Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електроника за управление на електролизата

<< < (2/14) > >>

Тони:
Казват, ама не е така. Получавам стръмни импулси, но в момента е налучкване.
Използвам стар траф с трифазна намотка. Но като попрочетох подробно за резонансните вериги се оказа следното:
Пълното съпротивление е равно на корен квадратен от сбора на квадрата на активното
съпротивление и квадрата от разликата на рективните съпротивления. Щом реактивните съпротивления са равни /условие за резонанс/ и активното съпротивление приемаме за нулево. То общото съпротивление излиза нищожно. И следва тока да нарасне. Това се отнася за променливотокови вериги. Когато се включи индуктор с противосвързани намотки се получава отрицателен хармоник. Тока преди индуктора е окло 3.2-3.5А, към клетката 7.5-8А
Нараства и напрежението, ако реактивното съпротивление е голямо по закона на Ом.
Мисля но не съм сигурен, че точно тока върши добра работа. Получава се доста количество газ. Сглобявам предпазните клапи и сепаратора и ще кача снимки и видео.

Тони:
Администратор, мисля,че има малка грешка при първия таймер. Кондензаторите са с много
малък капацитет.

Bledoliki:
     От написаното разбирам, че  дори да направи човек схемата на Майер тя няма да заработи защото има допълнителни настройки. Така ли е? Защо тогава е показана като е неефективна? Понеже не знам английски не мога да разбера какви показатели дава неговия начин. Някой може ли да ми каже каква ефективност има в този си вариант. Мисля, че пълна ефективност(колата да се движи само на вода )е трудно да се постигне затова ме интересува колко процента печелим от водата. И според мен в настоящия момент при една малолитражна кола която гори 6л на 100км ако се постигне 60-70 процента гориво от водата си е едно много добро да не кажа отлично постижение.

mzk:
Колега, прочети внимателно темите във форума. Има отговори на всичките ти въпроси. Моля те, недей да занимаваш хората с вече написани неща.

ПС: погледни книгата Водород и вода в ДВГ (в подписа ми е). Също така погледни- има 2-3 теми с остри спорове и дискусии по отношение на горивни добавки- водород като добавка и самостоятелно гориво.

--- Цитат на: Bledoliki в Януари 31, 2008, 05:30:59 pm ---     От написаното разбирам, че  дори да направи човек схемата на Майер тя няма да заработи защото има допълнителни настройки. Така ли е? Защо тогава е показана като е неефективна? Понеже не знам английски не мога да разбера какви показатели дава неговия начин. Някой може ли да ми каже каква ефективност има в този си вариант. Мисля, че пълна ефективност(колата да се движи само на вода )е трудно да се постигне затова ме интересува колко процента печелим от водата. И според мен в настоящия момент при една малолитражна кола която гори 6л на 100км ако се постигне 60-70 процента гориво от водата си е едно много добро да не кажа отлично постижение.

--- Край на цитат ---

Тони:
Схемата работи, но за всяка конструкция си иска сметка и съответен индуктор. Не сме на ресторант и да си поръчаме всичко сдъвкано. А ДВГ работи с водород и то добре. Премества се аванса и в стационарен режим си работи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия