Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизер - експерименти

<< < (49/54) > >>

Ksurnev:
Извинете ме за грешката, която съм допуснал. Осцилоскопа, когато съм мерил постоянната съставна съм го вкл.Х1. Напрежението след спиране на захранването е 1.8в, след окъсяването става 0.3в. Клетката е единична , всичко е в паралел т.е. 2 електрода. Ламарина 304 8х11 см 4бр., х2 в паралел. Електролита го премерих 1.02 тегловно съотношение. В събота ще пусна и двата лъча, за да се вижда нулата. Гъстотата на електролита измервам с руски ареометър, който при чиста вода показва 0. Скалата му е 2 пъти по-дълга от нашите. Мисля, че е точен.

Михаил Кузмов:
Valex !Приемам ! Знанията ми за горивните клетки са твърде малко ! Чел съм че не са популярни поради ниския КПД ! Освен в специфични приложения като в космическите например !

nikolayst:

--- Цитат на: Ksurnev в Юни 28, 2013, 09:04:30 am ---Извинете ме за грешката, която съм допуснал. Осцилоскопа, кога

--- Край на цитат ---
Имам питане? Пробвал ли си, след като ти се е установил режима на работа да разклатиш буркана с клетката. Дали се променя това отместване от нулата?
 При мен също се наблюдава /схемата ми от пост #223 преди две страници/ и се влияе от разклащане. Можете да  видите отместването на клипа който съм публикувал. По-интересно обаче е друго, максималното напрежение на импулсите там е около 38V, а пускайки схемата беше 52V. Докато се натуткам да пусна запис 1-2 мин. то намаля. Това при мен се случва винаги, а тока през клетката не се променя /от разклащане/. За него съдя по картинката от осцилоскопа в/у R16. Дълго ме озадачаваше, защото едва ли не се губи енергия. Тока е същия, а напрежението пада, значи......... Оказа се просто. Пада на напрежение в/у клетката намалява, в/у транзистора се увеличава, а в/у R16 остава непроменен. Източника не си изменя напрежението, значи втори закон на Кирхоф е изпълнен за контура. Просто проводимостта на клетката /тя е с дейонизирана вода/ се увеличава. Пада на напрежение в/у нея намалява, а транзистора компенсира. Искам да подчертая, че ако разклатя пластините напрежението в/у клетката се връщат в начално положение и след 1-2 мин. пак намалява.

Ksurnev:
nikolayst
При моя опит не наблюдавам такова нещо. Първата ми клетка беше с 1 мм междина и там се наблюдаваха разни подобни явления, които не съм изследвал. Не съм правил опити с чиста вода, започнах директно с 1.22 КОН, но тока беше много голям при пускане и намаляваше прогресивно за около 1минута. Установих, че газа между електродите го прави, защото е затруднено излизането му от пространството между електродите. Сега съм с 4мм. разстояние, с 1мм. Преди в горния край на клетката имаше повече газ отколкото електролит. Пробвах с магнит от HDD, но не се получава никаква реакция.
За съжаление не успях днеска с опитите, надявам се утре да мога поне да ги започна.

Михаил Кузмов:
Момчета ! Прави сте но, това никога не ме е притеснявало ! Логично явление ! И споко ! Независимо, че мощността върху клетката намалява, добива си остава константен ! И това е обяснимо ! Часове наред, не прекъсната работа, добива е постоянен независимо спада на нивото на електролита(без доливане) и спада на напрежение ! Така че аз игнорирам този "проблем" ако изобщо е проблем !!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия