Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Резонансен електрически отоплител на Питър Дейви
gogotosam:
Добро утро момчета!
Трудно се справям с правописа, но дори Айнщаин си е имал този проблем.
Извинете ме всички, включително и администратора, но едно криво дърво за един ден не може да се изправи >:(
Имам един въпрос към всички ви. Каква втулка използвате между двата звънеца? Ако я няма и разтоянието между двете тела се крепи само на електрода който е запоен към втория елемент, ще е ли по добре?
Странно нещо, всички се опитваме да направим резонанс, но вкраен резултат получаваме обикновенна кафеварка с две лъжички или бръснарски ножчета. Гледах един филм за Леонардо да Винчи. Този прекрасен изобретател за времето си е правил нарочни грешки в чертежите си >:( Съвременната наука прави част от апаратите му, но съответно от съвременния поглед на техниката, и се оказва, че всичко си е добре направено, макар че изобретателя не го е изпробвал никога. Само някоя дупчица е с променено място, което съответно оказва огромен проблем на апарата, ако бъде така построен. Сещам се за апарат за подвадно дишане. Та ние май тук се сблъсваме с подобен случай. :)
gogotosam:
Здравейте мислищий народе!
Аз стигнах до кривата круша :-[ Нито кафеварката направих, нито писменноста си поправих.
Имам една идея! - Моля, който има направен готов хипотетичен уред от вида на отоплителя на Питър Дейви, нека го експериментира с дестилирана вода. Ако не друго поне ще се разберем дали има резонанс. Моля Ви не се отказвайте, все от някъде ще изкочи заека ;)
kaisersoze:
Понеже продължавам да се ровя за този нагревател едно въпросче ще задам. Има ли нагревател, който да работи на прав ток?
И още нещо - преди време мислях да слагам едно от тези устройства на бойлера:
http://www.novinar.net/news/balgarski-ured-namaliava-do-50-ot-smetkata-za-tok_MTg2MDsw.html
така и не го сложих, но ако наистина работи и дава КПД към 130% -140 % не е ли свързано с нашата тема?
TINI:
Ето ви нещо което е работило миналата зима,но първо малко предистория.Миналата година след като се запознах с нагревателя на Дейви експериментирах с нагревател направен от две лъжици включени в 220 волта.При поставянето на нагревателя в съд с чешмяна вода, ефекта беше нулев т.е. през нагревателя протичаше ток 30-40милиА и температурата на водата/16гр/ не се покачваше.След това сипах една чаена лъжичка сода бикарбонат в 5литровият съд с вода и...постигнах ефекта на Дейви съпроводен с мощен резонанс в съда,само че през нагревателя протичаше ток около 25А.В същност това си беше чиста електролиза, защото се отделяше и газ.От там нататъка не съм се опитвал да постигам резонанс на електродите защото в целия процес участват много променливи:температура,плътност на течно-газовата среда, форма на съда, стоящи вълни и т.н..Съсредоточих върху отношението на концентрацията на електролита към тока протичащ между електродите и температурата на елекролита/вода+сода б-нат/.При около една щипка сода б-нат, начален ток 1,4А и температура на водата 16гр. и след интервал от време при краен ток около 5,5А и температура на водата 45гр постигнах около 30% повече ефективност спрямо 2,5кW нагревател/бързовар/ като функция на време.При друг опит при крайна температура на водата 60гр. при същите начални данни се получи 18-20% повече ефективност от бързовара като функция на мощноста.
mat:
Ти си постигнал друг ефект, който въпреки всичко очевидно е бил по-добър от класическия нагревател.
При дядото няма отделяне на газ, а водна пара - личи си че стъклото (чашата) се изпотява по характерния начин. Освен това дядо Дейви пие сварената вода! Може и да е измама, не знам, но поне наблягат на това, а и казват че се къпе с нея. Следователно не сипва каквито и да е добавки към нея.
--- Цитат на: TINI в Декември 10, 2009, 07:41:52 pm ---...защото в целия процес участват много променливи:температура,плътност на течно-газовата среда, форма на съда, стоящи вълни и т.н..
--- Край на цитат ---
Не мисля че това е така (поне гледайки филмчетата).
1. Температурата - самия нагревател променя температурата в доста широки граници. Как така нагревателя ще зависи от температурата на водата? На него това му е работата - да повишава температурата.
2. Плътността - сипваш вода от чешмата - колко видове плътност може да има чешмяната вода, че чак пък толкова да затрудни/разстрои параметрите на нагревателя?
3. Формата на съда. Съмнявам се тя да оказва влияние, но до формата да опрем - нека тръгне в една чаша, пък после е въпрос на фини настройки.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия