме интересува. Възможно ли е това да е античастицата на електрона, нещо като антиматерията?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия