Автор Тема: Принцип на действие на реактора  (Прочетена 77091 пъти)

FreekManiak

 • Гост
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #15 -: Април 29, 2008, 08:39:14 pm »
Здравейте приятели!!! Нов съм в този форум и се интересувам също както вас от тази нова технология ГЕЕТ. Прочетох доста но не ми стана ясно едно нещо и ако вие го знаете и можете да ми отговорите на този въпрос ще съм много благодарен.И тъка:
Интересно ми е точно температурата която е необходими на водата за да се разпадне на Н2+О. Проветох ,че тази температура е около 2000 градуса. Значи ние заграваме водата от изходящите газове до около 500 градуса и вече е необходимо много малко количество гориво за да осигури необходимите калорий за да се разпадне водата. До тук добре. Знаем ,че температурата на горене в бензиновия двигател Тz=2300-2800 K (келвина което е в градуси -273.15) а при дизеловия Tz=1800-2200 K, вижда се ,че температурата е достатъчна за да осигури разпада на водата. До тук добре, но тези данни който се дават са при МАКСИМАЛНО НАТОВАРЕН ДВИГАТЕЛ, което означава и си е така на практика, че тази температура е по-ниска. Температурата на изходящите газове при двигател движещ се на 1500-2000 rpm е от около 200 градуса (значително по-малка).От там следва ,че и температурата на подгравяна не горивовъздушната смес при бензина или въздуха при дизела ще е по-малка, от където пък следва,че ще е необходимо по-голямо количество гориво за да осигури необходимата температура за да се разпадне водата.
Ето това нещо ми е интересно (специлно към към тези който вече са констроирали ГЕЕТ на своя двигател) да споделят какво наблюдават и дали имат мнение по този въпрос тъй, като смятам и аз да си монтирам но засега само разучавам конструкция и принзип на действие.
Мерси предварително.

Duke_BG

 • Гост
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #16 -: Март 26, 2009, 04:30:42 pm »
Струва ми се че тук се крие ключа от палатката на успешната репликация
наречете го професионална деформация ако щете (занимавам се с търговия с метали) но някой може ли да каже марка стомана ?
и какво се разбира под средно твърда ?? в механично или магнитно отношение ??
« Последна редакция: Март 16, 2010, 12:08:14 pm от altium »

Duke_BG

 • Гост
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #17 -: Май 14, 2009, 10:45:00 am »
....

в механично се има в предвид Стоманите биват 3 вида вероятно ще е конструкцоинна стомана
Стомана 45 пак става не че някои тук е казал нещо за нея конкретно.
А бе вземи едно арматурно желязо и си готов

стоманите биват и повечко видове, но зависи по какво ще ги класифицираш
катанка SAE 1008,или ст.08 кп... стомана 45 не е от най-меките стомани. 
тогава да обърна малко въпроса си порових се малко из нета за магнитните свойства на различните марки стомани и попаднах на това :
http://knivesbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=29

и най-вече на това :

"Магнитни стомани. 

Най-често употребяваната стомана за постоянни магнити е марката ЕХ3 (1%С и 33%Cr)"

интересното е, че според определението за неръждаема стомана това си е точно такава - има повече от 18% Хром

та по -интерсното е кои са определящите химични елементи в състава не една стомана за да има по-добри магнитни характеристики а ако е и по-евтина, достъпна и не ръждясва ще е супер.

не знам колко най дълго сте ползвали парче катанка в ГЕЕТ но ми се струва, че няма да има дълъг живот в тази агресивна среда (освен ако почти не гасите мотора ) и при този малък луфт като "кипне ръждата няма да минават газовете а ако случайно "издухат" ръждата тогава ще се намали диаметъра на пръчката, респ. ще се увеличи разстоянието.
 
« Последна редакция: Март 16, 2010, 12:09:52 pm от altium »

Неактивен Orenda

 • Специалист
 • Подготвен
 • ***
 • Публикации: 147
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #18 -: Януари 31, 2011, 03:22:13 pm »
 
 Някой запознат ли е с този файл?

http://www.panaceauniversity.org/GEET%20fuel%20procesor.pdf
 
 По точно, страница 97-ма а именно
 WO8204096, A REACTOR FOR TRANSFORMING AND CARBURANTS FOR USE AS A FUEL
MIXTURE,

Publication date: 1982-11-25, Inventor: CHAMBRIN JEAN PIERRE MARIE (BR), -
international: F02B43/04; F02B43/00; (IPC1-7): F02B43/08, Also published as: EP0078799
(A1), FI821543 (A), EP0078799 (A0), BE893151 (A), PT74890 (B).

Description: An apparatus that enables the running of any engine, turbine, boiler,
heater, etc., regardless of the fuel used, due to its capacity of transmuting such
carburant, once they contain dihydrogen oxide or are associated to it, into a new fuel.

To start the transmutation process it is only necessary to reach the adequate temperature for the process, irrespective of the fuel used - gasoline, ammonia, kerosene, ethylic or methylic alcohol, or any carburant available (either in solid, liquid or gassy state) - combined with a hydric element Contrary to what one can imagine, this temperature does not reach extraordinary levels since, in this case, it is only one of
the necessary elements to the accomplishment of the phenomenon.

машинен превод
Описание: апарат, който позволява управлението на всеки двигател, турбина, бойлер,
нагревател и т.н., независимо от използваното гориво, поради качеството си на такива трансформира
carburant, след като те съдържат дихидроген оксид или са свързани с това, в ново гориво.

За да започнете процеса на преобразуване е необходимо само да се достигне достатъчна температура за процеса, независимо от използваното гориво - бензин, амоняк, керосин, ethylic или methylic алкохол, или carburant разположение (или в твърди, течни или газообразни състояние) - комбинирани с hydric елемент Противно на това, което можем да си представим, тази температура не достига извънредни нива, тъй като в този случай е само един от
елементите, необходими за изпълнението на този феномен.

kaneto

 • Гост
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #19 -: Януари 31, 2011, 11:03:41 pm »
...... Значи ние заграваме водата от изходящите газове до около 500 градуса и вече е необходимо много малко количество гориво за да осигури необходимите калорий за да се разпадне водата. До тук добре. Знаем ,че температурата на горене в бензиновия двигател Тz=2300-2800 K (келвина което е в градуси -273.15) а при дизеловия Tz=1800-2200 K, вижда се ,че температурата е достатъчна за да осигури разпада на водата........

В присъствие на желязо разпада на водата става при много по ниски температури. Всъщност това не е точно разпадане, тъй като се образуват железни оксиди и се отделя само водород. Не намерих данни за минималната температура.

t<570oC
3Fe + 4H2O = Fe3O4 + 4H2


t>570oC
Fe + H2O = FeO + H2

Hacko

 • Гост
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #20 -: Февруари 11, 2011, 03:55:59 pm »
Здравейте, тук http://www.youtube.com/watch?v=cYjmJYI4aJI&feature=player_embedded#at=525
говорят , че няма нужда от магнитна пръчка. Малко развален английски говори, но до колкото го разбрах той каза, че "няма нужда от никакво магнитно поле" за да работи реактора.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #21 -: Февруари 11, 2011, 05:41:18 pm »
Точно така, разбрал си правилно.

Обяснението на този човек е много интересно и съм склонен да му вярвам, защото японци преди няколко години пуснаха прототип по същата технология.

Става въпрос за парен двигател. Нагряване на водните пари до 250-300 градуса, вкарването им в цилиндъра с малко количество гориво, което като се възпламени нагрява парата допълнително и вече нагрятата пара избутва буталото надолу.

http://www.youtube.com/watch?v=kV2M_1Ud188

При японците е малко странно обяснението - първо впръскват гориво, палят го и веднага след това инжектират вота. По тази логика е достатъчно да се впръска вода при висока компресия, и нометър пак трябва да стане. Холандецът, от друга страна обяснява, че ако е студена вода, тя отнема от температурата от металните части... Въобще има логика прегрятата пара да се разширява още повече. Ако това е правилно, тогава система с пропан-бутан/метан/водород ще работи още по-добре, защото течните горива обикновено са на малки капчици. Естествено, целият път от "изпарителя" (където горивото е смесено с водата), през реактора и т.н. би трябвало достатъчно добре да изпарява бензина.

Сега единствената подробност е, дали холандецът използва стандартен реактор geet или въобще е премахнал вътрешната пръчка. По неговата логика е достатъчно да пуснем една серпентина по изходящия колектор и тръбите на ауспуха, да захреем водата достатъчно и да я вкараме в мотора... :)

Seeker

 • Гост
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #22 -: Февруари 12, 2011, 08:09:23 am »
Температурата на парата не трябва да е под 330 Ц.  и налягане 60 атмосфери,  за да  влезе парата в цилиндър, където е започнало горенето на сместа.  Така може да се вдигне мощноста на двигателя близо два пъти. Метода е известен в авиацията, на някой самолети при включване на форсажа се впръсква вода в зоната след горивните камери и така тягата става два пъти по-голяма, за сметка на увеличената маса на работното тяло. Впръскването на вода задължително трябва да стане след като горивната смес е изгоряла. В противен случай ще се наруши режима на горене на сместа.
« Последна редакция: Февруари 12, 2011, 01:42:57 pm от altium »

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #23 -: Март 03, 2011, 11:33:31 pm »
Честно да си кажем, каква е файдата на един производител да прави нещо качествено и изгодно за пазара?! Всичко, което се прави ще е с цел да се обвържат хората за напред, след ГЕЕТ ще измислят нещо друго. Не искам да се впускам в спорове, но ако един автомобилен концерн се е замислил над тази технология, последното, което очаквам да направят е, да пуснат кола с 50% икономия (примерно). Просто не им е изгодно. Пазарните принципи не позволяват да се работи по този начин. Ако няма търсене, ако няма производство, тоя завод ще трябва да уволни половината персонал. По отношение на използването на вода в ДВГ - има си книга в библиотеката на форума по въпроса. Там всичко е описано доста точно и подробно - начални тестове, преглед на ДВГ след 500 часа работа, различни схеми и резултати от тестовете.

Неактивен svetlio760

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 369
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #24 -: Януари 29, 2013, 09:40:05 pm »
Ониатам, аз също съм си го мислил това за магнита, но не става- магнитните свойства на материала при обикновените магнити се губят при 80 градуса целзий, а в реактора е доста повече- стоманата, от друга страна, има доста висока магнитна устойчивост на температура!

angelmr

 • Гост
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #25 -: Март 14, 2013, 11:35:38 am »
Здравейте, това ми е първия пост във форума, така че ме извинете, че няма да пиша по темите, където са ми основните познания, а ще започна с въпрос.

Прочетох първия пост в темата. Аз съм химик и разбирам от къде може да дойде ефекта от цялата тази операция. Но в описанието има един пропуск. Описан е реактор използващ директен топлообмен между изгорелите газове и реакционната смес. Но в такъв случай в описанието не показано как ще се осъществи разделянето на горимите продукти от отпадъците? Това, което аз виждам тук като работеща идея е използване на топлообменник тип тръба в тръба, който от едната страна се загрява с изгорелите газове, които не влизат в контакт с реакционната смес, а само отдават топлината си, а от другата страна повърхността му е активирана, а материала му е с каталитични свойства (не знам в момента точно кой метал ще е подходящ за катализатор за тези реакции, някои се катализират и от обикновено желязо, така че стоманената тръба може да работи и като катализатор). От другата страна през загретия вече катализатор, се пропускат смес от гориво и вода, която се изпарява. Друг пропуск в случая е че се показва използване на готова смес, а това е възможно само ако се използва етанол в качеството на гориво за реактора. При горива на петролна основа ще са нужни два отделни резервоара и два отделни инжектора. Резултата ще е редукция на водата и производство на водород. Така един отпадък, който иначе се изхвърля в атмосферата, ще произведе допълнително гориво за двигателя. А при текущото КПД на бензиновите двигатели, това оползотворяване на основния поток отпадъчна енергия, има голям потенциал според мен.
Колко и дали катализатора трябва да е с магнитни свойства, май трябва да го каже човек по-наясно с катализата от мен. Според мен обикновено наслояване на катализатор с развита повърхност е най-добре утъпкания път към повишаване ефективността на катализата. За магнитното поле не знам.
Плазма тук не би трябвало да е замесена, температурите са прекалено ниски за да говорим за плазма в пълния смисъл на думата.
« Последна редакция: Март 14, 2013, 03:11:25 pm от Maistora52 »

Неактивен emm

 • Експериментатор
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 299
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #26 -: Юни 03, 2013, 04:47:14 pm »
Здравейте колеги, до каде я докарахте с ГЕЕТ реактора. Хората работят
http://economiya-topliva.birukov.biz/index.html