Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Опит за репликация на watkykjy1 на mzk

<< < (2/3) > >>

mzk:

--- Цитат ---Hello again.

I have made some test tonight, but please keep in mind that currently I do not use my big T650 core, but two others- very small

The first is iron powder, 5 cm OD, mu 75. - No interesting effects.
The second- 8 cm OD, mu 2100. - No interesting effects,
but I have made several scope shots to tell something about the choke.

All scope shots are
First line- 10V/div
Second line- 20v/div
1 uS/div both.

The frequency is 185 kHz per output.
200nS duty cycle.

Snimka000.jpg - the upper line- the gate signal (not clean enough because the little wire I am using to connect the scope probe.
The bottom line is the probe connected to the drain of the mosfet. You can see the signal is very simmilar to sinusoid. I achieve this when I am sticking two neodymium magnets on the choke toroid (I think it saturate the core and does some kind of impedance matching, but I am not sure).

Snimka001.jpg - the core and the battery (12v 1.3 AH).

Snimka002.jpg - the choke with the neodymium magnets.

Snimka003.jpg - the whole thing.

Snimka004.jpg - The multimeter at the battery. No charging.

Snimka005.jpg - Another shot- this time you can see that one of the three primaries is not wound very properly MuHAhAHAh

Snimka006.jpg - The bottom line is the probe connected to the drain again - everything's the same, but I have removed the neodymium magnets.

Snimka007.jpg - The probe is now connected after the choke (on the battery terminal). We can say this is from 8 to about 17v scope.

Snimka008.jpg - the same, but closer look.

Note that I have not taken any shots of the battery terminal when neodymium magnets are at the choke. But I can told you the line is much more straight. I don't know if this has any importance.

First I think that it works better with the magnets on the choke (I saw slower battery discharge), but after some hours I think this is just fiction of my mind.

Well, the battery has his own internal impedance, so if we are talking about impedance matching, maybe we have to know the battery impedance?!

This is for now.
Good luck with your experiments!

PS: I have made some correction on the scope images, because my GSM camera is too bad and I wanted to show the divisions too, not only the waveform.
--- Край на цитат ---

ppankov:
Привет MZK,
идеята е перфектна, прилича малко на тунинговано ТХО :)

В интерес на истината, този експеримент ми прилича на един друг репликиран от altium преди време, за ускоряване на токоносителите в проводник, чрез няколко управляващи намотки.

Оставам с впечатление, че тук може би се ползва инертността на феритния материал и докато е останал леко наситен от едната фаза се "засилва" от следващата фаза, и така се получава една средна стойност на коерцитивната сила на ферита.
В интерес на истината, ако честотата е под 20кХц, резултатите няма да са много задоволителни, това е свойство на ферита.
Започвам с елементарни въпроси (за което, моля да бъда извинен): - Не трябва ли, да се навие, допълнителна, четвърта намотка за утилизирането на енергията?

Поздрави

mzk:
Здравей rebel! Ти говориш за въртящо магнитно поле. Готвя и този проект, при това след консултация със спецовете от форума ще да е яката версия- която има общо 5 намотки.

За сега ми се иска просто да изуча какво става със самоиндукцията- според мен това е първото ниво на екстракция на енергия от ефира.

Процесът след това се подобрява чрез:
1. Високо напрежение в близост- според мен спомага за по- бързото движение на електроните в проводника.2
2. Въртящо се магнитно ли скаларно поле (вихър в ефира).

Но това са опасни неща и искат повече внимание, затова за тях ще отделя малко повече време по- нататък.

MarioBros:
http://www.spulen.com/shop/product_info.php?products_id=1140
Това е тороида, само че немския ми не е от силните ми езици :(
Какво ли е по различно от другите и мога ли да ползвам тороид от траф за лунички?
Едит: Намерих подобен ферит от изходния филтър на компютърно захранване, с малки размери е, но за сега няма да ръся 150 лв без да съм сигурен, че мога да изпълня проекта.
Още не мога да схвана идеята, но ще карам на тъмно, много знания и акъл биха ме объркали  ??? ;D

mzk:
Тороида в Европа може да се поръча от BFiOptilas - доста добро обслужване, но заради доставката - на двойна цена.
Сърцевината е с проницаемост мю75.

Малко по- натам ще постна повече информация, но вече ме мързи за тази вечер  ::)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия