Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизер - експерименти

<< < (32/54) > >>

eiffel65:
От снимката се вижда, че си се потрудил добре. Аз нямах възможност иначе исках да направя същото но с 6 ламарини и 8 клетки.
Но според мен тази не става за автомобил. На 14-15 В ще се дигне много А и ще почне да загрява/пени. А искам да попитам за такова количество на минута тя сигурно ври?

Михаил Кузмов:
По късно (седмица две) ще пусна видео. Ако си на ясно това е т.н. мокра клетка. Плочите са изцяло покрити с електролит. Нивото над плочите не позволява да ври при разумни граници на добив. Може да се получи и 5лт./мин. но е нужна височина и мрежа за да не тръгне по маркуча увлечен електролит от газа. Предимство на потопената е че цялата площ на плочите или тръби е използваема. Недостатък е по големия размер.

N9301S:
Колега Кузмов,
Да ти имам проблема ;D  Я ти ги докарай до 5-6 л/мин. а за другото ще му мислим после ;)

eiffel65:
Михаил Кузмов
Наясно съм. Имам направена със 7 прегради с по 6 ламарини във клетка. Както ти каза изцяло потопени но пяната си я има и се увеличава с продължителен процес и с двата вида основа. Недостатък ми е кутията защото се разлепя и протича.

N9301S:
eiffel65
За съжаление използваните основи  особено натриевата са ужасно агресивни.Пробвал съм всякакви лепила и силикони- почти нищо не им се опира. Плексиглас и хлороформ е твоето решение.Или монолитна кутия с уплътнители от пено pvc.Чрез разумно нагряване омеква, така че може да се работи с него.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия