Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Резонансен електрически отоплител на Питър Дейви

<< < (21/25) > >>

johnny_fx:
През единият полупериод вътрешната полусфера резонира на честота кратна на 50 Hz, да речем 1600 Hz, през другия полупериод другата полусфера или резонира на честота кратна на 50 Hz (1600 Hz или 800 Hz примерно), или под влияние на трептенето на първата полусфера и разстоянието от нея втората полусфера резонира на хармонична честота /това не знам, дали е възможно/. Какво ли точно се променя и настройва, чрез разстоянието между двете полусфери?

Само за сведение:
дължината на вълната във водна среда на 1600 Hz е 92.5 см, на 800 Hz е 185 см, на 50 Hz е 2960 см
дължината на вълната във въздушна среда на 1600 Hz е 21.44 см, на 800 Hz е 42.88 см, на 50 Hz е 686 см.

Какво отношение има дължината на вълната? Ако настроим камбанката да резонира на въздух, като я топнем във водата, какво ще се случи?

kaisersoze:
Много въпроси няма отговор. По - важното е да се разбере принципа на работа. Аз лично не мисля, че втората полусфера резонира. Нямам точен отговор защо мисля така.
Днес настроих малката полусфера да резонира на 1600 Hz. Сега трябва да търся втората полусфера с подходящи размери и форма.

илко илиев:
здравейте отново.тази идея за направата на това нещо ми беше отминала докато аная вечер не ме потърси един господин и ме запали пак.прочетох какво е написано,и кой как разсъждава и пак ме навежда на мисълта че има нещо в тая топка.

gogotosam:
  Здравейте Изобретатели !
Прегледах темата , заели сте се с нещо много просто ,но пък при това трудно постижимо . Тук се сещам за думите на Айнщаин - всяко велико нещо е много просто , но не съвсем.
Днес и аз реших да се захвана с опити . Въпроса ми към всички е - някой има ли личната поща на Илко Илиев . Имам  въпрос към него.
 Желая успех на всички. Нека не забравяме ,че колкото повече енергия се произвежда , толкова повече природата страда и изобретения от този вид може да спаси света от енергийна криза.
   Благодаря за вниманието :)

kaisersoze:
Някой има ли идея как да повишим мрежовата честота от 50 Hz примерно на 200 Hz евтино без да ползваме честотни преобразуватели по 600 лева ? Така примерно при ефект от 2,3 КПД при 50 Hz може да се достигне ефект от 9,2 КПД при 200 Hz !

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия