Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

На какво е откривател Никола Тесла?

<< < (3/12) > >>

vitan:
Дай някакви доказателства да ги впишем в списъка. За себе си поне искам да знам истината.

Иначе е така както казваш, но което аз съм писал, мога да дам къде е прочетено.

vitan:
Благодарение на sbk1 има нови допълнения към темата. Попълнил съм списъка в началото. Добавките са:

Роботика и телеуправление.
Радиолокацията (радара).
Електрическия часовник
Двигателя на слънчева енергия

Работейки с военните май е правил връзка между подводници на свръхниски честоти. Това май беше от лекциите му или не помня от къде. Ако на някого му се четат лекции…

Статичния филтър го намерих за част от безжичното предаване на енергия. За нанотехнологиите не видях, но не ми се отделят 2-3 дена за основно ровене/четене. Ако накой има нещо - ако може и конкретната страница.

sbk1, още веднъж благодаря. А и все има още неща :)

vitan:
Целта на списъка, който започнах е не да изрежда патентите, а да каже нещата, на които Тесла е първооткривател.
Естествено е правил нови перфектни версии на съществуващи неща, но за това си има патентен списък. Например:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Tesla_patents

Номерирането на списъка изобщо не е номерация по тежест. Тя просто е брояч. Аз не мога да преценя кое от кое е по-тежко. Ако някой може - да се аргументира.

По материали на sbk1:

Имам доста материал за ровене и издирване, а нямам време. Нека, ако някой дава нещо -
предварително с линка да има страница и аргументация, че до сега такова не е правено като принцип на работа.

За сега добавям към списъка само Униполярно динамо, електрическо запалване за двигател с вътрешно горене и скин-ефект.
Друго - нататък. Ако някой разбере, че дадено нещо го е имало преди Тесла - да свирка :) , че нещо стана дълъг списъка.

vitan:
Благодарение на mat има корекция. По-скоро Меучи е баща на радара. За Тесла остава радиолокацията. Добавено е:

40. На извличането на електричество директно от слънчевата светлина.

Описано е в "Изгубените открития", но като устройство, което в момента света използва на по-друг принцип (соларните панели) паметта ми нещо го е прескочила :)

Имам още 2-3 книги за смилане - и оттам може да излезе нещо, но много неща чакат на опашка - и те така.... :)

Seeker:
@vitan
Каква е разликата между радар и радиолокатор?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия