Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Водород в газов котел?
ppankov:
--- Цитат на: prp в Януари 21, 2010, 09:02:30 pm ---Как стига газта до котела? Във бутилки ли ви я доставят, по тръба от градската мрежа ли е - кое от двете?
-от градската мрежа
Някъде по трасето преди горелката нямаш ли кранове с редуцири и манометри?
-Да има --Какво показва манометъра?
Как се регулира пламъка на горелката в котела?
-електронно въвеждаш колко градуса искаш да постигнеш и то автоматично подържа избраната температура
Ако е автоматизиран марка, модел? Веднага могат да му се намерят данните - това всеки го знае.
- Както написах в първия пост Viessmann VITOPEND 100 -Дай работни данни на котлето, трябва да ги има в инструкцията за експлоатация.
--- Край на цитат ---
Ако ти дам наготово сдъвкана информация ще черпиш ли после?
prp:
[/quote]
Ако ти дам наготово сдъвкана информация ще черпиш ли после?
[/quote]
Разбира се ако информацията даде някакъв резултат но темата се превърна в нещо като диалог ако наистина може да се направи нещо пиши ми на лс ще се разберем.
prp:
http://cgi.ebay.com/HHO-HYDROGEN-GENERATOR-FUEL-CELL-25-LPM-DRY-CELL_W0QQitemZ250405074742QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a4d4e3736
Това дали ще свърши работа? Пише 25 литра на минута което звучи супер. Не е евтино и ако не ми свърши работа какво ще го правя. И е 110 волта е то си има адаптори де. Дали няма български вариант със същата продуктивност?Никой не ми каза дали въпросния котел може да се захрани с браунов газ ???
ppankov:
--- Цитат на: prp в Февруари 01, 2010, 11:46:17 pm ---http://cgi.ebay.com/HHO-HYDROGEN-GENERATOR-FUEL-CELL-25-LPM-DRY-CELL_W0QQitemZ250405074742QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a4d4e3736
Това дали ще свърши работа? Пише 25 литра на минута което звучи супер. Не е евтино и ако не ми свърши работа какво ще го правя. И е 110 волта е то си има адаптори де. Дали няма български вариант със същата продуктивност?Никой не ми каза дали въпросния котел може да се захрани с браунов газ ???
--- Край на цитат ---
Ще ти свърши работа и още как :)
Дори си мисля, че ще се наложи да се редуцира налягането, тъй като тази огромна клетка
създава и някакво налягане. За твоето котле ако не се лъжа, налягането необходимо за
пламъка на дюзата ти трябва да е около 20 милибара...
Има една много важна подробност, която трябва да провериш на всяка цена и да си сигурен двеста на сто: от какъв материал е питата или серпентината вътре в котлето !
А иначе цената е супер, на фона на цената на котлето ти, тази клетка е направо евтина...
П.С.
Колега prp, не чакай някой тук да ти намери универсалното решение за захранване на котлето, а чети, експериментирай, ако трябва поръчвай си книгата за Браун-газ.
Всичко с което можем да помогнем са общи съвети, но за конкретната ситуация се налага да се прецени примерно : как ще се осъществи връзката със входа на твоя котел;
- колко налягане му трябва; - в зависимост от материала на питата или серпентината дали не трябва да се "омекоти" пламъка със някой въглеводор и т.н.
prp:
--- Цитат на: rebel в Февруари 02, 2010, 08:02:34 pm ---
--- Цитат на: prp в Февруари 01, 2010, 11:46:17 pm ---http://cgi.ebay.com/HHO-HYDROGEN-GENERATOR-FUEL-CELL-25-LPM-DRY-CELL_W0QQitemZ250405074742QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a4d4e3736
--- Край на цитат ---
Ще ти свърши работа и още как :)
Дори си мисля, че ще се наложи да се редуцира налягането, тъй като тази огромна клетка
създава и някакво налягане. За твоето котле ако не се лъжа, налягането необходимо за
пламъка на дюзата ти трябва да е около 20 милибара...
Има една много важна подробност, която трябва да провериш на всяка цена и да си сигурен двеста на сто: от какъв материал е питата или серпентината вътре в котлето !
А иначе цената е супер, на фона на цената на котлето ти, тази клетка е направо евтина...
П.С.
Колега prp, не чакай някой тук да ти намери универсалното решение за захранване на котлето, а чети, експериментирай, ако трябва поръчвай си книгата за Браун-газ.
Всичко с което можем да помогнем са общи съвети, но за конкретната ситуация се налага да се прецени примерно : как ще се осъществи връзката със входа на твоя котел;
- колко налягане му трябва; - в зависимост от материала на питата или серпентината дали не трябва да се "омекоти" пламъка със някой въглеводор и т.н.
--- Край на цитат ---
благодаря ти за помоща. Тук намерих техническа информация на български:
http://www.totaltherm.com/?go=_common&p=download&fileId=789
Сега нямам време да го чета довечера може би.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия