Автор Тема: ГМО в България - дойде ли краят на българското земеделие?  (Прочетена 112128 пъти)

Неактивен Seeker

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 510
Държавата( тези които управляват чрез подставените марионетки тук) е достатъчно силна и има средства да унищожи всяка една добра идея за просперитет на местното население. И да се създаде някакво затворено общество , то трябва да се съобразява с законите които се налагат от централната власт. А точно тези закони са хлъзгави и подмолни. Всяко едно предприятие е зависимо от толкова много приумици на държавните и общински чиновници, че е цяло чудо , че все още нещо функционира. При сегашните закони и подзаконови актове за да спечелиш един лев при стартиращо предприятие се пада да налееш 3 лв. от които 2 отиват в държавата. И така след първите 5 години,  ако оцелееш ( ако препираш нечии пари) ще излезеш на нула и от там каквото сабя покаже. А за кадрите не ми се говори - нови не се обучават,старите се пенсионират, а тези посредата - бягат към белите страни.
За сега аз не виждам решение без форс мажорно обстоятелство.
"Ще кажа, че когато искаш намираш начин, но ако не си търсиш оправдание." - може и да е така, но не е едно и две , ами са двеста! Това не е нормално.

vitan

 • Гост
За сега аз не виждам решение без форс мажорно обстоятелство.

Еми аз го предложих, но не му обърнаха внимание :) Иначе Seekar е разпознаваемо име в Нет-а.  8)

Тони

 • Гост
 Мисля, че мяма много време. Или трябва да се вземат спешни мерки, или настъпва хаост. Вижте това http://zamunda.net/details.php?id=205104&hit=1 . С едно не съм съгласем "няма алтернативна енергия", има но алчноста е в повече. Алчноста няма да позволи хаост, алтернативата е една населението да се съкрати война.

vitan

 • Гост
http://zamunda.net/details.php?id=206690&hit=1 Чуден филм за здраве, храна, земя и пр. Цитат:

"Вижте, доброто здраве носи много полза, но малко долари."

Има и МНОГО други важни неща за съвременния "хомо сапиенс".

Филма e: FoodMatters >> КАКВА ДА Е ХРАНАТА НИ...

Филмът в който се твърди, че болестта Рак се лекува без химиотерапия
Как да се използва храната като лекарство
Кой се нуждае от витамини?
Вредни ли са витамините?
Биологичната храна по-добре ли е?
Как да запазим нашата храна?
Природни методи за намаляване на Холестерол
Храни, които помагат за преодоляване на стрес и депресия.
Натурални терапии за борба с рака.
Кой лекарства повече вредят  отколкото помагат?
Най-добрите начини за сваляне на килограми без възвръщането им.
« Последна редакция: Януари 24, 2010, 08:09:13 pm от vitan »

vitan

 • Гост
Прикачам торента на филма. Браво и на преводача+субтитрите :)

Неактивен prp

 • Активен
 • **
 • Публикации: 208
  • Free Gary McKinnon
ГМ храни може би ще имат ключова роля в изхранването на райони където не модифицираните храни са трудни за добив поради наличието на паразити и насекоми които са характерни за климата

Това е най-голямата глупост, която досега бях чувал досега. Колега прощавай за израза, но досега човечеството се е изхранвало именно със "старите" храни. Чака ни истинско бедствие, ако ползваме ГМО . Горе в постовете ясно и точно са написани последствията и най-вече: мутации, изчезване на животински видове - например пчели, изтощаване/измиране на почвите и т.н.
Има много сериозни проучвания от много сериозни организации (горе са описани), доказващи реалната и абсолютна вредност на генно модифицираните храни и организми.

Аз искам да се основе търговската марка "Генетично НЕмодифицирани храни" и вярвам, че такава ще има скоро и ще се цени много.

Не искам да те убеждавам в правотата си а и не искам понеже сме на една страна и да убеждавам човек заел емоционална позиция от личен опит знам че няма смисъл. Обаче живея в Добруджа и тук е селскостопански район и имам представа от земеделие въпреки че не съм земеделец стр. инженер съм но имам познати земеделци. Ако си учил география в училище би трябвало да знаеш че България е в умерения пояс а има държави които се намират в други пояси наречени тропически субтр, екваториален и субекваториален и там климата е много по различен от нашия. Там няма зима или е много по-мека от нашата но за сметка на това имат вредители които тук ги няма заради по-суровата зима. А ГМ културите са с модифицирани гени на бактерии резистентни на пестициди за да могат в южните щати да си изкарат по две реколти на година пре спокойно. Там пръскат сериозно с пестициди докато ние тук не но само една реколта на година. А закона са го приели за да могат да си продават продукцията у нас не че не я продават и до сега де но просто да узаконят понеже знаят че сме корумпирана държава. Но какво ли да ти обяснявам щом не можеш сам да се сетиш няма смисъл. Купувайте по възможност само българското и това е.

Неактивен GMG

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 482
 • Големите неща се раждат в малките часове!
   Подкрепям казаното prp !
Цитат
Купувайте по възможност само българското и това е.

  Стремя се да го правя, но ако е възможно,
правете си храните сами у дома, както нашите баби са
го правили и хранили нас !

Неактивен Seeker

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 510
Re: ГМО в България - дойде ли краят на българск
« Отговор #37 -: Януари 26, 2010, 12:26:36 pm »

...............не я продават и до сега де но просто да узаконят понеже знаят че сме корумпирана държава. Но какво ли да ти обяснявам щом не можеш сам да се сетиш няма смисъл. Купувайте по възможност само българското и това е.

Е , и как да разбера че е българско? На изложения от вида "произведено в БГ" има основно китайска и вече по-рядко турска стока. Като живееш в Добруджа какви зеленчуци ядеш? Сигурно от Тракия? Или киселото млякото е от Лудогорието? Ами месото? Ами чесъна ? Никъде не пише че са от еди-си -къде. Аз къде да си отглеждам храната? На балкона или на покрива на блока, или в градинката отпред? Ами най-малкото като минат мангалите нищо няма да остане.
 Знаеш ли какви боклуци се внасят отвън ( с контейнери) които не минават санитарен контрол или да минат все е тая, и това влиза директно в храната! Без промени в законодателството и стрикното спазване на законите нищо няма  да се промени, а дупетатите трябва да се дъжат поименно отговорни за гласуването на антибългарските закони и последиците от тях! Защото това което става вече 20 години се нарича тих геноцид - убиване на хора чрез законово установени процедури - медицинска помощ, храни , пенсионна система  и много други.
Ама нали "преклонена главица-сабя не я сече"  затова сме на тоя хал.
Я вижте гърците какво правят! Настъпаха ги по мазола и метнаха стачките. Аз съм сигурен че те накрая ще спечелят и като държава, и индивидуално , а ние ще духаме супата.
« Последна редакция: Януари 26, 2010, 12:36:22 pm от Seeker »

vitan

 • Гост
Re: ГМО в България - дойде ли краят на българск
« Отговор #38 -: Януари 26, 2010, 01:05:43 pm »
Без промени в законодателството и стрикното спазване на законите нищо няма  да се промени, а дупетатите трябва да се дъжат поименно отговорни за гласуването на антибългарските закони и последиците от тях! Защото това което става вече 20 години се нарича тих геноцид - убиване на хора чрез законово установени процедури - медицинска помощ, храни , пенсионна система  и много други.
Ама нали "преклонена главица-сабя не я сече"  затова сме на тоя хал.
Я вижте гърците какво правят!

Абсолютно!

vitan

 • Гост
Книга за теглене "Семената на разрушението."

http://radosvet.net/file/book/5809-semena-razrusheniya-tajnaya-podoplyoka.html

Не всички животни различават ГМО. Ако се хранят с такава храна, у тях настъпват трайни увреждания.

vitan

 • Гост
Какво дават по другите форуми, които са против ГМО. Едно разкошно малко филмче, за тия, които са омагьосани от „прогресивната” генетика: http://vbox7.com/play:67a583f3

Филма се казва „Генното инженерство - най - голямата измама?”. Няма нужда от обяснения.

Въпроса е дали трябва да се защитава земята ни или тя ще се защити сама. А според чужденците с които съм разговарял, тя е чудесна…
« Последна редакция: Януари 29, 2010, 02:25:41 pm от vitan »

Неактивен johnny_fx

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 118
Въпроса е дали трябва да се защитава земята ни или тя ще се защити сама. А според чужденците с които съм разговарял, тя е чудесна…

Какво имаш предвид?

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 481
Да, и на мен ми е интересно какво са казали тия чужденци.......

На който и да разправям за тия ГМ храни, никой не ще да вярва, мислят си, че е ВЪЗМОЖНО да е така, но си продължават с чревоугодничеството, без дори да си дават и най-малка сметка, че в основата на здравето и здравословния начин на живот стои именно храненето. Като че ли хората вече са неспособни да разсъждават, да преценят кое е правилно и кое не, да отсеят истината от лъжата. Всеки иска да яде и пие на мах. и после да вземе чудодейното хапче от рекламите по телевизията и да реши проблема, а ония, глупавите, дето спазват някакъв хранителен режим и дисциплина, са едни странници и меко казано глупаци.

vitan

 • Гост
Земята сама не може да се защити. Ние трябва да я защитим от един лавинообразен сатанински проект. Според управляващите американци на върха: Който владее продоволствието, той командва парада.... А ГМО са лицензни семена (или каквото там)..... Авторско право демек. Бръснене с подстригване!

Иначе българската земя за чужденците е райска градина. Възхитени са. Много малко земи под слънцето могат да и съперничат. Бил съм тук-там по света: така е.

Неактивен johnny_fx

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 118
Това което можеш да направиш е да се грижиш за собствената си земя /ако имаш/. Не можеш да кажеш на комшията да не сее царевица на монсанто и да не тори, и пръска с химия.