Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизер - експерименти

<< < (33/54) > >>

Михаил Кузмов:
Предпоследния електролизер който разбих за да използвам плочите за този който виждате беше на 100% репликация на Bob Boyce. Беше с 19 плочи 1 средна за + двете крайни за - .Така конструиран при около 700W приложена мощност добивах 3.5 лт./мин. Този е с 6 плочи повече и без да го насилвам даде 1лт. за 46сек. при 220w приложена мощност при 104% по Фарадей. Това ми дава основание да си мисля за тези 5лт. Но може би се изсилвам! Определено ефективността ще спадне. Вижте и вече несъществуващата Boyce репликация.

Михаил Кузмов:
FS6cE не достатъчно добре кондициониран и това е причината да не го насилвам.

Михаил Кузмов:
eiffel65 Здравей!  Да не става за кола !Голям е! Както съм написал в #154 експериментален. Учуден съм от пяната за която пишеш в #158. При мен това не се случва Ползвай D9.pdf където Bob Boyce е изчерпателен по този въпрос. Аз правя и една допълнителна операция която ми изглежда че има голям ефект по този процес и сякаш от това няма никакви проблеми по нататък дори скъсява процеса на кондициониране. Все пак това е предположение, опита ми е само върху последните две показани неща от #154. Като приключа с кондиционирането на FS6cE ще пусна и видео. Сега пак няма пяна, има мини мехурчета газ който излитат с голяма скорост от електролита и увличат електролит към изхода. По голямата част се удрят в капка и увлечения електролит на капки отново се връща. Разбира се има решение на този проблем и то се вижда на снимките от разбития ми електролизер. Това е надупчената плоча а може и PVC мрежа за комари. Имам и други идеи които не съм пробвал. Все пак това си е голям проблем за изхода на газ особено за автомобилите. Ако няма добра филтрация може да попаднат частици NaOH във вид на електролит в цилиндрите. Това отдавна се коментира в yahoohidroxygroup.

Михаил Кузмов:
Ето така изглежда работата на FS6cE

eiffel65:
А може ли във видеото да се види как си вързал клетката и реялна консумация във А и V. Че това и аз мога да докарам така но не с показанията в първият ти пост ли кой беше вече забравих. Не се заяждам но искането ми е за тия които са го правили вече и знаят, че това не става с тока от динамото както изглежда на видеото! А може и да губя представа за площа  на клетките може и тях да поясниш и ще се ориентирам към отговора по моите тестове  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия