Автор Тема: Принцип на действие на реактора  (Прочетена 80335 пъти)

administrator

 • Гост
Принцип на действие на реактора
« -: Май 06, 2006, 01:12:08 pm »
Чертеж на реактора - има го като прикачен файл в края на поста

Принцип на работа:
В отделен съд (изпарител) се наливат до 75% вода (според автора) и 25% конвенционално гориво (бензин, нафта, спирт и др.). Реално е било постигнато съотношение на смесване 50/50.
В този съд се насочват през отвод от изпускателния колектор на двигателя част от изгорелите газове, за да подгреят и чрез бълбукане да изпарят смесицата от вода и гориво. Отделно съда се подгрява външно, например като има контакт с изпускателните тръби на двигателя.

Газовете от изпарителя, минавайки през тясната междина между пръта и вътрешната тръба тръба, се наелектризират, блъскайки се между стените, разреждат се, после пак се наелектризират и т.н. По този начин се поддържа стабилна плазмена (йонизирана) среда в центъра на реактора. Магнитното поле стабилизира и ориентира плазмата. Вакуумът в реактора, който е вследствие на всмукването от двигателя, също е важна част от процеса. Условията в тази среда спомагат за разделяне на водната молекула и конвенционалното гориво на съставни леки газове, които после рекомбинират и дори се синтезират в добре изгарящ газ, подобен на метана.

Процесът е свързан и с поглъщане на топлина, независимо от това, че газовете на входа на реактора и самият реактор се подгряват от изпускателния колектор, затова се нарича ендотермичен. Според автора, в изхода на реактора газовете са с ниска температура, близка до околната.

В ауспуха на двигателя, работещ с GEET, се наблюдават супер малко вредни емисии и твърди частици. Двигателят работи много меко и с по-малко износване, вследствие на правилното и едновременно изгаряне на горивната смес. На видеоклиповете се вижда, че поставена бяла кърпичка върху ауспуха си остава бяла. Измерванията на вредните емисии, показани от автора, са почти нулеви.

Конструкция:
Намагнитеният прът по средата на реактора (фи12mm x 305mm) е от средно твърда стомана и има остатъчна намагнитеност, която се усилва и поддържа автоматично при работа на реактора. В оригиналните планове се казва, че ориентирането му в посока север-юг е достатъчно за намагнитването му. Ние смятаме, че е недостатъчно и трябва да се ползва външно намагнитен прът, затова сме показали и полюсите на намагнитване.
Със светлокафяво е вътрешната тръба (фи12.7mm x 418mm). 
Разстоянието между нея и стоманения прът е важно и е около 1,5mm.
Със светлосиньо е външната тръба на изпускателния колектор на двигателя, през която минават изходящите газове за подгряване на реактора.

Патента на руски:
http://mazeto.net:8080/GEET%20Pantone/RU2168029C2.pdf

Още обяснения за принципа и магнетизма:
http://waterfuel.t35.com/geet_plasma.html

2011-04-06 Анимация на модернизиран GEET с впръскване на вода: http://quanthomme.free.fr/qhsuite/GillierPantoneDe2004a2010/imagereal07/aut28animationschema.gif - качвам анимацията и тук - aut28animationschema.gif

Как работи: Подава се вода в изпарителна тръба (хоризонталната малка тръба).  В нея се получава пара (червени стрелки), която се смесва със свеж въздух (сини стрелки), след което двете постъпват в GEET (вертикалната тръба - зелени срелки). След GEET, реформираната смес постъпва в смукателния колектор на двигателя.
« Последна редакция: Септември 16, 2012, 12:00:45 am от altium »

BlackAdder

 • Гост
Принцип на действие на реактора
« Отговор #1 -: Юни 05, 2006, 09:32:58 pm »
Едно не ми е ясно, като средно статистически читател, завършил Механотехникум, защо половината размери са дадени в мм, а други в Цолове.
И най-неясното ми е следното - как, след като стоманения прът, по схемата горе е  с размери 304.8 мм х 1/2 " (половин цол), ще влезе в тръба 430мм Х 1/2 " (половин цол)
най-малкото някакъв допуск трябва да има, за да си паснат двете неща, отделен е въпроса, ако е топло или студено набита сглобката, как ще минават парите, нарисувани на чертежа?
« Последна редакция: Март 16, 2010, 12:02:46 pm от altium »

administrator

 • Гост
Принцип на действие на реактора
« Отговор #2 -: Юни 05, 2006, 09:55:27 pm »
Цитат на: "BlackAdder"
Едно не ми е ясно, като средно статистически читател, завършил Механотехникум, защо половината размери са дадени в мм, а други в Цолове.
И най-неясното ми е следното - как, след като стоманения прът, по схема http://www.mazeto.net/pantone_construction_bg_files/original-Pantone-diagram.png
е  с размери 304.8 мм х 1/2 " (половин цол), ще влезе в тръба 430мм Х 1/2 " (половин цол)
най-малкото някакъв допуск трябва да има, за да си паснат двете неща, отделен е въпроса, ако е топло или студено набита сглобката, как ще минават парите, нарисувани на чертежа?
Toва е защото всичко се превежда от английски или от френски, съответно английските преводи са в цолове и инчове, френските -- в милиметри. Френските преводи се правят от технически неграмотно лице, но всичко е на доброволни начала.


Честно казано и на мен не ми е ясно това за пръта но го преведох дословно от оригиналния сайт, още когато не знаех нищо за реактора. В действителност сърцевината на реактора (стоманения прът) е с 1.5мм по-малка от вътрешния диаметър на тръбата.
По принцип задължително трябва да се изчетат упътванията на Мишел Давид преди да се започне каквато и да е експериментална дейност.

mamba1987

 • Гост
Принцип на действие на реактора
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2006, 08:10:11 pm »
Мисля, че тази диаграма е по-точна:

-стоманения прът (305mm x 12 mm) и черната тръба (418mm x 12.7mm)

1 inch = 2.54 centimeters (25.4 mm)
1/2 inch = 1.27 centimeters (12.7 mm)
« Последна редакция: Март 16, 2010, 12:07:01 pm от altium »

emm

 • Гост
Принцип на действие на реактора
« Отговор #4 -: Ноември 27, 2006, 12:12:43 am »
Може ли да изложа своите размишления за реактора. При експериментите ми с моя реактор стигах до заключението, че изпарителят трябва да е затворен, така че при  работата на двигателя с клапата на изпускателният колектор, която, отклонявайки  газовете към изпарителя, повишава скороста на  парата през реактора, което довежда до наелектрезирането на частиците.
« Последна редакция: Април 06, 2008, 09:42:28 am от altium »

administrator

 • Гост
Slide Overview How GEET Works
« Отговор #5 -: Ноември 08, 2007, 01:28:56 pm »
Toва е анимирана презентация на работата на реактора: http://www.geet-pantone.com/geetro.ppt

Stan

 • Гост
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #6 -: Април 16, 2008, 10:30:57 am »
А някой да е измервал тока между оста на реaктора и реакторната тръба?
Разбира се имам предвид в случай че се е сетил да изолира електрически оста от останалата част на реактора.
Мисля тия дни да сглобя един реактор с изолирана ос и да му мерна тока. Ако някой го е правил вече ще се радвам да обменим резултатите от екперимента.
« Последна редакция: Април 18, 2008, 09:17:42 pm от Stan »

Stan

 • Гост
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #7 -: Април 24, 2008, 09:55:33 am »
Днес завърших моя експериментален реактор - Пантон. Целта на екперимента е да установя дали квази-плазменото поле във вътрешноста на реактора генерира ел. ток, който може да се измери със стандартна апаратура - амперметър.
За целта ел. изолирах оста на ректора от останалата част, за да мога да сложа ампермер между оста и корпуса на реактора. Също искам да опитам да стимулира парна електролиза с високоволтово напрежение, както и някои щури идеи които ми се въртят из главата. Прилагам принципна скица на реактора.
Приемам идеи, съвети и предложение за допълнителни екперименти, каквито ви хрумнат в/у екперименталния ми реактор.

Неактивен oniatam

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 106
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #8 -: Април 24, 2008, 04:46:01 pm »
Здравейте
Някой мислил ли е , този стоманен прът който се намагнетизира, не е ли по-добре да е магнит с правилно ориентирани посоки?? Така мисля че, няма да е нужно да ориентираш север-юг.

Също така, мисля че има нещо което не е съвсем така както го казват. Може аз да несъм чел или разбрал правилно, но как става така че, при даден пример с двигател харчещ около 10 литра бензин , след инсталиране на реактора , двигателя започва да харчи по около 4-5 литра бензин и съответно замърсява почти 0, това добре но, не ми е ясно как пада разхода на бензин след като ние не му сипваме бензин а някаква смес , примерно 30% бензин и 70% вода.
Единствения начин да стане това е, ако не премахнем карбуратора и стандартната захранваща система с гориво, но в този случай мисля че при поемане на горивната смес ние ще подадем допълнително гориво от реактора , и в този момент ще се получи тъй наричаното задавяне на двигателя.

Stan- Виждам че си го направил, много ще се радвам да качиш някоя снимка и някакво инфо или ако си от сф дали ще е удобно да го видя.

koce93

 • Гост
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #9 -: Април 24, 2008, 05:11:53 pm »
Поставя се електромагнитен клапан след бензиновата помпа от газова уредба и се спира горивото и остава да работи на GEET. Така няма да се задави.

Неактивен oniatam

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 106
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #10 -: Април 24, 2008, 05:35:28 pm »
koce93- Да така е но, защо пишат това:
Цитат
Ето защо при мотор, екипиран с PMC-GEET ефикасността на консумацията нараства с повече от 200 %. Например камион Ford снабден PMC-GEET не гори повече от 5,6 лl/100 км, за сравнение с 16,8 л/100 консумация преди.
Защо пишат, че намалява разхода след като няма такъв?? Или поне няма такъв директен, както е било преди инсталирането на реактора.
« Последна редакция: Април 24, 2008, 06:14:29 pm от altium »

koce93

 • Гост
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #11 -: Април 24, 2008, 06:29:25 pm »
Според мен разхода се намалява, защото тези 70% вода се разлагат на водород и кислород и изгарят, като допълват горенето на бензин.

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 336
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #12 -: Април 24, 2008, 06:38:32 pm »
Ще ви подхвърля няколко теми за размисъл:
1.Каква е разликата в свойствата на атомните водород и кислород (H+) и ( О- , О2-,О4- ) и съответно H2  и О2 ?
Отговора е в учебниците по химия.И разликата е огромна.
2.В цилиндъра влизат въздух (азот 70% ,кислород O2 30% ,CO2 и др.)от атмосферата. Вкарваме също и по малко бензин или нафта или масло + водород и кислород от реактора+ прегрята водна пара която не е достигнала критичното си енергийно състояние поради загуби.Този коктейл е трудно да се предвиди как ще се държи.Реакциите според съставките са много спонтанни и трудно предвидими като последователност.Възможни са и вторични реакции.
3.За да се повиши енергийното състояние на този коктейл бих предложил да се използва вече откритата технология при Токомак,а именно изолиране на плазмата  от стените на реактора чрез постоянно и насочено към ДВГ магн.поле което има 2 цели насочване(ускоряване на частиците)както и създаване на тороиден по форма магнитен капан който намалява загубите.Или силно завихряне на потока като целта е пак да се сведат до минимум загубите.
4.За да се инициира по добър горивен процес бих предложил също и по-мощна искра в цилиндъра(за бензинови двигатели)
В допълнение ще добавя само че променливо магнитно поле с висока критична честота ще напомпи още енергия в молекулите ако има такива в коктейла и ще се получи допълнително количество атомни водород и кислород което е и целта на този реактор.
 4.Катализатори-(много скъпи за жалост) ще повишат КПД на реактора.Справки всеки учебник по  неорганична химия.
5.Електромагнитен клапан поствен да управлява клапа ще регулира плавно разхода според необходиматa мощност.Подаването на постоянен ток от 0 V с  нарастващ волтаж води да плавно отваряне на клапана ако се прiеме че е нормално затворен.
 6.МНОГО ОПАСНО!!! Нитриране на всеки въглеводород води до повишаване на неговите детонационни качества.
 Аз самия имах идея да пробвам върху един издухан москвич но за жалост москвича отиде в моргата и нямах поле за изява.
 Ако се смесят концентрирана азотна киселина с какъв да е многоатомен въглеводород(спирт,глицерин,толуол,бензин и др.желателно е да са с висока чистота) в съотношение 1:3 се получава нестабилно съединение с което трябва да се внимава изключително много.Идеята е че се променя коренно нрава на полученото съединение с цената на малко азотна киселина.
Има голяма вероятност с такова гориво да разбиете двигателя.Препоръчително е да се пробва в по леки концентрации.Примерно 1:1 като за начало.
7.Допълвам за размисъл и едно желязно правило което всеки който е боравил с кислородни бутилки за газово рязане или заваряване го знае ,а именно:
 НИКОГА РАЗБИТЕ НА БУТИЛКИТЕ С КИСЛОРОД НЕ СЕ СМАЗВАТ С КАКВОТО И ДА Е!!!
 Резултата е спонтанно запалване при протичането на чистия кислород.
Който не вярва да попита заварчиците в близката работилница,ако има такава наблизо.
« Последна редакция: Април 24, 2008, 06:51:12 pm от RUS »

Stan

 • Гост
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #13 -: Април 24, 2008, 07:38:26 pm »
Stan- Виждам че си го направил, много ще се радвам да качиш някоя снимка и някакво инфо или ако си от сф дали ще е удобно да го видя.
От Бургас съм.
В момента съм в начален етап от задействането на цялата система.
Жертвения двигател е автомобил Шкода 120L , 1200cc, четири тактов (виж на снимката)
Не предвиждам на първо време изобщо да помръдне колата. По скоро използвам шасито на автомобила за да не правя стенд за двигателя. Търсих доста време малък по-удобен двигател, но се оказа че нови малки двигатели са на цената на стар автомобил. Затова реших като ще е гарга да е рошава - експеримента ще е върху стандартен 4-тактов автомобилен двигател.
Искам и да направя едно компютърно управление с което да регулирам потока въздух- вода-въглеводороди-запалване и да изследвам динамичните характеристика на двигателя при различни комбинации. Така че още доста работа предстои. Надявам се обаче първите резултати да дойдат до няколко седмици. Ще поствам редовно във форума за резултатите от екпериментите.
« Последна редакция: Април 24, 2008, 07:43:12 pm от Stan »

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Принцип на действие на реактора
« Отговор #14 -: Април 25, 2008, 08:53:03 pm »
Здравей Стан ! Аз също съм от Бургас. Свържи се с мен ако желаеш , може да помогна с някои неща, идеи и материали...
Аз съм Сашо / Теофил 0887 45 51 12    SKIPE  профил:  teofilelisei