Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

На какво е откривател Никола Тесла?

<< < (9/12) > >>

vitan:
Добавено: На важни открития свързани със слънчевата активност.

- Интервалите между най-мощните максимуми на слънчевата активност бавно, но неотклонно намаляват.
- На даден етап на слънчевия цикъл, количеството на магнитните бури е свързано с това, колко активно ще е Слънцето през 6-8 години. Корелацията стига до 94%.

Едва ли има още неща, но може. Ако има – свиркайте :)

vitan:
Тесла – засекретени изобретения. Книгата я има като линк във форума.

В Колорадо Спрингс отначало Тесла изгаря генератора на електростанцията. После обаче в тая книга има нещо, което не съм срещал до сега: прави опит с колосални енергии, при който онази топка, горе на високата мачта се пръска на хиляди парчета. Виждат се за малко 2 пейзажа с 2 луни, едната от която свети повече. След размисъл, Тесла заключава, че това са просто: „миражни изкривявания на западното крайбрежие”.

Явно Тесла се явява откривател и на това: „електрическия мираж”. Това е още един довод към моята стара лична теория, че кораба Елдридж не се е телепортирал никъде, а това е било негов мираж. Има миражи оптически, а ей на, имало и електрически… За последните неща не мисля да споря с никого.

vitan:
Добавено: Комплексна теория за звездния/слънчевия вятър, потвърдена в последствие.

Явява се още и „дядо” на електронните лампи. За баща на audion-а официално се води Лии де Форест, но може и да не е така.

vitan:
Не го пиша при постиженията в началото, но Тесла има още едни почти реализиран проект – нововъведение: ”подводен есминец”.  Или подводен мини-торпедоносец за няколко торпеда с радио-управление. Подразбира се скаларно радио, но документацията по проекта не съм я виждал. А е имало такава.

vitan:
Допълнение към космическия вятър, споменат в началото: На теорията, че бомбандировката с космически лъчи (субатомни частици) с висока енергия, може да направи другите вещества радиоактивни.

Доказано от Ирен и Федерик Кюри през 1934 г.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия