Животът- начин на употреба! > Екология

ГМО в България - дойде ли краят на българското земеделие?

<< < (18/18)

Seeker:
Ами то повечето жени от острова изглеждат така :).  От старата еврейска традиция на  близкородствените връзки се получават  такива отклонения. Но важно е парите да останат в семейството !!! Повечето банкери и такива дето от раждането си са зачислени в някой борд на директори или потни вода не са пили, представляват  компилация от натрупани генни грешки. Физиологията дава отражение на психиката и поведението, и така се получават хора с античовешко поведение. Просто е. Причинно-следствени връзки. Като добавим и липсата на нормален подбор на индивидите, то даденото общество започва да се изражда в това което наричаме съвременно демократично общество.

zxsec:
Източник: http://society.actualno.com/news_307043.html


--- Цитат ---България се оказа в патова ситуация да има анти ГМО закон и про ГМО учени. Българските учени от консултативната комисия, създадена със Закона за генетично модифицираните организми (ГМО), препоръчаха да министъра на земеделието Мирослав Найденов да не въвежда забрана за употреба и продажба на царевицата МОН 810 в България. Комисията излязла с решение на 30 юни, че е "малко вероятно генно модифицираната царевица МОН 810 да окаже неблагоприятно въздействие върху околната среда...", предаде АСН.

Парадоксът е, че българските учени се позовават на същите научни статии и литература, въз основа на които френската комисия през 2008 г. взема решение да се задейства предпазна клауза срещу отглеждането на същата МОН 810 и го изпращат на президента на Франция.

Екологичната комисия към парламента разгледа днес работата на консултативната комисия за ГМО по повод на въпросното решение. В Европа може и да може, но в България законът за ГМО не разрешава отглеждане на въпросната царевица, каза председателката на комисията Искра Михайлова.

Зам.-министърът на екологията Евдокия Манева предложи комисията да мине на подчинение на земеделския министър, тъй като законът за ГМО напълно забранява отглеждането на генно модифицирани култури в опитни полета и за търговски цели.

Комисията по околна среда да свика българските евродепутати и министрите на земеделието и околна среда за изготвяне на единно становище пред Съвета на Европа. Става въпрос за текст, който дава право на всяка страна от ЕС сама да решава дали да забрани отглеждането на ГМО култури. България вече забрани засаждането на ГМО растения..
--- Край на цитат ---

kostq:
http://www.farmer.bg/news_view.php?id=24049
Български земеделски производители посетиха единствената изследователска станция за биотехнологии на Балканите
Май се прави всичко възможно да убедят българските фермери да започнат сами да искат ГМО семената! Има само два коментара, но и двата много на място!!!

http://www.bnews.bg/article-15063
Найденов: Уверявам ви, в България няма да се сади ГМО (видео)
Добре е! Но изгледайте видеото.

gotiniq7:
Морков с дървена сърцевина...Не знам колко е нормално това, но вижте сами

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия