Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Електролизер - експерименти
toncho:
Благодаря lda_has за инфото, но въпроса ми е по конкретната клетка и резултати споделени от Михаил Кузмов. Аз съм прохождащ в електролизата и затова за сега повече чета и питам. Това което до сега съм приел като аксиома е, че електролиза започва при 1,3В и всичко над 1,5В са загуби. И затова се опитвам да си обясня схемата на колегата - понеже той казва, че е директно включена в мрежата само през кондензатор и грец. Съжалявам ако въпроса ми е досаден, но наистина не разбирам.
Михаил Кузмов:
toncho здр. Ако си прохождащ и не си на ти с електротехниката много много внимавай!!!!!!!!!!! Така обяснената от мен схема е мн. проста но е и опасна за неопитни! Голямото предимство на тази проста схема е следното: на всеки 14 mf. кондензатора пропуска 1 А , можеш да свържеш към + и– от една до над 100 клетки, сухи или мокри без значение, всяка добавена последователно клетка си взема необходимия волтаж според тока който и пускаш от кондензатора. Електролизата започва теоретично от 1.23 волта но с толкова няма нищо да получиш! Колкото до загубите, DC електролизата е неефективен процес. В мрежата има огромна база информация но съвета ми към теб е да прочетеш първо всичко което е написано по въпроса в този форум, подраздел разлагане на водата и тогава действай пак питай и т.н. Успех !!!!!!!
toncho:
Благодаря, Михаил Кузмов за пояснението. Сега нещата са по-ясни. Определено електротехниката не ми е от най-силните страни, но според мен това което обясни не го знаят доста хора и, че ще бъде от полза на доста съфорумци.
Имам още една молба към теб - понеже в мрежата е пълно с противоречива информация по въпроса, която повече обърква не-специалистите, ако може да ми препоръчаш конкретни източници. Може би на ЛС?
Благодаря предварително!
Михаил Кузмов:
Здр. toncho! Нямам представа какво знаят хората! Писането в този форум правя с надеждата да изкарам водородната енергия от гаража и гаражния майсторлък! За мрежата е така, мн, хора знаещи и незнаещи се опитват да правят бизнес с това. Какво имащ в предвид като конкретни източници? В българските сайтове повечето неща са преписани от не български сайтове. Пак от този форум можеш да намериш много линкове на български и английски. Аз мога да пусна тук файлове за прочит които съм свалял и запазвал в годините с цел просвещение и справки но са на английски. Не зная до колко могат да бъдат полезни за не четящите този език. А това ЛС на разбрах какво е!
toncho:
ЛС=Лично Съобщение=PM=Personal Message :)
Имах в предвид евентуално да не се приеме за спам.
Много ме заинтересува възможността кондензатор да се ползва като ограничител по ток. Ще ти бъда благодарен ако дадеш схеми и информация. Оправям се с английския.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия